-

Algemeen

Met dit trucje gaat de batterij van je telefoon of laptop een stuk langer mee! (werkt echt)

Tips om de Batterijduur van je Elektronische Apparaten te Verlengen

Heb je het gevoel dat je telefoon na een paar uur gebruik al bijna leeg is? Of dat je laptop het maar kort volhoudt? Dit komt omdat elke keer dat je jouw apparaat oplaadt, de conditie van de batterij iets verslechtert. Hier zijn enkele tips om de batterij van je apparaat zo lang mogelijk in goede staat te houden.

Hoe Werken Lithium-Ion Batterijen?

De batterijen in veel van je elektronische apparaten, zoals telefoons en laptops, zijn lithium-ion batterijen. Deze batterijen werken door een samenspel tussen positieve en negatieve deeltjes binnenin. Over het algemeen kunnen deze batterijen ongeveer 300 tot 500 keer volledig opgeladen worden. Hierbij maakt het niet uit of je de batterij in één keer helemaal gebruikt of in meerdere keren.

Slim Opladen

Wil je dat je batterij zo lang mogelijk meegaat? Probeer dan de batterij te gebruiken binnen een bepaalde marge, namelijk tussen de 20% en 80% van de volledige capaciteit. Laat je apparaat ook niet onnodig lang aan de oplader liggen en vermijd dat je batterij helemaal leeg raakt voordat je hem weer oplaadt. Het is ook een goed idee om de originele oplader en kabel te gebruiken. Zo weet je zeker dat je apparaat precies de juiste hoeveelheid stroom krijgt.

Energie Besparen

Het is beter voor je apparaat en je portemonnee om zuinig om te gaan met je batterij. Let op met extreme temperaturen; te warm of te koud is niet goed voor de levensduur van je batterij. Voor telefoons is het advies om ze te gebruiken bij temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. Het is ook belangrijk om je software up-to-date te houden. Ontwikkelaars voeren vaak updates uit die helpen om batterij te besparen. Een slecht bereik of wifi-signaal kan er ook voor zorgen dat je batterij sneller leegloopt.

Daarnaast kunnen een hoge schermhelderheid en het gebruik van functies zoals bluetooth extra belastend zijn voor je batterij. Veel apparaten hebben een speciale energiebesparende modus die helpt om achtergrondtaken te verminderen. Gebruik deze modus om de batterijduur te verlengen.

Wanneer de Batterij Vervangen?

Uiteindelijk zal elke batterij verouderen en minder lang meegaan. Als dat gebeurt, kun je overwegen om de batterij te vervangen. Afhankelijk van je apparaat kan dit makkelijk of juist wat moeilijker zijn. Bij sommige telefoons en laptops is het vervangen van de batterij heel eenvoudig. Je hoeft dan alleen maar voor een originele nieuwe batterij te zorgen en deze te plaatsen. Bij andere apparaten, zoals iPhones, kan het wat duurder en lastiger zijn.

Tips voor een Langere Batterijduur

  1. Gebruik Altijd de Originele Oplader en Kabel: Dit zorgt ervoor dat je apparaat precies de juiste hoeveelheid stroom krijgt.
  2. Laat je Apparaat Niet te Lang aan de Oplader Liggen: Het continu opladen van een volledig opgeladen batterij kan de levensduur verkorten.
  3. Houd je Software Up-to-Date: Ontwikkelaars brengen updates uit die de efficiëntie en levensduur van de batterij kunnen verbeteren.
  4. Gebruik de Energiebesparende Modus: Deze modus kan helpen om achtergrondtaken te verminderen en de levensduur van je batterij te verlengen.
  5. Houd je Schermhelderheid Zo Laag Mogelijk: Een hoge schermhelderheid verbruikt veel energie.
  6. Voorkom dat je Batterij Helemaal Leegloopt: Probeer je batterij op te laden voordat deze onder de 20% komt.

Conclusie

Door enkele eenvoudige aanpassingen aan je oplaad- en gebruiksgewoonten kun je de levensduur van je batterij aanzienlijk verlengen. Het gebruik van originele opladers, het vermijden van extreme temperaturen, het up-to-date houden van je software, en het gebruik van energiebesparende modi zijn enkele van de meest effectieve manieren om dit te bereiken. Hoewel elke batterij uiteindelijk aan vervanging toe zal zijn, kunnen deze tips helpen om de tijd tussen vervangingen te verlengen en de prestaties van je apparaten te optimaliseren.

Bron: Radar

Algemeen

Jet deelt vreselijk nieuws over Rob de Nijs: ´Afscheid is dichtbij´

Over twee maanden vindt de musicalpremière van Malle Babbe plaats, een eerbetoon aan het leven van Rob de Nijs. Hoewel dit een bijzondere gebeurtenis belooft te worden, verwacht zijn vrouw Jet dat de zanger hier niet bij aanwezig kan zijn. Rob de Nijs, die vijf jaar geleden de diagnose Parkinson kreeg, verkeert nu in de palliatieve fase van zijn ziekte.

Gezondheid achteruit

Volgens Jet is Robs gezondheid de afgelopen maanden merkbaar verslechterd. “Lange tijd was het stabiel slecht,” vertelt ze in een interview met Story, “maar nu merken we dat het minder wordt. Toch proberen we niet te veel bij die gedachte stil te staan.”

Rob, Jet, en hun jongste zoon Julius hebben samen een dagelijks ritme gevonden, waarbij familiebezoeken van zijn ex-vrouw Belinda en zoons Yoshi en Robbert zorgen voor dierbare momenten. Jet benadrukt hoe waardevol deze momenten zijn: “Die momenten verzamelen we. Dichterbij kunnen we niet bij elkaar komen.”

Moeite met communicatie

Een van de moeilijkste aspecten van Robs huidige toestand is de moeite met communiceren. Jet deelt: “Hij is echt zwakker geworden, sneller uitgeput, en praten gaat steeds moeizamer. Toch hoef ik niet met hem te praten om te weten hoe hij zich voelt. Ik kan Rob lezen.”

Een liefde die blijft groeien

Ondanks de uitdagingen is de liefde tussen Rob en Jet sterker dan ooit. “We weten dat hij in de laatste fase zit, en die mag niet besmeurd worden door vervelende omstandigheden,” zegt Jet. “Onze liefde is zo mooi en kostbaar. Daarom houden we het kringetje klein en willen we ook geen thuiszorg. Het gaat nu om harmonie en liefde.”

Een waardig afscheid

Jet benadrukt hoe belangrijk het is dat Robs laatste levensfase vredig en vol liefde verloopt. Met de steun van hun familie en de kracht van hun band blijven ze deze moeilijke periode samen doorstaan. Voor hen is elke dag een kans om betekenisvolle herinneringen te maken, in een sfeer van warmte en verbondenheid.

Lees verder