-

Algemeen

‘Ik weiger mijn zwangere dochter van 19 te helpen met de opvoeding van haar baby’

Wanneer je jong ouder wordt, moet je je ervan bewust zijn dat je soms met extra uitdagingen te maken krijgt waar niet iedereen mee om kan gaan. Het opvoeden van een kind is een enorme verantwoordelijkheid, en niet iedereen is bereid of in staat om deze taak op zich te nemen, vooral als het onverwachts komt.

Een moeder wendde zich tot Reddit en vroeg of ze ongelijk had nadat ze haar tienerdochter had verteld dat ze haar niet zou helpen bij het opvoeden van de baby die ze verwachtte. Dit is haar verhaal.

Mijn 19-jarige dochter, Rose, was altijd een slimme meid. Ze deed het goed op school en kreeg een volledige beurs naar een geweldige plaatselijke school.

Dit was een enorme prestatie en een teken van haar intelligentie en toewijding. Ze woont bij mij en doet het goed met haar studie, en alles leek in orde te zijn in haar leven.

Ze had een mooie toekomst voor zich met tal van mogelijkheden die op haar wachtten. Een paar maanden geleden kreeg ze een nieuw vriendje, iemand die ik niet leuk vind. Hij laat haar voortdurend in de steek, maar verdoezelt het met een grote glimlach en grootse beloften.

Dit soort gedrag baart me zorgen, omdat het duidelijk is dat hij niet betrouwbaar is. Ondanks mijn waarschuwingen zijn ze nog steeds aan het daten, en nu is ze zwanger. Deze situatie heeft alles veranderd en heeft enorme implicaties voor haar toekomst.

Zelfstandigheid

Toen ik hoorde dat Rose zwanger was, bood ik aan om de @bortus te betalen en een paar dagen vrij te nemen om haar op te nemen en haar te helpen herstellen.

Dit was mijn manier om haar te ondersteunen en haar te helpen deze moeilijke situatie te overwinnen. Ze zei echter nee. Ze gaat met haar vriend trouwen, en ze zullen één grote, gelukkige familie zijn.

Dit klinkt als een mooi plan, maar ik heb mijn twijfels over de realiteit ervan. Hij wil bij mij intrekken, en zij stopt met school terwijl hij werkt om hen te onderhouden.

Hij is een barman die niet naar de universiteit gaat. Ik lachte om dit idee, wat haar boos maakte, omdat ik het niet als een realistisch of stabiel plan zie.

Grenzen

Ze vertelde me dat ik, omdat hij niet kan intrekken, meer moet helpen met de baby. Dit kwam als een schok voor mij, omdat ik haar altijd als een heel verstandig kind heb gezien.

Ik weet niet waar dit allemaal vandaan komt. Ik vertelde haar ronduit dat als ze denkt dat ze volwassen genoeg is om een kind te krijgen en op te voeden en te trouwen, ze snel moet verhuizen en erin moet slagen volwassen te worden met de vader van het kind.

Dit is een harde waarheid, maar ik geloof dat ze het moet horen. Ik heb het enige kind opgevoed dat ik wilde.Ik wil niet dat er nog meer kinderen in mijn huis wonen.

Ik vertelde haar dat ik hier en daar voor luiers zou betalen, en dat ik haar nog steeds zou bezoeken, maar deze baby is voor 0% mijn verantwoordelijkheid.

Als ze voor adoptie kiest, wat ik vrij zeker weet dat ze dat niet zal doen, zou ik bereid zijn haar daarbij te helpen. Dit is mijn manier om mijn grenzen te stellen en duidelijk te maken dat ik mijn leven en verantwoordelijkheden niet opnieuw wil herzien.

Familie

Ze wil niet met me praten. Mijn man (haar stiefvader) houdt zich hierbuiten, maar denkt dat ik meer kan helpen. Dit heeft spanning in ons huis veroorzaakt, omdat hij een andere kijk heeft op de situatie.

Ik vertelde hem dat hij welkom was om op haar te passen en dat hij zijn mond hield. Dit is niet de meest diplomatieke manier om met zijn zorgen om te gaan, maar ik voel me sterk over mijn beslissing.

Ik kreeg mijn dochter toen ik 19 was. Ik was getrouwd met haar vader, die in het leger zat. Dit was een andere tijd en een andere situatie. Ik studeerde op 22-jarige leeftijd nog steeds op tijd af van de universiteit en alles verliep goed voor ons totdat hij stierf in dienst.

Deze ervaring heeft mij gevormd en ik geloof dat het feit dat het voor mij goed is gelukt, het oordeel van mijn dochter vertroebelt. Haar vriend kan haar of haar kind niet eens een ziektekostenverzekering aanbieden. Het is een heel ander scenario, en ik wil niet dat ze dezelfde fouten maakt als ik.

Besluit

Velen van jullie suggereren dat ik haar nog steeds bij mij laat wonen en de baby houd. Dit gebeurt niet! Ik wil geen baby in huis, punt uit – en ik pas ook niet op.

Dit is een harde grens voor mij en iets waar ik niet van af zal wijken. Ik doe normale grootouderdingen, zoals op verjaardagsfeestjes verschijnen en hier en daar cadeautjes kopen, maar dat is het dan. Wat vind je van deze situatie?

Algemeen

Iris uit B&B Vol Liefde zwaar onder vuur: ‘Ze heeft lak aan RTL’

Of ze nu in Griekenland zit of niet, B&B Vol Liefde-kandidaat Iris houdt haar ‘Yamas’-gewoonte vrolijk in stand, zelfs in Nederland. Vorige week werd ze gespot met deelnemer Jan, wat de nodige wenkbrauwen doet fronsen. Volgens Robin Heerkens en Elsemieke Wormhoudt van de Veronica Superguide-podcast B&B Vol Liefde 2024: De Nabeschouwing, is RTL hier waarschijnlijk niet blij mee. Het netwerk staat erom bekend dat het kandidaten liever niet samen in het openbaar ziet voordat alle afleveringen, inclusief de reünie, zijn uitgezonden. Dit leidt namelijk al snel tot spoilers, iets waar fans en het netwerk niet op zitten te wachten.

Iris en Jan Samen in Nederland

In de nieuwste aflevering van de podcast B&B Vol Liefde 2024: De Nabeschouwing vertelt Robin dat Iris en Jan onlangs in Nederland zijn gespot, een week voordat de opnames van de reünie plaatsvonden. Het duo werd gezien in een platenzaak en op een terras in Scheveningen. Het vriendschappelijke contact tussen hen lijkt dus nog steeds aanwezig te zijn. Dit roept echter vragen op over hun relatie, vooral omdat ze de regels van RTL overduidelijk overtreden door samen in het openbaar te verschijnen.

Regelbreuk Tot Onvrede van RTL?

De regels van RTL zijn strikt: kandidaten mogen niet samen in het openbaar gezien worden zolang de reünie-aflevering nog niet is uitgezonden. Dit is bedoeld om spoilers te voorkomen, zodat kijkers niet al kunnen invullen wat er achter de schermen speelt. Iris en Jan lijken zich echter weinig aan te trekken van deze voorschriften. Ze zaten openlijk op een terras langs de weg, waardoor ze voor iedereen zichtbaar waren. Robin grapt zelfs dat “als je je autodeur opendeed, je Iris tegen haar mond sloeg.” Met andere woorden, de twee deden weinig moeite om hun ontmoeting verborgen te houden.

Wat Betekent Dit Voor Hun Relatie?

Het feit dat Iris en Jan samen in Nederland werden gezien, roept natuurlijk de vraag op wat dit betekent voor hun relatie. Volgens Elsemieke is het een teken dat de twee gewoon doen waar ze zin in hebben. “Het zegt in ieder geval iets over twee mensen die lekker hun gang gaan,” vertelt ze lachend in de podcast. Elsemieke gelooft niet dat er veel romantische vooruitgang is geboekt sinds de opnames van B&B Vol Liefde. Aangezien de show werd opgenomen in april en mei, en Iris daarna een drukke zomer had met haar B&B in Griekenland, lijkt het erop dat ze nu simpelweg de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen.

Geen Grootse Liefde, Maar Wel Verbinding

Hoewel de ontmoeting in Nederland niet per se wijst op een diepgaande liefdesrelatie tussen Iris en Jan, laat het wel zien dat de twee nog steeds een sterke band hebben. Het feit dat ze elkaar blijven opzoeken, ook buiten de opnames om, wijst op een hechte vriendschap of een opbloeiende relatie. Jan had na de opnames verplichtingen in Nederland, en het lijkt erop dat hij en Iris elkaar daar gewoon wilden zien en samen tijd wilden doorbrengen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er een grootse liefdesgeschiedenis tussen hen is ontstaan.

Wat Zegt Dit Over Hun Toekomst?

Elsemieke is ervan overtuigd dat Iris en Jan nog steeds op hetzelfde niveau zitten als tijdens de opnames van de show. Er is misschien geen grote liefdesdoorbraak, maar ze genieten van elkaars gezelschap en ontdekken samen wat de toekomst brengt. Het is mogelijk dat hun relatie verder zal ontwikkelen, maar op dit moment lijkt het erop dat ze het rustig aan doen en vooral genieten van de momenten die ze samen hebben.

Hoewel de ontmoeting tussen Iris en Jan waarschijnlijk niet goed zal vallen bij RTL, biedt het wel een interessant inkijkje in hun huidige relatie. Fans van B&B Vol Liefde zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar wat de toekomst voor hen in petto heeft, vooral nu de reünie-aflevering nog moet worden uitgezonden.

Lees verder