-

Algemeen

Ouders ontroostbaar nadat vaak voorkomend virus leven neemt van 4-jarige

Slechts enkele dagen nadat artsen zeiden dat hun vierjarige dochter een “gewone verkoudheid” had, is een stel uit Ohio nu bezig met het plannen van de begrafenis van het kleine meisje, dat alleen maar wilde dat “iedereen van haar hield, net zoals zij van iedereen houdt”.

Maisie Schmidt – die een veelvoorkomend virus had dat dodelijk werd toen het zijn strakke greep niet wilde loslaten – werd in een kunstmatige coma gebracht terwijl artsen tegen de klok werkten om haar leven te redden. Maar toen kreeg de kleuter een zware beroerte en overleed op 26 maart.

“Er was simpelweg niets meer dat kon worden gedaan,” zeiden haar ouders over hun hartverscheurende beslissing om hun dochter te laten gaan. Blijf lezen om meer te weten te komen over het tragische einde van dit mooie meisje.

Eind maart haastten Maisie’s ouders – Christin Brigadier en Patric Schmidt – zich naar de dokter toen ze begon te sniffen en te hoesten.

Haar vader Patric, uit Strongsville, Ohio, vertelde aan Cleveland 19: “We kregen te horen dat het gewoon een gewone verkoudheid was, neem haar gewoon mee naar huis, veel vocht en dat soort dingen.”

Omdat ze geloofden in de medische deskundigen die adviseerden dat haar ziekte niet ernstig was, namen de ouders haar mee naar huis. Maar tegen 23 maart was Maisie lusteloos, haar gezondheid dramatisch achteruitgaand, wat haar bezorgde moeder en vader ertoe aanzette haar naar de spoedeisende hulp te brengen.

” Maisie maakte een reis naar het ziekenhuis waarvan iedereen dacht dat het een snelle bezoek zou zijn,” schrijft haar oom Michael Brigadier in een GoFundMe, opgericht om Maisie, haar grote broer en haar ouders te ondersteunen.

‘Het heeft Maisie in zijn greep’

Maar dingen namen al snel een slechte wending en het kleine meisje was “aan het vechten voor haar leven” op “meerdere vormen van levensondersteuning om haar lichaam een vechtkans te geven om terug te komen van het humane metapneumovirus [hMPV].”

De Cleveland Clinic beschrijft hMPV als een virus, vergelijkbaar met het respiratoir syncytieel virus (RSV) en de griep, “dat meestal symptomen veroorzaakt die lijken op de gewone verkoudheid.”

Gemeenlijk treedt de infectie op tegen de leeftijd van vijf jaar en vermoedelijk herstellen patiënten volledig, wat helaas niet het geval was voor de kleine Maisie. “Het heeft Maisie in zijn greep en laat niet los,” schrijft Brigadier.

‘Verscheurd’

Maisie werd vervolgens naar het Rainbow Babies and Children’s Hospital gebracht waar ze in een kunstmatige coma werd gebracht.

“Het is niet wat je verwacht,” zei haar vader. “We dachten gewoon dat het een gewone verkoudheid was en dat we haar dezelfde dag nog naar huis zouden brengen, nooit gedacht dat we hier zouden zijn.”

Tegen 24 maart was Maisie geïntubeerd en artsen gingen door met levensreddende maatregelen om haar te helpen “de oorlog” te winnen die “in haar lichaam begon.”

“[Ouders] zijn verscheurd,” schrijft Tammy McConnaughy op Facebook. Smekend om steun van de gemeenschap, gaat McConnaughy – die haar kleindochter “Pocket” noemt – verder: “Alsjeblieft iedereen gebeden gebeden gebeden Voor onze Maisie om stabiel te blijven en we goede resultaten krijgen voor alle tests en haar lichaam heeft gewoon meer tijd nodig om te genezen en terug te komen naar ons.”

‘Een van de meest liefdevolle mensen’

En toen op 25 maart ontdekten artsen dat de kleuter een beroerte had gehad. “Ze ging voor een CT-scan en ze zeiden dat er wat bloeding was in de hersenen, dus ze wilden een scan van dat maken en tijdens dat proces ontdekten ze dat ze eigenlijk een zeer grote beroerte aan de rechterkant van haar hersenen had,” zei haar vader.

Het kleintje werd toen geopereerd aan de hersenen en volgens Patric was een deel van haar hersenen zo opgezwollen dat het moest worden verwijderd om hopelijk het leven van Maisie te redden.

Haar ouders kregen destijds te horen dat Maisie aangesloten zou blijven op levensondersteunende machines en in een medisch geïnduceerde coma zou blijven voor “verschillende maanden”, wat een gewenste uitkomst was.

“Ze is een van de meest liefdevolle mensen die je ooit zult ontmoeten,” deelde Patric, hopend haar binnenkort mee naar huis te nemen. “Ze is zo slim en zo bereid om iedereen te helpen en ze wil dat iedereen van haar houdt, net zoals zij van iedereen houdt.”

‘Maisie is 0verleden’

Op 26 maart leverde haar familie een verklaring af aan Cleveland 19, waarin staat “Er was simpelweg niets meer dat kon worden gedaan.” Maisie werd van de levensondersteuning gehaald. Ondertussen bood Brigadier een update van het kleine meisje dat hij beschrijft als “zorgzaam, slim, leuk en liefdevol.”

Hij schrijft op de GoFundMe-pagina, dat vanaf 27 maart meer dan $ 26.500 van zijn doel van $ 15.000 is opgehaald: “Ik wou dat ik een gelukkig einde aan dit verhaal kon brengen. Ik wou dat ik de juiste woorden wist te zeggen om het verdriet van mijn dierbaren en al diegenen die door Maisie zijn geraakt, te verzachten.” Hij vervolgt: “Rond 11 uur vanochtend is Maisie overleden. Het typen van deze woorden uren later is nog steeds zo surrealistisch. Ik kan niet geloven dat dit met zo’n lieve familie kon gebeuren.”

Brigadier voegt eraan toe: “Ik ben zo trots om je oom Maisie te zijn en ik zal nooit vergeten wat ik van je heb geleerd.” Rust in vrede, kleine Maisie. We wensen familie en geliefden het allerbeste in hun tijd van genezing na dit tragische verlies.

Algemeen

De geheime brief van Meghan Markle aan Koning Charles onthuld – zijn antwoord liet de hertogin ‘ellendig’ achter

Prins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw leven opgebouwd in de Verenigde Staten. Het hertogspaar van Sussex heeft enkele jaren geleden de koninklijke familie verlaten, maar de nasleep daarvan heeft de koninklijke familie tot op het bot geschokt. Harry en Meghan hebben de royals ervan beschuldigd dat ze de huidskleur van Archie in twijfel trokken voordat hij geboren werd, en vele andere beschuldigingen en persoonlijke aanvallen werden gepresenteerd in zowel hun explosieve interview met Oprah als in Harry’s boek “Spare”.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de relatie tussen de royals en de Sussexes op een dieptepunt staat, en zelfs hoewel Harry aanwezig was bij de kroning van koning Charles, lijkt alles hetzelfde te zijn gebleven tussen bijvoorbeeld Harry en William. Te midden van dit alles heeft Charles naar verluidt geprobeerd Meghan op de best mogelijke manier te helpen en wordt gezegd dat hij de enige royal is geweest die contact heeft opgenomen met haar en Harry na het Oprah-interview.

Helaas onthulde Meghan dat ze suïcidaal was tijdens haar tijd als werkend royal, waarop Charles haar een brief stuurde. Echter, Meghan was niet tevreden met het antwoord van de toenmalige prins, en de geruchten zeiden dat dit een cruciaal effect had op een belangrijke beslissing.

Harry en Meghan gaan ver terug. Het paar begon te daten nadat ze elkaar hadden ontmoet tijdens een tenniswedstrijd in Londen in 2016, en het duurde niet lang voordat de liefde opbloeide. Maar al voor het huwelijk voelden sommige vrienden van Meghan dat ze niet gelukkig zou zijn met hem.

In een interview met ITV in 2019 onthulde Meghan zelfs dat sommige van haar vrienden haar hadden gewaarschuwd om niet met Harry te trouwen vanwege de media-aandacht waar ze mee te maken zou krijgen.

“Het is moeilijk. Ik denk niet dat iemand dat kan begrijpen. Eerlijk gezegd had ik geen idee, wat waarschijnlijk moeilijk te begrijpen klinkt, maar toen ik Harry voor het eerst ontmoette, waren mijn vrienden zo enthousiast, mijn Amerikaanse vrienden waren blij omdat ik blij was,” zei Meghan.

“Maar mijn Britse vrienden, ze waren er zeker van dat hij aardig was, maar ze zeiden dat ik het niet moest doen omdat ‘de Britse roddelbladen je leven zullen verwoesten’. Omdat ik Amerikaans ben, begreep ik het heel naïef niet. Het is ingewikkeld.”

De hertogin voegde eraan toe: “Ik dacht nooit dat dit gemakkelijk zou zijn, maar ik dacht dat het eerlijk zou zijn, en dat is het deel dat echt moeilijk te verzoenen is.” Ze vervolgde: “Ik heb al heel lang tegen H gezegd – zo noem ik [Harry] – het is niet genoeg om iets te overleven. Dat is niet het doel van het leven. Je moet gedijen en je gelukkig voelen.”

“Ik heb echt geprobeerd deze Britse mentaliteit van een stiff upper lip over te nemen. Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik denk dat wat dat intern doet waarschijnlijk echt schadelijk is,” voegde ze eraan toe.

Op 19 mei 2018 traden Harry en Meghan in het huwelijk in een grootse ceremonie in de St. George’s Chapel.

Op dat moment was het duidelijk dat de koninklijke familie Meghan had omarmd. Vooral koning Charles, die tijdens de ceremonie een ongelooflijk gebaar naar de hertogin maakte, omdat haar vader niet was uitgenodigd.

Volgens koninklijke biograaf Robert Hardman vroeg Charles aan Meghan of ze wilde dat hij haar naar het gangpad begeleidde. In zijn boek “Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II” schreef Hardman dat Charles snel antwoord kreeg, maar dat het niet was wat hij verwachtte.

In feite verraste Meghan de toenmalige prins door hem te vragen haar halverwege het gangpad te ontmoeten. Ze wilde haar grote entree in de kapel alleen maken.

“Met gevoel voor zijn toekomstige schoondochter bood de prins van Wales aan om in te springen, zeggende dat hij vereerd zou zijn om Meghan naar het altaar van de St George’s Chapel te begeleiden. Het antwoord, volgens een vriend, was niet helemaal wat hij had verwacht: ‘Kunnen we halverwege afspreken?'” schreef Hardman.

“Hier was een indicatie dat dit geen blozende bruid was, maar een zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die vastbesloten was om zelf een grote entree te maken.”

Een paar hadden op hun trouwdag misschien niet voorspeld, maar Harry en Meghan begonnen hun verbale aanvallen op de royals in het jaar na hun vertrek.

In het beruchte interview met Oprah Winfrey beweerde Meghan dat ze slecht was behandeld, zelfs zeggend dat The Firm, zoals ze zichzelf noemen, haar niet hielp toen ze te maken kreeg met mentale problemen.

Ondertussen onthulde de hertogin verschillende schokkende dingen in het interview met Oprah, bijvoorbeeld hoe een naamloze royal opmerkingen maakte over de huidskleur van Archie.

“In die maanden dat ik zwanger was, rond dezelfde tijd. Dus we hebben tegelijkertijd het gesprek van ‘hij krijgt geen beveiliging, hij krijgt geen titel’ en ook zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou kunnen zijn als hij geboren wordt,” herinnerde Meghan Markle zich.

Toen ze een werkende royal werd, voelde Meghan dat ze voortdurende kritiek, seksisme en racistische opmerkingen van de media moest doorstaan. Haar

geestelijke gezondheid verslechterde, maar, zoals vermeld, voelde ze dat ze geen enkele steun kreeg van de leden van de koninklijke familie.

Het ging zo ver dat Meghan suïcidaal werd.

“Ik zag gewoon geen oplossing. Ik zou ’s nachts rechtop zitten, en ik dacht gewoon, ik begrijp niet hoe dit allemaal naar buiten wordt gebracht. En opnieuw zag ik het niet, maar het is bijna erger als je het voelt via de uitdrukking van mijn moeder of mijn vrienden, of hen die me bellen en huilen, gewoon, zoals, ‘Meg, ze beschermen je niet’. En ik besefte dat het allemaal gebeurde alleen maar omdat ik ademde,” legde ze uit.

“Ik schaamde me echt om het destijds te zeggen en beschaamde om het aan Harry toe te moeten geven, vooral omdat ik weet hoeveel verlies hij heeft geleden. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. En ik wilde gewoon niet meer leven. En dat was een zeer duidelijke en echte en angstaanjagende constante gedachte,” voegde Meghan eraan toe.

Meghan was niet aanwezig bij de kroning van koning Charles
“En ik herinner me hoe hij me gewoon wiegde. Ik ging naar de instelling, en ik zei dat ik ergens naartoe moest om hulp te krijgen. Ik zei dat, ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld, en ik moet ergens naartoe’. En mij werd verteld dat ik dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor de instelling.”

De relatie tussen de Sussexes en de koninklijke familie verslechterde snel, en veel leden van The Firm waren geschokt door de beschuldigingen die tegen hen werden geuit.

Naar verluidt is prinses Eugenie de enige royal die Harry, Meghan en hun twee kinderen, Archie en Lilibet, in Californië heeft bezocht. Ondertussen zijn Harry en Meghan niet meer terug geweest naar het VK dan nodig is, waarbij de hertogin slechts één keer terugkeerde naar haar oude thuisland, voor de begrafenis van koningin Elizabeth II in 2022.

Toen koning Charles werd gekroond in de Westminster Abbey vorig jaar mei, was een van de belangrijkste onderwerpen die veel interesse wekte of Harry en Meghan aanwezig zouden zijn of zelfs welkom zouden zijn.

Hoewel de twee op dat moment het vertrouwen van de meeste leden van de koninklijke familie hadden verloren, zou de koning uiteindelijk beslissen of ze wel of niet zouden worden uitgenodigd.

Uiteindelijk besloot Harry zijn vader te zien worden gekroond tot koning, terwijl Meghan in de VS bleef om voor Archie en Lilibet te zorgen.

Harry’s bezoek aan de kroning was misschien geen grote verrassing. Echter, kort na de ceremonie vertrok hij naar de luchthaven en keerde terug naar zijn vrouw. Sommige royals waren naar verluidt blij dat Harry niet bij hen aansloot voor de lunch na de kroning.

Ze hadden zelfs de hoop dat Harry en Meghan, als zij zou zijn gekomen, ver achterin de Westminster Abbey zouden zitten, niet eens in de buurt van de andere familieleden.

Meghan Markle stuurde een brief naar Charles na het Oprah-interview
De reden dat Meghan Markle in de VS bleef, was zoals vermeld, om voor hun twee kinderen te zorgen. Het is echter bekend dat haar moeder, Doria Ragland, Meghan meestal helpt met de kinderen als er veel aan de hand is; zou er dus nog een andere reden zijn waarom Meghan niet met haar man naar het VK reisde?

Volgens The Telegraph, die er in april vorig jaar over rapporteerde, is dat zo. Na het Oprah-interview besloot Meghan haar zorgen over onbewuste vooringenomenheid te delen met prins Charles en stuurde hem een brief.

Later besloot koning Charles, destijds prins, een antwoord naar Meghan te sturen waarin hij zijn verdriet uitte over de spanningen binnen de familie, specifiek tussen Harry & Meghan en de rest van The Firm.

Ook werd gedacht dat Charles de enige seniorlid van de koninklijke familie was die contact had opgenomen met de hertogin na het Oprah-interview.

Speculaties rond Meghan Markle die niet aanwezig was bij de kroning ontstonden. Er werd gespeculeerd dat de echte reden voor haar afwezigheid was dat de hertogin teleurgesteld was over het feit dat Charles haar zorgen over de onbewuste vooringenomenheid niet in zijn brief had aangepakt.

Een woordvoerder van Meghan ontkrachtte echter later de speculaties en noemde ze “belachelijk.”

“De hertogin van Sussex gaat door met haar leven in het heden, zonder te denken aan correspondentie van twee jaar geleden met betrekking tot gesprekken van vier jaar geleden. Elke suggestie anders is vals en ronduit belachelijk. We moedigen tabloidmedia en verschillende koninklijke correspondenten aan om te stoppen met de vermoeiende circus dat zij alleen creëren,” vertelde Meghan’s woordvoerder aan People Magazine.

In een ITV-interview begin 2023 besloot Harry in te gaan op het thema van ver

meend racisme binnen de koninklijke familie, waarbij hij de interviewer vertelde dat ze dat niet geloofden.

“Nee,” zei Harry. “De Britse pers zei dat, toch? Heeft Meghan ooit gezegd: ‘ze zijn racisten?'”

“Het verschil tussen racisme en onbewuste vooringenomenheid… de twee dingen zijn verschillend. Zodra het als individu, anders als instelling, is erkend of aan u is uitgelegd dat u onbewuste vooringenomenheid heeft, heeft u dus de mogelijkheid om daarvan te leren en te groeien… anders wordt onbewuste vooringenomenheid dan gecategoriseerd als racisme,” voegde hij eraan toe.

Wat vind je hiervan? Geloof je dat Harry en Meghan het juiste hebben gedaan, of vind je dat ze te ver zijn gegaan met hun beschuldigingen? Deel dit artikel gerust op Facebook met vrienden en familie als je van de koninklijke familie houdt!

Lees verder