Algemeen
Treinconducteur mept vervelend dreigventje met een rechtse directe tegen de grond

In de wereld van vandaag, waarin bijna elke Nederlander een mobiele telefoon bezit, verschijnen er regelmatig video’s op het internet die de moeite van het delen waard zijn. Onze taak is om dit materiaal met jou te delen, en ook vandaag hebben we een video gevonden die de aandacht trekt.
De video in kwestie is afkomstig van de Facebook-pagina ‘Dit
gaat hard’. Hoewel het niet helemaal duidelijk is wanneer de video
is opgenomen, toont het een ontspoorde man die een confrontatie
zoekt met een NS-conducteur.
De reden achter dit incident blijft grotendeels onbekend. De
boze man, met een s!garet in zijn mond, rent op de conducteur af en
begint wild om zich heen te slaan.
Waarschijnlijk had hij niet verwacht dat de conducteur zou
beschikken over de vaardigheden die hij bezit, want de conducteur
deelt een rechtse directe uit die de belager duizelig
achterlaat.
Enkele seconden later wordt de man bedaard en meegenomen naar
een kantoor met tralies. Daar zal ongetwijfeld een stevig gesprek
plaatsvinden waarin de man duidelijk wordt gemaakt dat dit gedrag
niet getolereerd wordt.
Het is niet de eerste keer dat we een video zien waarin een
conducteur optreedt tegen een onrustige passagier. In een eerdere
video zagen we hoe een andere conducteur afrekende met een
zwartrijder. Hij tilde de jongen als het ware op en gooide hem
neer, waarna de jongen meteen zijn lesje had geleerd.
De moraal van het verhaal: gedraag jezelf niet als een tijger
als je eigenlijk een poesje bent.
Dit soort incidenten waarbij agr*ssief gedrag tegenover
NS-personeel plaatsvindt, roept terecht verontwaardiging op.
NS-conducteurs en ander personeel staan dagelijks voor de uitdaging
om de veiligheid en orde in treinen en op stations te handhaven, en
hun werk verdient respect en waardering.
Het feit dat deze video’s op sociale media verschijnen,
benadrukt het belang van het vastleggen van dergelijke situaties om
bewustzijn te creëren en te laten zien dat gew*lddadig gedrag niet
wordt getolereerd.
Dit kan ook helpen bij het vergroten van de veiligheid en het
aanmoedigen van getu!gen om in te grijpen of hulp in te roepen als
ze dergelijke incidenten zien plaatsvinden.
Het is belangrijk dat dit soort incidenten serieus worden
genomen en dat daders worden aangepakt volgens de wet.
Agr*ssie en gew*ld tegen NS-personeel hebben niet alleen invloed
op de slacht0ffers, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de
dienstverlening en de veiligheid van andere passagiers.
Laten we hopen dat dit soort incidenten in de toekomst minder vaak voorkomen en dat respect en fatsoen altijd de boventoon voeren in het openbaar vervoer en in de samenleving als geheel.

Algemeen
Ex van Melania Trump spreekt zich uit over de first lady

Melania Trump vóór het Witte Huis: een jeugd vol dromen, mode en een romance in Slovenië
Lang voordat ze wereldwijd bekend werd als de vrouw van voormalig president Donald Trump, leidde Melania Trump (geboren Melanija Knavs) een leven dat nauwelijks te vergelijken is met het huidige. Haar jeugd in Slovenië, haar vroege carrière als model en haar eerste serieuze relatie vertellen het verhaal van een jonge vrouw met internationale ambities – maar een ander pad dan ze uiteindelijk zou bewandelen.
In een zeldzaam interview blikt haar ex-vriend Jure Zorc terug op hun gezamenlijke jaren in Slovenië, in de tijd dat Melania droomde van modesteden als Parijs of Milaan – en van een leven ver weg van de politieke spotlights van Washington D.C.
Een jeugd in Slovenië
Melania groeide op in Sevnica, een klein stadje in het voormalige Joegoslavië, in wat nu Slovenië is. Ze kwam uit een hecht gezin: haar vader werkte in de auto-industrie, haar moeder ontwierp patronen voor een kledingfabriek. Die achtergrond voedde Melania’s interesse in mode, stijl en fotografie – interesses die al op jonge leeftijd zichtbaar waren.
Als tiener liep ze regelmatig modeshows in Ljubljana en werkte ze als fotomodel in bijbanen naast haar studie. In Slovenië stond ze bekend als een elegante, gereserveerde jonge vrouw met oog voor detail en een voorkeur voor verfijning.
De eerste liefde: Jure Zorc vertelt
In de jaren ‘90 had Melania een langdurige relatie met Jure Zorc, een Sloveense man die haar nog kent uit de tijd dat haar achternaam nog Knavs was. In een recent gesprek met ABC News en Irish Star deelt hij voor het eerst persoonlijke details over hun relatie en haar dromen destijds.
“Ik reed op mijn motor toen ik haar op straat zag lopen. Ze was zo mooi, ik wist meteen: ik moet haar leren kennen,” vertelt hij.
Hun eerste ontmoeting klinkt als een scène uit een romantische film. De jonge Jure was onder de indruk van Melania’s uitstraling: haar lange haren, klassieke kledingstijl en beheerste gedrag. Ze was charmant, intelligent en wist precies wat ze wilde.
Een toekomst in Parijs of Milaan?
Volgens Zorc was Melania in die tijd absoluut niet gericht op de Verenigde Staten. In tegenstelling tot wat men zou verwachten van een model met internationale ambities, droomde ze juist van een leven in Frankrijk of Italië – de bakermat van haute couture.
“Ze zei vaak dat ze zich thuis zou voelen in Parijs of Milaan. Ze wilde niet naar Amerika. Ze was gefascineerd door Europese mode, cultuur en de taal van elegantie.”
Die droom leek binnen handbereik te liggen. Melania werkte regelmatig voor modestudenten en lokale merken, en er lagen mogelijkheden om haar portfolio uit te breiden in West-Europa. Toch veranderde haar leven onverwacht van richting.
De overstap naar New York
In de late jaren ’90 verhuisde Melania naar New York, aangetrokken door kansen in de internationale modellenwereld. Hoewel Parijs en Milaan haar oorspronkelijke doel waren, bleek de Amerikaanse markt op dat moment actiever, lucratiever en toegankelijker.
De overstap markeerde een keerpunt in haar leven. Ze werkte als model voor tijdschriften, deed fotoshoots voor reclamecampagnes en bouwde een nieuw netwerk op. En toen kwam die ene avond in 1998 – de avond waarop ze Donald Trump zou ontmoeten.
De ontmoeting met Donald Trump
De eerste ontmoeting tussen Melania en Donald vond plaats in een nachtclub in New York, in 1998. Donald was toen een invloedrijke zakenman van 52 jaar, Melania was 28 en aan het werk als model. In latere interviews blikte Donald terug op die avond:
“Ik had eigenlijk een afspraak met een ander model. Maar toen zag ik Melania staan. Ik dacht alleen maar: wie is dát daar links? De rest vergat ik meteen.”
Ook Melania gaf aan dat de klik er direct was. Ze vertelde in interviews dat het contact met Donald verrassend natuurlijk verliep. Ze deelden humor, ambitie en een gevoel voor stijl. Hoewel hij in de media vaak flamboyant werd neergezet, zou hij privé juist attent en charismatisch zijn geweest.
Van model tot First Lady
Na een aantal jaren van daten, een korte breuk en verloving, trouwden Melania en Donald Trump in 2005. Ze kregen samen zoon Barron Trump, en in 2016, toen Donald tot president van de Verenigde Staten werd verkozen, werd Melania automatisch First Lady.
Die rol vervulde ze op haar eigen manier: terughoudend, stijlvol, en met een sterke focus op haar zoon. Haar modekeuzes werden wereldnieuws, haar zeldzame publieke optredens onderwerp van gesprek. Veel mensen prezen haar rustige uitstraling in contrast met het politieke geweld eromheen.
Toch bleef Melania grotendeels gesloten over haar persoonlijke gevoelens en verleden. Het interview van Jure Zorc werpt daarom een zeldzaam licht op de Melania vóór de camera’s – de jonge vrouw met Europese dromen en een toekomst die niemand kon voorspellen.
Jure Zorc kijkt terug met warmte
Op de vraag of hij verrast is over het leven dat Melania nu leidt, antwoordt Zorc:
“Natuurlijk is het bijzonder. Ik had nooit gedacht dat het meisje met wie ik op een terrasje cappuccino dronk in Ljubljana, ooit de vrouw van de machtigste man ter wereld zou worden.”