-

Nieuwste

Toekomstplannen van Tunesische nieuwkomer: ”Ik wil dat dit een moslimland wordt”

In Ter Apel is momenteel een grote toestroom van mensen gaande. Dagelijks arriveren er, met goedkeuring van de regering, honderden tot duizenden nieuwkomers.

Ongehoord Nederland bracht een bezoek aan Ter Apel en sprak met enkele van de nieuwkomers om te achterhalen wat hun motivatie is om naar Nederland te komen.

De asielstroom in Nederland bereikt ongekende hoogten.

Vorig jaar kwamen er 55.000 nieuwkomers naar ons land, wat al voor bezorgdheid zorgde.

In Ter Apel is momenteel bijna geen ruimte meer beschikbaar.

Asielzoekers worden gedwongen om in het aanmeldcentrum op stoelen te slapen en soms zelfs buiten in het gras.

Afgelopen weekend bracht premier Mark Rutte een bezoek aan Tunesië om afspraken te maken over het beperken van de asielstroom.

In ruil daarvoor beloofde Rutte het land meer dan 1 miljard euro.

Tunesië blijkt een populaire bestemming te zijn voor mensen die de oversteek naar Europa willen maken.

In de eerste vier maanden van 2023 waagden meer dan 24.000 mensen de oversteek.

Een van de nieuwkomers die geïnterviewd werd, gaf aan dat hij naar Nederland is gekomen vanwege de betere levensomstandigheden.

Hij heeft echter ook de wens geuit dat Nederland een moslimland wordt, omdat hij vindt dat de islam goed is en gelooft dat er slechts één religie mogelijk is.

Een andere jongeman sprak vooral over zijn interesse in Nederlandse meisjes en prees hun aantrekkelijkheid.

De uitspraken van deze nieuwkomers hebben tot veel reacties geleid, waarbij sommige mensen verontrust zijn door hun opvattingen en anderen pleiten voor veranderingen in het opvangbeleid van Nederland.

Geert Wilders reageerde fel op Twitter, waarbij hij schreef: “NO WAY, GO HOME.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder