-

Economie

Slecht nieuws voor ING-klanten: Vanaf vandaag werkt deze functie niet meer

Vanaf vandaag kunnen ING-klanten geen gebruik meer maken van de dienst ING Mobiel Betalen, wat betekent dat contactloos betalen in winkels en andere fysieke locaties via deze service niet langer mogelijk zal zijn. In plaats daarvan biedt ING de mogelijkheid om over te stappen naar Google Pay, waarmee klanten nog steeds hun aankopen contactloos kunnen afrekenen.

Wat verandert er precies?

De wijziging heeft betrekking op de ING Mobiel Betalen-service, die specifiek was ontworpen voor Android-gebruikers om met hun telefoon contactloos te betalen. Deze service wordt per 1 september stopgezet, maar dit heeft geen invloed op de ING Mobiel Bankieren App, die gewoon beschikbaar blijft voor andere bankgerelateerde activiteiten.

Vanaf 1 september kunnen ING-klanten alleen nog contactloos betalen via Google Pay. Dit betekent dat als je in een winkel staat en wilt afrekenen, Google Pay de enige optie is om dit snel en eenvoudig via je Android-telefoon te doen. Het overstappen naar Google Pay is gelukkig eenvoudig en snel geregeld.

Wat is Google Pay?

Google Pay is een digitale portemonnee ontwikkeld door Google, waarmee gebruikers snel en veilig betalingen kunnen doen via hun Android-apparaten. Het biedt dezelfde functionaliteiten als ING Mobiel Betalen, maar komt met enkele extra voordelen, zoals bredere compatibiliteit met andere apps en diensten.

Op de ING-website beschrijft de bank de overgang naar Google Pay als een verbetering, waarbij betalingen eenvoudiger worden en dezelfde veiligheidsstandaarden worden gehandhaafd die klanten gewend zijn.

Hoe stap je over naar Google Pay?

Om Google Pay te kunnen gebruiken, moet je Android-telefoon aan bepaalde vereisten voldoen. Het belangrijkste is dat je apparaat draait op Android 8.0 of hoger en beschikt over een NFC-chip (Near Field Communication). Deze chip is essentieel voor het uitvoeren van contactloze betalingen.

Zo controleer je of je telefoon geschikt is:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ op je Android-apparaat.
  2. Navigeer naar ‘Verbonden apparaten’.
  3. Zoek naar de optie ‘NFC’. Als je deze optie ziet, betekent dit dat je telefoon over de NFC-chip beschikt.
  4. Schakel de NFC-functie in. Dit is een essentiële stap om Google Pay te kunnen gebruiken.

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen en je telefoon aan de vereisten voldoet, kun je Google Pay instellen om te beginnen met contactloos betalen.

Hoe stel je Google Pay in?

Het instellen van Google Pay is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten:

  1. Download de Google Pay-app vanuit de Google Play Store als je deze nog niet op je telefoon hebt.
  2. Open de app en log in met je Google-account.
  3. Voeg je ING-betaalpas toe door de instructies in de app te volgen. Je kunt je pasgegevens handmatig invoeren of de pas scannen met de camera van je telefoon.
  4. Bevestig je betaalmethode via de verificatiestappen van ING, zoals het invoeren van een code die je per sms ontvangt.
  5. Alles gereed? Je kunt nu beginnen met contactloos betalen in winkels en andere locaties waar Google Pay wordt geaccepteerd.

Waarom stapt ING over naar Google Pay?

ING heeft ervoor gekozen om de eigen Mobiel Betalen-service te beëindigen en volledig over te stappen naar Google Pay om verschillende redenen:

  1. Breed gebruik: Google Pay is een wereldwijd erkende en veelgebruikte dienst, die klanten toegang biedt tot een breder scala aan mogelijkheden dan ING Mobiel Betalen.
  2. Beveiliging: Google Pay biedt geavanceerde beveiligingsopties, zoals tokenisatie, waarbij je echte kaartgegevens nooit worden gedeeld met winkels of verkopers.
  3. Gebruiksgemak: Google Pay is gemakkelijk te gebruiken, integreert goed met andere Google-services, en biedt een gestroomlijnde ervaring voor contactloos betalen.

Wat als je Google Pay niet kunt gebruiken?

Als je Android-telefoon niet aan de vereisten voldoet, zijn er een paar alternatieven om contactloos te blijven betalen:

  1. Gebruik je fysieke ING-betaalpas: Veel betaalautomaten ondersteunen nog steeds contactloze betalingen met een fysieke bankpas.
  2. Overweeg een telefoonupgrade: Als je apparaat geen NFC-chip heeft of een oudere versie van Android gebruikt, kan het overwegen van een upgrade naar een nieuwer toestel een optie zijn.
  3. Kijk naar andere betaalopties: Hoewel Google Pay nu de standaard is voor ING-klanten met Android-telefoons, zijn er andere digitale portemonnees en bankdiensten beschikbaar die mogelijk compatibel zijn met jouw toestel.

Conclusie

De overgang van ING Mobiel Betalen naar Google Pay is een belangrijke verandering voor ING-klanten die gewend waren om hun betalingen via hun Android-telefoon af te handelen. Hoewel het misschien even wennen is, biedt Google Pay een veilige en eenvoudige manier om contactloos te betalen, met veel extra voordelen. Zorg ervoor dat je telefoon voldoet aan de vereisten en dat je Google Pay tijdig instelt, zodat je geen betalingsproblemen ondervindt wanneer je in een winkel staat.

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het instellen van Google Pay, kun je de gedetailleerde handleiding op de ING-website raadplegen of de ondersteuningsvideo bekijken die ING beschikbaar heeft gesteld. Deel dit nieuws met vrienden en familie om hen ook op de hoogte te brengen van deze verandering, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan wanneer ze willen afrekenen.

Economie

OEPS: Marie Verhulst gaat los in een te kort rokje maar fans filmen door

Marie Verhulst, een veelzijdig talent in de Belgische entertainmentwereld, bevindt zich opnieuw in de schijnwerpers. Tijdens een recent optreden van Samson en Gert gebeurde er iets wat tot discussie leidde. Terwijl Marie vol enthousiasme op het podium aan het dansen was, besloot een toeschouwer een video te maken die onder haar rokje leek te filmen. Het incident roept belangrijke vragen op over privacy, respect en de grenzen van wat acceptabel is in het tijdperk waarin iedereen met een smartphone video’s kan vastleggen.

Marie Verhulst: Een Stralende Ster

Marie Verhulst is geen onbekende in de Belgische showbizz. Ze is de dochter van Studio 100-baas Gert Verhulst en heeft sinds haar doorbraak in de jeugdserie Ghost Rockers (2014) een vaste plek veroverd in de harten van het Belgische publiek. Naast haar werk als actrice is ze ook een getalenteerde zangeres en inmiddels de opvolger van haar vader als het “baasje” van de beroemde hond Samson. In december 2019 nam ze deze rol over, waarmee haar populariteit verder groeide.

Marie staat bekend om haar aanstekelijke energie en spontaniteit, zowel op als naast het podium. Haar natuurlijke enthousiasme maakt haar geliefd bij een breed publiek. Of ze nu acteert, zingt of presenteert, ze heeft een uitstraling die mensen naar haar toe trekt. Tijdens het optreden waar het incident plaatsvond, was het duidelijk dat Marie helemaal in haar element was. Ze danste vol overgave, zoals ze dat vaak doet, zonder zich druk te maken over wat anderen daarvan vinden. Juist deze vrijheid en authenticiteit maken haar zo geliefd bij haar fans.

Het Incident: Een Vraagstuk over Privacy

Hoewel het optreden van Marie vrolijk en energiek was, bracht een toeschouwer een moment van ongemak door een video te maken die haar onder haar rokje leek te filmen. Hoewel het misschien geen bewuste poging was om haar te schaden, roept het wel vragen op over de grenzen van privacy en respect, vooral in een tijd waarin iedereen met een smartphone beelden kan vastleggen en delen.

Dit voorval benadrukt een bredere discussie over wat als acceptabel gedrag wordt gezien in openbare ruimtes, vooral tijdens optredens. Artiesten zoals Marie stellen zich kwetsbaar op wanneer ze op het podium staan. Hun optredens zijn vaak expressief en dynamisch, en het publiek waardeert juist deze spontaniteit. Maar wanneer een spontane dansbeweging onbedoeld leidt tot ongewenste beelden, is het belangrijk dat we ons afvragen hoe ver we kunnen gaan in het vastleggen en delen van dergelijke momenten.

De Impact van Smartphones op de Privacy van Artiesten

In het digitale tijdperk waarin we leven, zijn smartphones alomtegenwoordig. Elk moment kan worden vastgelegd en gedeeld op sociale media, vaak binnen enkele seconden. Deze technologische vooruitgang biedt veel voordelen, zoals de mogelijkheid om momenten vast te leggen en te delen met een groot publiek. Maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee.

In het geval van Marie’s optreden had het filmen van onder haar rokje de schijn van een ongepaste actie, ook al was het wellicht niet bedoeld als kwaadwillend. Dit incident laat zien hoe snel beelden uit de context kunnen worden gehaald en hoe dun de lijn is tussen bewondering voor een artiest en inbreuk op hun privacy. Hoewel Marie een publieke figuur is en gewend is aan de aandacht die daarbij hoort, betekent dat niet dat grenzen mogen worden overschreden.

Professioneel en Onverstoorbaar

Marie Verhulst heeft zich sinds het voorval professioneel en onverstoorbaar opgesteld. Ze lijkt zich niet van de wijs te laten brengen door de aandacht rondom het incident en blijft zich focussen op haar werk en optredens. Dit getuigt van haar volwassenheid en haar vermogen om om te gaan met de druk van de publieke aandacht. Het is niet de eerste keer dat artiesten te maken krijgen met onverwachte beelden, en helaas zal het waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn.

Artiesten zoals Marie begrijpen dat ze voortdurend in de schijnwerpers staan en dat hun optredens altijd op de loer liggen om gefilmd te worden. Toch is het belangrijk om te onthouden dat ze ook recht hebben op respect en privacy, zelfs wanneer ze zich op een podium bevinden. Het is een uitdaging waar veel publieke figuren mee te maken hebben, maar Marie heeft laten zien dat ze hier goed mee om kan gaan.

Het Publieke Forum: Wanneer Gaat Het Te Ver?

Het incident met Marie roept belangrijke vragen op over wat nog gepast is in het filmen en delen van beelden van artiesten. Natuurlijk is het gebruikelijk om momenten van een optreden vast te leggen en te delen op sociale media. Veel artiesten moedigen dit zelfs aan, omdat het helpt hun bereik en populariteit te vergroten. Maar wanneer wordt het filmen ongepast? In het geval van Marie was het haar spontane dans die leidde tot beelden die onbedoeld suggestief konden lijken.

De vraag is: wanneer wordt de grens overschreden? Het vastleggen van optredens is normaal geworden, maar de intentie en het perspectief van de filmer spelen een cruciale rol in wat als respectvol wordt beschouwd. Het is belangrijk dat fans zich bewust zijn van deze grenzen en artiesten de ruimte geven om vrij en zonder zorgen op te treden. De spontaniteit en energie die artiesten op het podium brengen, mogen niet worden misbruikt om ongepaste beelden te creëren.

Respect en Verantwoordelijkheid in de Digitale Wereld

In een tijd waarin beelden binnen enkele seconden viraal kunnen gaan, is het cruciaal dat we ons bewust zijn van de kracht die we als individuen hebben in het vastleggen en delen van momenten. Wat begint als een onschuldig moment kan snel uit de hand lopen en een eigen leven gaan leiden. Daarom is het belangrijk dat we met respect en verantwoordelijkheid omgaan met de beelden die we maken, vooral als het gaat om publieke figuren zoals Marie Verhulst.

Artiesten verdienen de vrijheid om hun werk te doen zonder zich zorgen te maken over hoe hun bewegingen of optredens verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Dit betekent dat we bewust moeten nadenken over de beelden die we vastleggen en delen. Het respecteren van de grenzen van privacy is niet alleen een kwestie van fatsoen, maar ook van integriteit.

Marie Verhulst: Een Inspirerend Voorbeeld

Marie blijft een geliefde figuur in de Belgische entertainmentwereld. Haar energie, spontaniteit en passie zijn aanstekelijk en zorgen ervoor dat ze een breed publiek aanspreekt. Dit incident zal haar niet definiëren, en ze heeft al laten zien dat ze professioneel en onbezorgd blijft doorgaan met haar carrière. Marie’s reactie op het voorval toont haar veerkracht en vastberadenheid om zich niet te laten beïnvloeden door de schaduwkanten van het publieke leven.

Hoewel dit voorval een herinnering is aan de gevaren van het digitale tijdperk, is het ook een kans om na te denken over hoe we als samenleving omgaan met de privacy van publieke figuren. Het spontane karakter van Marie’s optreden mag niet worden misbruikt om ongepaste beelden te creëren. In plaats daarvan moeten we haar blijven steunen en waarderen voor de vreugde en energie die ze ons geeft.

Conclusie

Marie Verhulst blijft een stralend voorbeeld van professionaliteit en talent in de Belgische showbizz. Ondanks het ongepaste voorval tijdens haar optreden heeft ze laten zien dat ze zich niet laat afleiden door negatieve aandacht. Het incident roept echter belangrijke vragen op over privacy en respect, vooral in een tijd waarin smartphones overal aanwezig zijn.

Als publiek dragen we de verantwoordelijkheid om artiesten de ruimte te geven om vrij op te treden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over hoe hun optredens worden vastgelegd. Door respectvol om te gaan met de beelden die we maken en delen, kunnen we ervoor zorgen dat artiesten zoals Marie zich veilig en gewaardeerd voelen in hun werk. Marie zal ongetwijfeld blijven schitteren, zowel op het podium als daarbuiten.

Key Points:

  • Marie Verhulst, dochter van Gert Verhulst, is een veelzijdig talent en geliefd bij het publiek.
  • Tijdens een recent optreden werd ze ongepast gefilmd door een toeschouwer, wat vragen oproept over privacy.
  • Ondanks het incident blijft Marie professioneel en gefocust op haar werk.
  • Het voorval benadrukt de dunne lijn tussen bewondering en inbreuk op privacy in het digitale tijdperk.
  • Artiesten zoals Marie verdienen respect en de ruimte om vrij op te treden zonder ongepaste aandacht.
Lees verder