Algemeen
Mijn buren gebruikten stiekem mijn zwembad voor hun 4 juli feestje

Toen Stella thuiskwam van een zakenreis, begon ze haar routine door de beveiligingsbeelden te bekijken om er zeker van te zijn dat alles in orde was tijdens haar afwezigheid. Maar al snel zag ze dat ongenodigde gasten zich heel comfortabel hadden gemaakt en de 4th of July hadden gevierd in haar ruimte.
Toen ik eindelijk terugkwam van mijn zakenreis, was het eerste wat ik deed de beelden van mijn beveiligingscamera’s controleren. Een paar weken daarvoor hadden mijn vriend en ik een documentaire over dit onderwerp bekeken, en het was krankzinnig. “De muizen komen echt tevoorschijn als de kat weg is,” zei Nathan. “Je kunt mensen niet vertrouwen in je eigen huis.” “Ik weet het!” beaamde ik. De documentaire ging over een jong stel wiens hulp het huis overnam terwijl ze weg waren.
Nu zat ik in mijn joggingbroek aan mijn bureau en wachtte tot de beelden geladen waren. Als ik eerlijk was, wilde ik alleen maar controleren of de buren, de familie Jacobs, iets hadden gedaan. Ze waren een constante last, altijd op zoek naar redenen om te klagen of de politie op me af te sturen vanwege geluidsoverlast. Hun favoriete doelwit was de bouw van mijn zwembad, want eerlijk gezegd was dat behoorlijk luidruchtig.
“Je bent jong en je hebt recht op poolparty’s, Stella,” zei Nathan toen de bouw eindelijk klaar was en ik vastbesloten was om mijn vrienden uit te nodigen. “Ik weet het,” zei ik. “Maar zij lijken het te haten. Bovendien zijn ze geen oud stel en hun kinderen zijn tieners, dus ze zouden aan lawaai gewend moeten zijn. Ik hoor ze zelf ook mensen over de vloer hebben.” “Blijf gewoon je eigen ding doen,” zei Nathan. “We houden van onze feestjes hier bij jou thuis.”
Dus toen ik de beelden zag van hen die een compleet 4th of July feest in mijn achtertuin hadden, voelde ik mijn oog trillen. Daar waren ze, de familie Jacobs, liggend in mijn zwembad, spetterend en genietend van hun leven op mijn terrein. De Jacobs hadden de brutaliteit om mijn zwembad zonder toestemming te gebruiken, terwijl ze dondersgoed wisten dat ik een week weg was. “Dat is genoeg!” mompelde ik, terwijl ik mijn laptop dichtklapte. Ik pakte mijn sleutels en liep naar hun deur, met woede borrelend in mij als een vulkaan die op uitbarsten stond.
Het was hun hypocrisie die het voor mij deed. Ze hadden altijd ruzie met me gemaakt, keer op keer, en toch gedroegen ze zich alsof mijn huis van hen was in mijn afwezigheid. “Gelukkig zijn ze niet naar binnen gegaan,” zei ik tegen mezelf. Mevrouw Jacobs deed open, met een geïrriteerde blik alsof ik degene was die haar lastigviel. “Oh, jij bent het,” zei ze, terwijl ze met haar ogen rolde. “Ja, ik ben het,” snauwde ik. “Wil je uitleggen waarom jij en je gezin in mijn zwembad waren terwijl ik weg was?”
Mevrouw Jacobs trok een pijnlijk gezicht voordat ze haar houding herwon. “Oh, stop met zo’n drama te maken,” snauwde ze, terwijl ze haar armen over elkaar sloeg. “Je gebruikt het zwembad toch nauwelijks.” Mijn mond viel open. “Maar dat is niet het punt! Je hebt mijn eigendom betreden! Besef je wel hoe illegaal dat is?” “Oh, stel je niet zo aan, Stella,” zei ze, terwijl ze met haar hand een wegwerpgebaar maakte. “We hadden gewoon wat plezier. Geen kwaad geschied.”
“Geen kwaad geschied? Echt? Geen kwaad geschied!” Ik was woedend. “Dit is precies waarom ik die beveiligingscamera’s heb geïnstalleerd. Jullie hebben meerdere keren de politie gebeld tijdens de bouw, maar nu denken jullie dat het prima is om gewoon binnen te wandelen en het zonder toestemming te gebruiken?”
Mevrouw Jacobs grijnsde. “Nou, misschien hadden we de politie niet hoeven bellen als je geen overlast veroorzaakte.” Ik haalde diep adem, probeerde mijn woede te beheersen. “Prima, als je dit spel wilt spelen,” zei ik. “Cool. Laten we spelen.” Ik stormde terug naar mijn huis en bracht de volgende paar uren door met het afdrukken van foto’s van de beveiligingsbeelden. “Ben je zeker van wat je doet?” vroeg Nathan terwijl hij binnenkwam en ik hem bijpraatte.
“Ja!” zei ik. “Ik ben het zo zat dat iedereen misbruik van me maakt.” Ik was al in een slecht humeur. Mijn laatste zakelijke vergadering was een ramp geweest. Van technische problemen tot ongevoelige en moeilijke mensen. De presentatie was gewoon een mislukking. Ik moest controle krijgen over mijn leven. Ik moest voelen dat ik de baas was over iets. Dus ging ik aan de slag met de familie Jacobs. “Maar dit is veel, Stella,” zei hij, terwijl hij probeerde mijn schouders te masseren.
“Het is veel, maar ze moeten leren dat dit niet oké is. Dit gedrag is niet oké,” zei ik. Dus ging ik door met het afdrukken van de foto’s. De familie Jacobs, volop genietend in mijn zwembad. Ik schreef in grote letters onderaan: Wees voorzichtig! Indringers in de buurt! Controleer je achtertuinen! “Ach, Stella,” zei Nathan lachend. “Ik weet niet wat de gevolgen hiervan gaan zijn.” De volgende ochtend liep ik door de buurt en plakte de posters op elke lantaarnpaal en brievenbus die ik kon vinden. Het duurde niet lang voordat de buurt begon te gonzen.
Nathan liep met me mee, de posters vasthoudend. “Mensen kijken, schat,” zei hij, terwijl hij naar de huizen keek. “Dat is het punt,” antwoordde ik. Tegen de tijd dat we terugliepen naar mijn huis, hadden mensen zich verzameld rond de lantaarnpalen en brievenbussen. Mensen fluisterden, wezen, en het huis van de Jacobs werd het epicentrum van een schandaal. Rond het middaguur klopten ze op mijn deur.
Blij opende ik de deur. Mevrouw Jacobs keek woedend, haar man stond erachter, even beschaamd. “Wat is dit?” eiste ze, terwijl ze een van de posters in mijn gezicht duwde. Ik keek ernaar en toen naar haar, glimlachend. “Het is een waarschuwing aan mijn buren over indringers. Het leek me het verantwoordelijke om te doen.” “Je moet deze meteen weghalen!” schreeuwde ze tegen me, terwijl het speeksel vloog. “Of wat?” vroeg ik, terwijl ik mijn armen over elkaar sloeg. “Bel je gewoon weer de politie?”
Ze stotterde, zoekend naar woorden. Meneer Jacobs stapte eindelijk naar voren. “Dit is te ver gegaan. Je hebt ons voor de hele buurt voor schut gezet.” “Nee, jullie hebben jezelf voor schut gezet door ongeoorloofd mijn eigendom te betreden.” Mevrouw Jacobs stapte dichterbij, haar vinger wijzend naar mijn borst. “Als je deze niet weghaalt, dan zal ik…” “Wat dan?” onderbrak ik haar. “Laten we het uitzoeken.” Ik pakte mijn telefoon en belde 112. De blik op hun gezichten was onbetaalbaar.
“112, wat is uw noodgeval?” antwoordde de operator. “Hallo, ik wil een geval van ongeoorloofde betreding melden,” zei ik, terwijl ik mijn buren aankeek. “Ik heb videobewijs.” Het gezicht van mevrouw Jacobs werd bleek. “Dat durf je niet, Stella,” zei ze. “Kijk maar,” verklaarde ik. Toen de politie arriveerde, liet ik hen de beelden van mijn beveiligingscamera’s zien. De Jacobs probeerden zich te verdedigen, maar het bewijs was duidelijk. Ze hadden geen toestemming om op mijn eigendom te zijn, laat staan mijn zwembad te gebruiken.
De agent knikte, aantekeningen makend. “Dit is vrij duidelijk. U heeft het recht om aangifte te doen als u dat wilt.” “Nee, ik denk dat een waarschuwing voorlopig genoeg is,” zei ik. “Maar als het opnieuw gebeurt, doe ik aangifte.” De agent knikte. “Begrijpen. We zullen een rapport opstellen en dit zal worden vastgelegd.” Toen de politie vertrok, draaide mevrouw Jacobs zich naar mij toe, haar stem laag en giftig. “Je gaat hier spijt van krijgen.”
Ik trok een wenkbrauw op. “Blijf van mijn eigendom af.” Ze stormden weg, en ik keek hen na, voelend een gevoel van genoegdoening. De buurt zou zich dit herinneren, en de Jacobs zouden niet zo snel weer over mijn grenzen gaan. Later die avond, terwijl ik bij mijn zwembad zat, was de rust en stilte een scherp contrast met de chaos van de dag. Ik kon niet anders dan glimlachen. Een paar dagen later was ik bezig met mijn tuin toen mijn buurvrouw, mevrouw Thompson, naar me toe kwam. Ze was een oudere dame die altijd een vriendelijk woord en een bord scones klaar had voor iedereen die het nodig had.
“Hoi, lieverd,” zei ze. “Ik hoorde wat er gebeurd is met de Jacobs. Is alles in orde?” Ik veegde het zweet van mijn voorhoofd. “Hoi, mevrouw Thompson,” zei ik. “Ja, alles is nu in orde, ik moest gewoon wat grenzen stellen.” Ze knikte, een begripvolle blik in haar ogen. “Je hebt het juiste gedaan. Het is belangrijk om voor jezelf op te komen, vooral als anderen denken dat ze misbruik kunnen maken. Ik zal wat scones voor je brengen.”

Algemeen
André Hazes en Monique Westenberg opnieuw uit elkaar: ‘Vreselijke dingen gebeurd’

André Hazes en Monique Westenberg maken opnieuw relatiebreuk bekend: ‘Loslaten is ook liefde tonen’
In een gezamenlijke verklaring op Instagram hebben André Hazes (30) en Monique Westenberg (46) op dinsdagavond bekendgemaakt dat ze opnieuw uit elkaar gaan. Hoewel de twee momenteel samen op vakantie zijn, konden ze er niet langer omheen: hun liefdesrelatie heeft zijn eindpunt bereikt. “Loslaten is groeien en eerlijk zijn naar jezelf én naar elkaar,” luidt hun gezamenlijke boodschap, die op sociale media inmiddels duizenden reacties oproept.
Het nieuws komt voor veel volgers niet als een totale verrassing, maar roept wel veel emoties op. De relatie tussen André en Monique is er één met een lange geschiedenis vol pieken, dalen, onderbrekingen én verzoeningen. Toch lijkt het dit keer écht voorbij, al benadrukken de twee dat liefde en respect nog steeds centraal staan.
Vakantie vol introspectie
Wat deze breuk opvallend maakt, is de timing. De twee verblijven momenteel samen in het buitenland, op een vakantie die eerder bedoeld leek als qualitytime voor het gezin. Dat juist nu de breuk wereldkundig wordt gemaakt, onderstreept volgens kenners dat het besluit weloverwogen is genomen. “We staan al even op een andere plek in elkaars leven,” schrijven André en Monique in hun statement.
Ze beschrijven hoe hun relatie door de jaren heen verschillende vormen heeft gekend. “Inmiddels zijn we door verschillende fases gegaan en heeft alles een plekje kunnen krijgen.” Wat daaruit voortkomt, is een besluit dat klinkt als een vorm van emotionele volwassenheid: “We houden nog steeds van elkaar en hebben respect voor elkaar. Maar liefde betekent soms ook loslaten.”
Aandacht voor zoon Dré
Wat beide ouders extra belangrijk vinden in deze fase, is de bescherming van hun zoon. In hun gezamenlijke bericht vragen ze dan ook expliciet aan het publiek om daar rekening mee te houden: “We willen jullie vragen om onze zoon in gedachte te houden bij alle vormen van reactie op dit bericht. Hij is inmiddels op een leeftijd dat hij alles via (social) media meekrijgt.”
Hun zoon, Andreas Martinus Hazes, werd in 2016 geboren en is vernoemd naar zijn opa, de legendarische volkszanger André Hazes senior. Zijn komst werd destijds ervaren als een wonder. Monique onderging een langdurig en emotioneel zwaar fertiliteitstraject met ivf en icsi om zwanger te worden. De geboorte van hun zoon was destijds niet alleen een bekroning van hun liefde, maar ook een publiek gedeeld moment van geluk.
Een relatie vol hoofdstukken
Wie het liefdesverhaal van André en Monique een beetje heeft gevolgd, weet dat het een achtbaan is geweest. De twee ontmoetten elkaar jaren geleden en vormden een koppel met een leeftijdsverschil van zestien jaar. Voor velen was dat aanleiding voor nieuwsgierigheid, bewondering, maar ook kritiek. Toch hielden zij zich staande. In 2016, bij de geboorte van hun zoon, leken ze sterker dan ooit.
Maar de stabiliteit bleek van korte duur. De afgelopen jaren kende hun relatie meerdere breuken en verzoeningen. André had tussentijds relaties met onder anderen Sarah van Soelen, wat breed werd uitgemeten in de media. Toch vond hij in 2022 opnieuw zijn weg terug naar Monique. De twee besloten het anders aan te pakken: niet meer samenwonen, maar wel samen ouders zijn en tijd met elkaar doorbrengen wanneer dat goed voelde. Een moderne, flexibele vorm van liefde, zoals ze het zelf beschreven.
‘Liefde in een andere vorm’
Die hernieuwde poging leek lange tijd succesvol. Monique verscheen weer aan zijn zijde bij optredens, André sprak in interviews vol lof over haar, en ook hun gezamenlijke vakanties deden vermoeden dat er sprake was van hernieuwde stabiliteit. Toch bleef het voor buitenstaanders voelbaar dat de relatie een andere toon had gekregen. Minder vurig, meer bedachtzaam. Geen sprookjesbeeld, maar een liefde die ruimte vroeg.
“Onze band zal altijd bijzonder blijven,” zei Monique eerder in een interview. En dat sentiment lijkt nog steeds overeind te staan. Want ook nu klinkt er geen bitterheid of verwijt in hun bericht, maar juist een zekere kalmte. Loslaten, in de woorden van het stel, is niet het einde van de liefde – het is misschien juist de meest volwassen vorm ervan.
Online reacties: liefdevol én bezorgd
Op sociale media stromen de reacties binnen. Veel volgers spreken hun steun uit voor het stel, maar vooral voor hun zoon. “Wat knap dat jullie dit zo samen doen,” schrijft iemand. Een ander zegt: “Je kunt zien dat jullie echt alles hebben geprobeerd. Heel veel respect.” Ook zijn er mensen die hun zorgen uiten over de impact op de kleine André junior. “Hopelijk krijgt hij alle rust die hij nodig heeft.”
Er zijn ook kritische geluiden. Sommige volgers vragen zich af of het verstandig is om zulke privékwesties te delen op sociale media. Toch zijn de meeste reacties mild en meelevend. De openhartigheid van André en Monique wordt gewaardeerd, juist omdat het laat zien hoe ingewikkeld liefde soms is – zeker onder een vergrootglas.
Een publieke relatie met privégevolgen
Het verhaal van André en Monique laat goed zien hoe moeilijk het is om een relatie te onderhouden wanneer je leven deels publiek bezit is geworden. Elk opstootje, elk gerucht, elke kus wordt besproken in talkshows, juicekanalen en op sociale media. Dat legt extra druk op een relatie die al complex is door persoonlijke geschiedenis, trauma’s uit het verleden en het ouderschap.
In dat opzicht is hun gezamenlijke statement niet alleen een bekendmaking, maar ook een vorm van regie pakken over hun eigen verhaal. Niet anderen laten speculeren, maar zélf de toon zetten.
Een nieuw begin?
Of dit definitief het einde is van de liefde tussen André Hazes en Monique Westenberg, durft niemand met zekerheid te zeggen. Hun band is zó verweven met gedeelde geschiedenis, ouderschap en diepe gevoelens dat een comeback nooit helemaal uitgesloten lijkt. Maar voor nu kiezen ze voor rust, ruimte en eerlijkheid. Voor zichzelf, maar vooral voor hun zoon.
In een wereld waarin relaties vaak eindigen in conflict of geruisloze stilte, is dit voorbeeld van bewust en respectvol afscheid nemen een verademing. Het toont volwassenheid, kwetsbaarheid en bovenal: liefde – in misschien wel haar puurste vorm.