-

Algemeen

Sieneke: “Eis van mijn schoonmoeder om de naam van mijn baby te wijzigen”

Een emotioneel dilemma: De strijd over de naam van een pasgeboren dochter.

In een recente gebeurtenis deelde een moeder haar aangrijpende ervaring nadat haar schoonfamilie fel reageerde op de naam die zij en haar man hadden gekozen voor hun pasgeboren dochter.

Deze gebeurtenis veroorzaakte een innerlijke tweestrijd, waarbij de vrouw zich afvroeg of ze de naam van hun dochter moest veranderen om de relatie met haar schoonfamilie te behouden.

Een Nieuwe Levensfase
De vrouw begon haar verhaal door te vertellen over de recente geboorte van haar eerste kind. Ze beschreef hoe haar lichaam tijdens de zwangerschap veel had doorstaan en hoe haar man haar door deze uitdagende periode had gesteund.

Samen hadden ze besloten om hun dochter de naam “Ryan” te geven als eerbetoon aan zijn overleden broer. Deze naamkeuze was doordrenkt van betekenis en herinnering, en ze hadden ervoor gekozen om de naam geheim te houden tot de schoonfamilie de baby voor het eerst zou ontmoeten om mogelijke familieconflicten te vermijden.

Een Onverwachte Reactie
Toen de schoonfamilie vernam dat de baby de naam Ryan had gekregen, reageerden ze echter heftig en verontwaardigd. Ze beweerden dat de naam te mannelijk was voor een meisje en eisten dat deze werd gewijzigd.

Ze leken geen begrip te hebben voor de diepgaande betekenis achter de naamkeuze en creëerden een pijnlijke en ongemakkelijke situatie voor de kersverse ouders. De vrouw voelde zich diep gekwetst door de reactie van haar schoonfamilie en stond voor een moeilijke keuze.

De Impact op Haar Man
Ook haar man werd diep geraakt door de situatie. Hij voelde zich verscheurd tussen zijn loyaliteit aan zijn vrouw en zijn familiebanden.

De dreiging van zijn schoonfamilie om de baby te negeren totdat de naam werd gewijzigd, plaatste een zware last op zijn schouders. Hij worstelde met de vraag of het aanpassen van de naam de beste oplossing was om de relatie met zijn familie te behouden.

Het Zoeken naar Advies en Steun op Sociale Media
Om te beslissen hoe ze met deze complexe situatie moest omgaan, besloot de vrouw haar verhaal te delen op sociale media. Ze voelde zich verward en verscheurd tussen haar verlangen om haar dochter de naam te geven die ze samen met haar man had gekozen en de wens om de relatie met haar schoonfamilie te behouden. Ze vroeg om advies en deelde haar dilemma met online gebruikers.

Reacties van Gebruikers
De reacties op sociale media liepen uiteen. Sommigen vonden dat de man eerst met zijn ouders had moeten praten over de naamkeuze en hen had moeten voorbereiden op de betekenis erachter. Ze benadrukten dat de schoonfamilie waarschijnlijk een emotionele reactie had vanwege het feit dat de naam een herinnering was aan hun overleden zoon.

Anderen vonden dat de schoonfamilie te ver was gegaan door de vrouw te beledigen en een scène te veroorzaken in het z!ekenhuis. Ze benadrukten dat respect en begrip belangrijk waren voor de keuze van de ouders.

Een Innerlijke Strijd Tussen Liefde en Identiteit
De vrouw blijft innerlijk verscheurd tussen haar liefde voor haar dochter en haar wens om haar de gekozen naam te geven.

Ze voelt zich schuldig omdat ze haar man heeft laten lijden door deze moeilijke situatie en vraagt zich af of ze egoïstisch is omdat ze niet wil toegeven aan de eisen van haar schoonfamilie. Deze periode is emotioneel beladen voor haar, en ze zoekt naar een evenwicht tussen het eren van haar overleden zwager en het omarmen van haar eigen identiteit als ouder.

Een Pad naar Begrip en Compromis
Nu moet de vrouw beslissen hoe ze verder wil gaan. Het is essentieel dat zij en haar man met elkaar communiceren over hun gevoelens en behoeften en samen een beslissing nemen die voor beiden goed voelt.

Open en eerlijke gesprekken met de schoonfamilie kunnen ook bijdragen aan begrip en compromis. Wat er ook besloten wordt, de vrouw moet onthouden dat haar keuze als ouder respect verdient, en zij heeft het recht om haar dochter de naam te geven die zij en haar man in hun harten hebben gekozen, ongeacht de reactie van anderen.

Algemeen

Loretta Schrijver geeft het nu zelf ook toe: ´Ik ben hier totaal ongeschikt voor´

De 68-jarige Loretta Schrijver heeft haar visie op het leven veranderd door de combinatie van het wegvallen van haar werkdruk en haar gezondheidssituatie. In een interview met De Telegraaf deelt de presentatrice dat zij eerder dit jaar de diagnose uitgezaaide kanker kreeg.

Verlegen in de televisiewereld

Schrijver reflecteert op haar carrière en geeft aan dat ze, als ze het over had kunnen doen, dingen heel anders had aangepakt. “Eigenlijk ben ik totaal ongeschikt voor de televisiewereld. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben best wel verlegen,” vertelt ze.

Dit gevoel was vooral sterk in de beginjaren van haar carrière, toen zij samen met Jeroen Pauw het RTL Nieuws presenteerde. “Op een gegeven moment vond ik wel mijn plekje, maar ik heb me vaak onbegrepen gevoeld.”

Grensoverschrijdend gedrag en angstcultuur

Schrijver spreekt zich ook uit over de veranderingen in de televisiewereld, vooral door de toegenomen aandacht voor grensoverschrijdend gedrag. “Na de meldingen ontstond er een angstcultuur op andere plekken. Niemand durfde nog een ander te corrigeren. Het was volledig doorgeslagen,” zegt ze.

Ze voelt dat de televisiewereld, waar zij ooit haar plek vond, niet meer de haar vertrouwde omgeving is. “Het laatste jaar heb ik op mijn tenen gelopen in een wereld die niet meer de mijne was.”

Vermoeid door chemotherapie

De vermoeidheid die Loretta ervaart door de chemotherapie is aanzienlijk. Haar werk in de media staat momenteel op een lager pitje. “Ik vroeg mijn oncoloog of ik ooit nog zou terugkeren naar hoe ik me vroeger voelde,” vertelt ze.

“Ze schudde haar hoofd. De chemopillen zijn iets waar ik de rest van mijn leven mee te maken heb. Ik moet me daar maar mee verzoenen en me richten op de momenten waarop ik me goed voel.”

Lees verder