-

Economie

Monique Westenberg slaat terug tegen alle kritiek en laat haar stem luid en duidelijk horen!

In de wereld van influencers en beroemdheden is geen onderwerp te delicaat om geen storm van meningen en kritiek te veroorzaken.

Monique Westenberg bevindt zich momenteel in het middelpunt van zo’n storm, nadat ze haar hart heeft laten spreken over de situatie in Gaza.

Met de passie van iemand die wordt gedreven door emoties, heeft ze zich uitgesproken: “Ik voel het verdomme met mijn hart!”

Westenberg, die beter bekend staat om haar levensstijl en avonturen als moeder op sociale media, heeft een onverwachte wending genomen door haar visie op het conflict tussen Israël en Hamas te delen.

Haar eerste openbare uiting van medeleven was voor Israël, een gebaar dat niet onopgemerkt bleef bij de Palestijnse gemeenschap.

Haar reactie op de daaropvolgende kritiek was onthullend: “Ik ben me er niet van bewust dat dit ook (al jaren) in Palestina gebeurt.”

Monique Westenberg heeft er moeite mee: ‘Dit krijgen wij niet of nauwelijks te zien’, een uitspraak die haar gebrek aan kennis over de complexiteit van het conflict blootlegde.

Desalniettemin heeft Westenberg in recente weken een ogenschijnlijke verandering doorgemaakt en deelt ze nu berichten die licht werpen op de ervaringen van Palestijnen, verweven tussen alledaagse berichten over haar leven en dat van haar kind.

Het is een schril contrast: vrolijke foto’s van donuts afgewisseld met uitgesproken uitspraken tegen het geweld. Eén bericht spreekt boekdelen: “IK DENK DAT HET WAANZIN IS”.

Monique krijgt felle kritiek: “Deel je deze ook? Of is dit minder erg?” zegt een van haar volgers in reactie op een kop over 32 onschuldige Israëlische kinderen die zijn meegenomen door Hamas.

Monique heeft genoeg van alle kritiek. “Elke keer als ik iets post over de oorlog, krijg ik DM’s waarin wordt gezegd dat ik het in de ogen van anderen niet goed doe, en ik weet dat ik niet de enige ben!”

Ze vervolgt: “Mensen, het gaat mij niet om welke kant van de grens. Het gaat om onschuldige (kinder)levens! Dus, dit vind ik ook vreselijk! We voelen verdomme toch allemaal met ons hart en niet met ons hoofd!”

Uiteraard heeft Yvonne Coldeweijer ook een mening over Monique Westenberg en haar uitspraken over de oorlog.

“Het is zo gênant. Het is heel gênant. Wat denkt zij? Het kan me geen reet schelen over deze oorlog. Het kan me geen reet schelen. Het kan me wel schelen wat leuk en populair gevonden worden en dat jullie mij allemaal als een empathisch persoon zien, ook al ben ik dat eigenlijk niet.”

Het feit dat Monique aanvankelijk toegaf niets te weten over het conflict, vindt Coldeweijer dan ook gênant.

Yvonne in haar Juice Show: “Het is echt f*cking dom. Monique, ga gewoon weer croissants bakken. Niemand zit te wachten op de mening van Monique over Israël, alsjeblieft, meid.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder