-

Algemeen

Bekende voetballer (21) crasht met auto: “Carrière mogelijk voorbij”

Vanuit België bereikte ons vandaag het tragische nieuws dat een talentvolle jonge voetballer van 21 jaar ernstig gew0nd is geraakt bij een verkeers0ngeval.

De speler, die met hoge snelheid reed, verloor de controle over zijn voertuig en werd met spoed naar het z!ekenhuis overgebracht.

Te Hoge Snelheid

Het ongeval vond plaats rond 15.00 uur op de Alveringemstraat in Lampernisse, een deelgemeente van Diksmuide.

De betrokken voetballer, bekend als Dylan M., een opkomend talent van KSV Diksmuide, reed richting Izenberge in zijn Mini Cooper S toen hij met hoge snelheid een bocht nam en de macht over het stuur verloor.

Ernstige B0tsing

De auto raakte met de zijkant een boom en de impact was verwoestend. Een video die is gepubliceerd door Het Nieuwsblad toont de enorme schade die de auto opliep.

Het linkervoorwiel brak af, waarna de wagen begon te tollen, over de kop sloeg, en uiteindelijk na 70 meter tot stilstand kwam. Tijdens deze ongecontroleerde rit raakte de auto ook een elektriciteitspaal, wat de schade verder verergerde.

Hulpd!ensten Ter Plaatse

Er waren geen 00ggetuigen van het 0ngeval, maar hulpd!ensten konden snel ter plaatse zijn. De br*ndweer had ongeveer 45 minuten nodig om Dylan M. uit het wrak te bevrijden.

Ondanks zijn benarde situatie was hij bij bewustzijn, maar zijn linkerbeen was ernstig beschadigd. Het is nog onzeker of hij ooit weer zal kunnen voetballen.

Reactie van de Schoonvader

Mike Demunck, de schoonvader van Dylan M., was snel ter plaatse na het 0ngeval. Hij bevestigde dat de hoge snelheid waarschijnlijk de oorzaak was en uitte zijn zorgen: “Het is duidelijk dat hij veel te snel reed.

Eerlijk gezegd heb ik hem al meerdere keren gewaarschuwd om langzamer te rijden. Dylan is een goede jongen en een talentvolle voetballer, maar dit moet een les voor hem zijn.”

Demunck voegde toe: “Dylan heeft altijd op hoog niveau gevoetbald, onder andere in de jeugd bij KV Mechelen.

Momenteel speelt hij bij KSV Diksmuide en was erg enthousiast over de recente fusie met KV Oostende, waardoor hij weer op een hoger niveau kon spelen.”

Toekomst van de Carrière

De toekomst van Dylan M.’s voetbalcarrière hangt nu aan een zijden draadje. “Zijn been ziet er echt slecht uit.

Hopelijk kunnen ze zijn carrière redden,” aldus Demunck. De medische zorg die Dylan zal ontvangen in het ziekenhuis zal cruciaal zijn voor zijn herstel en de mogelijke voortzetting van zijn sportcarrière.

Conclusie

Dit tragische ongeval herinnert ons aan de gevaren van hoge snelheden op de weg. Voor Dylan M. is het een bittere les met mogelijk blijvende gevolgen voor zijn carrière en leven.

Zijn familie, vrienden, en teamgenoten leven met hem mee in deze moeilijke tijd.

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder