-

Algemeen

Donny Roelvink vindt zijn rust in moskee: ‘Wilde ik dieper op ingaan’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In een recente aflevering van ‘Gesprek met Salah Eddine’, een online programma, was Donny Roelvink te gast en deelde hij openhartig over zijn spirituele ontdekkingen na zijn diagnose van teelbalk*nker.

Het gesprek tussen Donny Roelvink en Salah Eddine draaide voornamelijk om Donny’s verkenning van de Islam, die werd aangewakkerd door zijn gezondheidsproblemen.

Donny heeft een uitdagend jaar achter de rug sinds zijn diagnose van teelbalk*nker.

Ondanks zijn niet-religieuze opvoeding, heeft deze diagnose een keerpunt in zijn leven gemarkeerd.
Donny

Zijn broer Dave heeft ook interesse getoond in de Islam, hoewel hij met enkele uitdagingen te maken heeft gehad, zoals een verblijf in een afkickkliniek.

Voor Donny verliep het proces echter anders. Tijdens het gesprek met Salah Eddine onthulde hij: “Voor mijn 0peratie belde ik spontaan naar mijn beste vriend en vroeg hem of hij voor mij wilde bidden. Een dua dus. Dat kwam ineens in me op.”

Hij vervolgde: “Ik geloof sterk dat mensen altijd wel ergens in geloven, alleen hebben ze dat nog niet ontdekt. Op het moment dat je God nodig hebt, vraag je om hulp. En dat deed ik dus.”
Roelvink

Na zijn diagnose van k*nker is Donny zich meer gaan verdiepen in de Islam: “Vanaf toen is mijn interesse veranderd en wilde ik er dieper op ingaan.”
Donny Roelvink

Hoewel hij nog niet officieel bekeerd is tot de Islam, lijkt het regelmatige bezoek aan de moskee met een vriend een logische volgende stap.

“Ik ben nog steeds bezig met leren en ik vind het mooie aan het geloof dat God je leidt.

Hierdoor voel ik niet de druk om alles direct te begrijpen. Ik laat me dus leiden,” aldus Donny.

Dit openhartige gesprek biedt inzicht in Donny’s spirituele zoektocht en hoe zijn leven is beïnvloed door zijn gezondheidsuitdagingen en nieuwe spirituele interesses.

Algemeen

Manager Douwe Bob geeft meer uitleg over halsoverkop vluchten: ´Veiligheid zwaar in het geding´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De onrust rondom zanger Douwe Bob heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn management bevestigt dat hij samen met zijn gezin in een politieauto is gestapt, omdat zijn veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden. Aanleiding is de aanhoudende commotie over zijn beslissing om niet op te treden tijdens het Joodse kinderevenement Jom Ha Voetbal.

Politie ingeschakeld na bedreigingen

Volgens een woordvoerder van Douwe Bob heeft hij dinsdagmiddag zelf 112 gebeld. “Zijn veiligheid is serieus in het geding,” aldus het management. De zanger zou door de oplopende dreigingen geen andere uitweg meer hebben gezien dan zich met spoed door de politie te laten escorteren. Zowel hijzelf als zijn gezin zijn uit voorzorg elders ondergebracht.

Misverstand over optreden

De hele kwestie draait om Douwe Bob’s afzegging voor een optreden tijdens een kindervoetbaltoernooi voor Joodse kinderen. In de media en op sociale platforms ontstond al snel het beeld dat de zanger zijn optreden zou hebben geweigerd vanwege de Joodse achtergrond van de deelnemers. Dat leidde tot felle reacties, onder meer van prominente politici.

‘Dit is een totale leugen’

Douwe Bob zelf noemt die beschuldiging volledig onterecht. “In de media en door politici wordt nog steeds het beeld geschetst dat ik niet wilde spelen voor kinderen vanwege hun Joodse afkomst,” verklaarde hij. “Als ik dat over mij zou horen, zou ik eerlijk gezegd ook woedend zijn. Gelukkig is dit een totale leugen.” In een fragment uit de talkshow Renze, uitgezonden eergisteren, probeert hij de aantijgingen te weerleggen.

Uitspraken Dilan Yeşilgöz zorgen voor ophef

De discussie kreeg extra lading nadat VVD-leider Dilan Yeşilgöz zich in een bericht op X (voorheen Twitter) uitsprak over de situatie. Ze sprak in haar bericht van “Jodenhaat” en uitte scherpe kritiek op de zanger. Ondanks het feit dat Douwe Bob zijn motieven heeft toegelicht, zei Yeşilgöz dinsdag nog steeds achter haar eerdere uitspraak te staan.

Emotionele reacties aan talkshowtafels

Bij talkshows als De Oranjezomer werd uitgebreid stilgestaan bij het incident. De tafelgasten reageerden met verbazing en soms ook onbegrip op het besluit van Douwe Bob om op het laatste moment af te zeggen. Tegelijkertijd was er ook begrip voor de ernst van de doodsbedreigingen. “Niemand verdient dit soort haat, hoe fout je beslissing ook wordt geïnterpreteerd,” zei een van de gasten.

Doodsbedreigingen niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat Douwe Bob te maken krijgt met bedreigingen. In de uitzending van Renze gaf hij aan dat hij al eerder met de dood is bedreigd, maar dat de situatie nu ernstiger is dan ooit. Hij zegt zich onveilig te voelen en begrijpt niet hoe een misverstand zulke extreme gevolgen kan hebben. “Wat mij het meest raakt, is dat mijn gezin nu ook niet veilig is,” zei hij geëmotioneerd.

Imago en reputatie beschadigd

De nasleep van deze gebeurtenis kan grote gevolgen hebben voor de reputatie van Douwe Bob. Terwijl sommige fans hem verdedigen en wijzen op de snelle verspreiding van desinformatie, vinden anderen dat hij zorgvuldiger had moeten communiceren. De zanger zelf blijft bij zijn verklaring dat zijn beslissing niets te maken had met antisemitisme, maar met een samenloop van omstandigheden die verkeerd geïnterpreteerd is.

Politiek debat over verantwoordelijkheid

Intussen laait het debat over de rol van politici en media verder op. Moeten zij zich terughoudender opstellen in gevoelige kwesties, of is publieke verontwaardiging terecht bij signalen van mogelijk antisemitisme? In het geval van Douwe Bob lijkt de balans tussen feit en interpretatie zoek te zijn geraakt, met verregaande gevolgen voor alle betrokkenen.

Lees verder