-

Algemeen

Bekende rapper doodgeschoten in Rotterdam: ‘Hiphopwereld geschokt’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In de vroege ochtend van zaterdag, in een woning aan de La Fontainestraat in Rotterdam, werd het levenl0ze lichaam van Barry Inees aangetroffen. Barry Inees, die ook bekend stond als rapper Rabby Racks, had een fatale sch0twond.

Het tragische incident heeft niet alleen voor verdriet en r0uw gezorgd bij vrienden en familie, maar heeft ook de aandacht getrokken van het publiek en de media vanwege de bekendheid van de rapper en zijn betrokkenheid bij cr!minele zaken.

Het was de zus van Barry Inees die het gruwelijke tafereel ontdekte en de autoriteiten op de hoogte bracht. Bij het slacht0ffer werd het vuurw*pen aangetroffen, wat de vermoedens van een mogelijk zelfm00rd of een noodlottig ongeval deed rijzen. De exacte omstandigheden rondom zijn overlijden zijn echter nog niet definitief vastgesteld en worden onderzocht door de autoriteiten.

Barry Inees, vooral bekend als rapper Rabby Racks, was niet alleen een artiest, maar ook een manager van de Haagse rapgroep SFB (Strictly Family Business). Zijn naam was niet onbekend bij p0litie en just!tie, aangezien hij betrokken was bij de omvangrijke l!quidatiezaak Eris, waarin leden van de verboden motorclub Caloh Wagoh werden berecht.

In 2019 werd Inees zelfs gearr*steerd op verdenking van het lokken van een beruchte cr!mineel, Inchomar Balentien, om hem te laten verm00rden. De l!quidatiepoging werd uiteindelijk niet uitgevoerd, en er was onvoldoende bewijs om Inees aan de zaak te linken. Toch kwam Balentien in 2019 om het leven bij een andere sch!etpartij in Amsterdam.

Vijf jaar voor zijn arr*statie was Barry Inees veroordeeld in een grootschalige creditcardfraudezaak. Na een jaar gev*ngenisstraf kwam hij weer op vrije voeten. In datzelfde jaar, 2014, brak de rapgroep SFB door in Nederland met nummers als “Investeren in de Liefde” en “Dansen op Labanta.”

Ondanks zijn beperkte bekendheid als rapper, speelde Barry Inees alias Rabby Racks wel een rol in de Nederlandse rapscene. Hij werd genoemd in nummers van SFB en was te horen op het album “Geen Oog Dichtgedaan” van Frenna.

In 2017 bracht de Delftse rapper zelfs een kleine hit uit met het nummer “No Drama” en had hij kortstondig een samenwerking met The Culture Entertainment, het platenlabel van voormalig profvoetballer Eljero Elia.

Het nieuws van zijn tragische overlijden heeft de Nederlandse rapgemeenschap diep geschokt. Topnotch, een van de bekendste platenlabels voor Nederlandse hiphop waar SFB bij aangesloten was, heeft via Instagram gereageerd op het verlies van Rabby Racks en wenst de familie en vrienden kracht in deze moeilijke tijd.

Ook de stichting Feis, opgericht ter nagedachtenis aan de eerder d00dgeschoten Rotterdamse rapper Feis, heeft hun medeleven betuigd en roept op tot het verspreiden van liefde en het streven naar een wereld zonder gew*ld.

De d00d van Rabby Racks, of Barry Inees, heeft opnieuw de aandacht gevestigd op het gew*ldsprobleem in sommige wijken en de impact die het heeft op de gemeenschap.

Het onderzoek naar de omstandigheden rondom het 0verlijden van Barry Inees is nog gaande, en de p0litie heeft de plaats delict grondig onderzocht. Buurtbewoners uiten hun verbazing en ongeloof over het incident en benadrukken de noodzaak van meer veiligheid in hun wijk.

De exacte toedracht van dit tragische voorval zal hopelijk snel worden opgehelderd, maar het verlies van een getalenteerde rapper en een individu is hoe dan ook een trieste gebeurtenis voor de Nederlandse muziekgemeenschap en de samenleving als geheel.

Algemeen

Weerkaart op donkerrood: Op deze dag wordt het 42 graden in Nederland

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Extreem zomerweer in Nederland: hitterecords, noodweer én een mogelijk tropische verrassing?

De zomer laat zich dit jaar in Nederland van haar meest intense kant zien. De afgelopen dagen liepen de temperaturen in ons land op tot maar liefst 38 graden. Op sommige plekken voelde het zelfs nog warmer aan, vooral in de volle zon en zonder een zuchtje wind. En wie dacht dat het daarmee wel gedaan was, komt misschien bedrogen uit: er zou nóg een hittegolf kunnen aankomen.

Records gebroken

De afgelopen dagen zijn officieel de warmste 1 en 2 juli ooit gemeten in Nederland. Daarmee zijn er opnieuw hitterecords gebroken. De zomer van 2025 staat nu al in de boeken als een uitzonderlijk warme periode.

Maar zoals vaker bij extreem zomerweer, sloeg het weer gisteravond plotseling om. In meerdere provincies werd code geel of zelfs code oranje afgegeven vanwege zwaar onweer, hagel en stormachtige windstoten. Hoewel er soms wat lacherig wordt gedaan over deze waarschuwingen, bleek dat in Winterswijk helaas onterecht: daar stortte een deel van een dak van een bedrijfspand in door de storm, en stonden straten compleet blank. Een serieuze wake-up call.

Zuid-Europa zucht onder de hitte

Wie denkt dat het in Nederland heet is, hoeft maar even naar Zuid-Europa te kijken om te zien dat het nóg extremer kan. In landen als Spanje, Frankrijk en Griekenland is de situatie nijpend. De temperaturen schieten daar boven de 40 graden uit en op diverse plekken zijn natuurbranden uitgebroken. Op Kreta, Griekenland, laaien de vlammen inmiddels op — iets wat we helaas bijna elk jaar lijken te zien in de zomermaanden.

Afnemende hitte, maar mogelijk niet voor lang

Voor de komende dagen zijn de vooruitzichten wat gematigder. De temperaturen dalen iets, er is kans op bewolking en af en toe regen. Het typische Hollandse zomerweer keert voorlopig terug, met waarden rond de 22 tot 25 graden. Toch blijft het weer grillig en kunnen de omstandigheden snel omslaan.

Komt er op 14 juli een zinderende uitschieter?

Volgens de weersite Weer1.nl is het mogelijk dat we op 14 juli een onverwachte tropische piek gaan meemaken. De voorspelde temperatuur? Maar liefst 42 graden Celsius. Dat zou niet alleen een nieuw record betekenen, maar ook de warmste dag ooit gemeten in Nederland.

Toch is enige nuance hier op zijn plaats. Hoe verder een weersvoorspelling in de toekomst ligt, hoe groter de onzekerheid. Korte termijnvoorspellingen – vandaag en morgen – zijn doorgaans vrij betrouwbaar. Maar een schatting elf dagen vooruit is met de nodige voorzichtigheid te interpreteren.

Wat zeggen andere bronnen?

De schatting van 42 graden roept uiteraard vragen op. Andere bekende weerdiensten zijn minder uitgesproken. Buienradar voorspelt voor diezelfde dag een maximumtemperatuur van ongeveer 26 graden – fors lager dan het eerdergenoemde scenario. Het KNMI, het officiële meteorologisch instituut van Nederland, geeft vooruitzichten tot 9 juli, en daaruit blijkt nog niets over eventuele extreme hitte.

Kortom: voorlopig is het gissen. Dat een nieuw warmterecord in de maak is, lijkt op dit moment nog speculatie, maar in deze zomer vol extremen is niets helemaal uitgesloten.

Wat denk jij?

Zien we straks opnieuw een verzengende zomerdag die de geschiedenisboeken ingaat? Of blijft het bij een milde Hollandse zomer met af en toe een plensbui? Wat denk jij: krijgen we echt 42 graden op 14 juli? Deel je mening in de reacties!

Lees verder