-

Economie

Patty Brard barst in tranen uit: “Dit is veel zwaarder dan mensen denken”

Patty Brard heeft het zwaar te verduren nadat ze een nare opmerking las over zichzelf op de Instagram-pagina van Humberto Tan. Ze zegt: “Ik heb een ware hel doorgemaakt.”

Faillissement
Patty Brard mag dan veel dingen over zich horen, maar ze blijft onverminderd in de schijnwerpers staan.

In 1993 werd ze failliet verklaard, het gevolg van diverse gefaalde ondernemingen die op naam van haar toenmalige partner stonden.

Hierdoor bleef zij achter met een schuldenlast van maar liefst 2,7 miljoen euro.

Afschuwelijk
Hoewel het verhaal over haar faillissement al vaker is verteld, namen Patty en Humberto Tan het in de rubriek ‘Back Home’ van zijn talkshow op zich om enkele locaties uit haar verleden te bezoeken. Ze bezochten ook de woning waar Patty destijds failliet ging.

Patty herinnert het zich nog goed. Ze zegt: “Toen vroeg iemand aan mij: ‘Is dit uw handtekening?’ Het was verschrikkelijk, maar ik ben ook trots dat ik nu hier zit en het heb overleefd.”

Om die reden is ze verontwaardigd over een nare reactie die ze tegenkwam op Humberto’s Instagram-pagina.

Iemand schreef: ‘Moeten we weer naar dat huis kijken? We weten het nu wel.’ Hierover zegt Patty: “Dan denk ik: jij weet het dus niet. Jij weet niet door welke hel ik ben gegaan.”

Duistere periode
Patty beweert dat ze een duistere periode heeft doorgemaakt. Ze verklaart: “Ik was verantwoordelijk, maar wanneer je in Nederland failliet gaat, verschijnt er een curator die per uur wordt betaald.”

Ze vervolgt: “Een curator probeert een faillissement zo lang mogelijk te rekken, want daar verdient hij goed aan.

Daarom heeft het tien jaar geduurd. De belastingdienst wordt als eerste betaald, gevolgd door de curator en dan pas de schuldeisers.

In de tussentijd mag je niets!”
Voor iedereen die ooit negatieve opmerkingen maakt over Patty: wees gewaarschuwd, want zij waardeert het niet, vooral omdat je niet weet wat zij allemaal heeft moeten doorstaan.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder