-

Algemeen

Ali B doet het ondenkbare en is stiekem vertrokken: ‘Daar is géén uitleveringsverdrag!’

Ali B is recent ver00rdeeld tot twee jaar gev*ngenisstraf, wat een grote impact heeft gehad op zijn leven en carrière. Op 12 juli werd hij schuldig bevonden aan een verkr*chting en een poging tot verkr*chting, wat leidde tot een onvoorwaardelijke c*lstraf van twee jaar.

De rechtbank oordeelde dat Ali B in 2018 een slaapkamer in Heiloo was binnengedrongen en een vrouw, die op dat moment met Ronnie Flex was, ongevraagd en onverwacht had aanger*nd. Hoewel de r*chtbank niet genoeg bewijs vond om te bevestigen dat hij in 2014 Ellen ten Damme in Marokko had verkr*cht, werd wel bewezen geacht dat hij een poging daartoe had gedaan.

Ondanks dat de aangiften van de aanrandingen betrouwbaar werden geacht, werd Ali B hiervan vrijgesproken wegens gebrek aan wettelijk noodzakelijk steunbewijs. Ali B heeft inmiddels besloten in hoger beroep te gaan.

H0ger Beroep en Verwachtingen

Het h0ger beroep kan voor Ali B zowel positief als negatief uitpakken, afhankelijk van de uitkomst van de zaak. Deskundigen hebben uiteenlopende meningen over de mogelijke gevolgen. Catherine Keyl, een bekende media-persoonlijkheid, suggereert dat de straf aanzienlijk kan worden verkort, mogelijk zelfs tot één jaar. “Ik denk dat hij uiteindelijk één jaar zal krijgen, wat ik ook een gepaste straf vind, aangezien hij al aardig is gestraft in de media. Hij is enorm door de mangel gehaald en Ali heeft al jaren geen werk meer. Dat moet je wel enigszins meewegen. Hij was door het publiek al veroordeeld,” aldus Keyl.

Vrijheid en Vlucht

Ali B mag zijn hoger beroep in vrijheid afwachten, aangezien de rechtbank hem niet vluchtgevaarlijk acht. Hierdoor is zijn paspoort niet ingenomen en kan hij het land verlaten. Dit besluit heeft Ali B meteen benut door naar het buitenland te vertrekken. Hij werd gespot op een Duitse luchthaven, Weeze, in plaats van op Schiphol of een andere Nederlandse luchthaven, waarschijnlijk om herkenning te vermijden.

Reis naar Marokko

Foto’s van een Nederlandse reiziger, die in handen zijn gekomen van Evert Santegoeds, tonen dat Ali B met zijn vrouw, Breghje Kommers, en hun kinderen naar Marokko is gevlogen. Deze reis naar Marokko roept vragen op over de juridische implicaties, vooral omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Marokko, zoals besproken door Bram Moszkowicz in Shownieuws.

Gevolgen en Publieke Reactie

De recente ontwikkelingen in de zaak van Ali B hebben niet alleen juridische, maar ook maatschappelijke en persoonlijke gevolgen. De strafzaak en de daaropvolgende veroordeling hebben Ali B’s reputatie ernstig beschadigd. Hoewel hij in hoger beroep gaat, blijft de publieke opinie verdeeld. Zijn vertrek naar het buitenland heeft gemengde reacties opgeroepen, waarbij sommigen begrip tonen voor zijn keuze om met zijn gezin te zijn, terwijl anderen zijn vertrek zien als een manier om verantwoordelijkheid te ontlopen.

De Toekomst van Ali B

De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Ali B. Het hoger beroep zal niet alleen bepalen of zijn straf wordt verkort of gehandhaafd, maar ook zijn verdere carrière en publieke imago. Zijn huidige situatie roept vragen op over de impact van publieke veroordeling en de rol van de media in strafzaken. De publieke belangstelling voor zijn zaak blijft groot, en elke ontwikkeling wordt nauwlettend gevolgd.

Conclusie

De ver00rdeling van Ali B en zijn daaropvolgende vertrek naar het buitenland hebben zowel juridische als maatschappelijke implicaties. Terwijl hij zijn hoger beroep in vrijheid mag afwachten, blijft de vraag hoe deze zaak zich zal ontwikkelen en welke gevolgen dit zal hebben voor Ali B’s toekomst. De uitkomst van het hoger beroep zal bepalend zijn voor zijn verdere leven, zowel persoonlijk als professioneel.

Algemeen

Gal uit Israel twee dagen op rij in elkaar geslagen in Amsterdam: ´Blij dat ik het nog kan navertellen´

Op een geheime locatie in Amstelveen wachten de aangeslagen en gewonde Israëlische supporters van Maccabi Tel Aviv op hun vlucht terug naar huis. Onder hen is Gal Binyamin Isduva (29), die vertelt over de verschrikkelijke aanval die hij en zijn vriend Or Elzenberg onlangs in Amsterdam ondergingen.

Gewond en Bewusteloos na Agressieve Aanval

Gal’s handen trillen lichtjes wanneer hij zijn verhaal doet aan RTL Nieuws. Zijn verwondingen spreken voor zich: een wond op zijn voorhoofd, een kapotte tand, een dikke lip en vermoeide ogen. Hij verloor zijn bewustzijn nadat hij door meerdere mannen werd geslagen en geschopt. “Ik werd op de grond geduwd, geschopt en geslagen. Ik verloor mijn bewustzijn en herinner me alleen nog dat ik wakker werd in de ambulance,” vertelt hij.

Zijn vriend Or, die alles zag gebeuren, dacht dat Gal erger gewond was dan hij bleek. “Ik dacht dat hij iets gebroken had, maar gelukkig bleek dat niet het geval,” zegt Or.

Aangevallen na Het Bijwonen van de Wedstrijd

Het incident vond plaats nadat Gal en Or de wedstrijd van Feyenoord tegen Salzburg hadden bijgewoond in Rotterdam. Nadat ze uit de tram waren gestapt nabij het Max Euweplein in Amsterdam, werden ze benaderd door een groep mannen die vroeg naar hun nationaliteit. Gal, die aanvoelde dat de situatie gevaarlijk was, zei dat hij Grieks was. Dit geloofden de mannen niet en vroegen om identificatie, waarna de aanval begon.

Geweld en Angst

Or probeerde Gal naar veiligheid te brengen door hem naar het nabijgelegen Holland Casino te dragen, maar ook Or werd aangevallen. Hij kreeg klappen in zijn gezicht en heeft nu een grote bult achter op zijn hoofd, mogelijk een hersenschudding. Ondanks medische behandeling kon Gal niet ontspannen. “Ik was zo van slag, ik kon maar niet geloven wat ons overkomen was,” zegt hij. “Ik werk in het leger in Israël en had deze vakantie nodig om de oorlog even te ontvluchten. En dan word je hier geslagen.”

Angstige Terugtocht

Na de incidenten besloten Gal en Or hun verblijf in Amsterdam voortijdig af te breken. “We hebben alles geprobeerd om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren, maar toch werden we opnieuw bijna aangevallen door vijf mannen die uit een auto sprongen. We moesten snel weg rennen,” vertelt Gal. Toen ze hulp zochten bij de politie, kregen ze het advies om bij een aanval zo snel mogelijk weg te rennen. “Dat voelde niet als hulp,” aldus Gal.

Nu willen de twee vrienden niets liever dan terug naar huis. “We zouden tot zondag blijven, maar nu wil ik alleen maar naar huis,” zegt Gal. Hun vakantie, die begon als een kans om even aan de dagelijkse problemen te ontsnappen, is nu ontnomen door de angst en het geweld dat ze in Amsterdam hebben meegemaakt.

Lees verder