-

Algemeen

Als je een plastic waterfles op je motorkap ziet, kan dit iets engs betekenen

“In recente jaren hebben waarschuwingen op sociale media de aandacht getrokken over mogelijke predatoren die hun slachtoffers selecteren door kenmerken aan hun voertuigen toe te voegen. Berichten suggereren dat zij methoden gebruiken zoals trekbandjes aan deurklinken of plastic flessen die tussen banden of op motorkappen worden geplaatst.

Desondanks beweren autoriteiten dat deze verhalen niet meer dan stedelijke mythes zijn. Het is echter altijd nuttig om bewust en geïnformeerd te zijn.

Lees verder over een incident waarbij een vrouw een waterfles op haar motorkap vond na een bezoek aan de supermarkt.

Haley West, een TikTok-gebruiker, deelde een verontrustende ervaring na een confrontatie met een onbekende man op een parkeerplaats. Ze vertelde dat ze werd gevolgd door de man, die haar probeerde aan te spreken en haar zelfs uitnodigde om naar zijn auto te kijken.

In plaats van in haar auto te stappen, wachtte West aan de overkant van de straat. Toen ze terugkeerde, ontdekte ze een waterfles op de motorkap van haar auto.

In een verwijderde vervolgvideo waarschuwde een kijker dat de fles mogelijk een tactiek was van criminelen om slachtoffers uit hun auto te lokken. Deze beweringen zijn echter niet bevestigd door de autoriteiten.

Lt. Brian Oleksyk van de staatspolitie van Michigan benadrukte dat veel van deze verhalen stedelijke mythes zijn, bedoeld om angst te zaaien, en vaak afleiden van het onderzoek naar echte misdaden.

@haleywestco #saftey #ohio #cincinnati #becareful ♬ original sound – HALEY WESTCO

Het artikel sluit af met een oproep tot discussie over de geloofwaardigheid van deze stedelijke mythes en de methode van criminelen om potentiële slachtoffers te markeren.”

Algemeen

Gal uit Israel twee dagen op rij in elkaar geslagen in Amsterdam: ´Blij dat ik het nog kan navertellen´

Op een geheime locatie in Amstelveen wachten de aangeslagen en gewonde Israëlische supporters van Maccabi Tel Aviv op hun vlucht terug naar huis. Onder hen is Gal Binyamin Isduva (29), die vertelt over de verschrikkelijke aanval die hij en zijn vriend Or Elzenberg onlangs in Amsterdam ondergingen.

Gewond en Bewusteloos na Agressieve Aanval

Gal’s handen trillen lichtjes wanneer hij zijn verhaal doet aan RTL Nieuws. Zijn verwondingen spreken voor zich: een wond op zijn voorhoofd, een kapotte tand, een dikke lip en vermoeide ogen. Hij verloor zijn bewustzijn nadat hij door meerdere mannen werd geslagen en geschopt. “Ik werd op de grond geduwd, geschopt en geslagen. Ik verloor mijn bewustzijn en herinner me alleen nog dat ik wakker werd in de ambulance,” vertelt hij.

Zijn vriend Or, die alles zag gebeuren, dacht dat Gal erger gewond was dan hij bleek. “Ik dacht dat hij iets gebroken had, maar gelukkig bleek dat niet het geval,” zegt Or.

Aangevallen na Het Bijwonen van de Wedstrijd

Het incident vond plaats nadat Gal en Or de wedstrijd van Feyenoord tegen Salzburg hadden bijgewoond in Rotterdam. Nadat ze uit de tram waren gestapt nabij het Max Euweplein in Amsterdam, werden ze benaderd door een groep mannen die vroeg naar hun nationaliteit. Gal, die aanvoelde dat de situatie gevaarlijk was, zei dat hij Grieks was. Dit geloofden de mannen niet en vroegen om identificatie, waarna de aanval begon.

Geweld en Angst

Or probeerde Gal naar veiligheid te brengen door hem naar het nabijgelegen Holland Casino te dragen, maar ook Or werd aangevallen. Hij kreeg klappen in zijn gezicht en heeft nu een grote bult achter op zijn hoofd, mogelijk een hersenschudding. Ondanks medische behandeling kon Gal niet ontspannen. “Ik was zo van slag, ik kon maar niet geloven wat ons overkomen was,” zegt hij. “Ik werk in het leger in Israël en had deze vakantie nodig om de oorlog even te ontvluchten. En dan word je hier geslagen.”

Angstige Terugtocht

Na de incidenten besloten Gal en Or hun verblijf in Amsterdam voortijdig af te breken. “We hebben alles geprobeerd om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren, maar toch werden we opnieuw bijna aangevallen door vijf mannen die uit een auto sprongen. We moesten snel weg rennen,” vertelt Gal. Toen ze hulp zochten bij de politie, kregen ze het advies om bij een aanval zo snel mogelijk weg te rennen. “Dat voelde niet als hulp,” aldus Gal.

Nu willen de twee vrienden niets liever dan terug naar huis. “We zouden tot zondag blijven, maar nu wil ik alleen maar naar huis,” zegt Gal. Hun vakantie, die begon als een kans om even aan de dagelijkse problemen te ontsnappen, is nu ontnomen door de angst en het geweld dat ze in Amsterdam hebben meegemaakt.

Lees verder