-

Economie

Realityster die zich tot geloof heeft bekeerd, betrapt op winkeldiefstal en brengt geloof in opspraak

Twee maanden geleden maakte Jørney Hendrikx bekend dat ze de weg van Allah volgt en zich tot de islam heeft bekeerd.

Haar bekering ging gepaard met ingrijpende veranderingen, zoals het dragen van een sluier en het opvoeden van haar kinderen volgens islamitische principes.

Haar partner, die moslim is, speelde vermoedelijk een rol in deze keuze, maar oordelen doen we niet, aangezien alleen God dat recht heeft, toch?

Onlangs gaf Hendrikx een interview in het NPO3-programma Spot On, waarin ze openhartig sprak over haar bekering.

Tijdens de uitzending brak ze in tranen uit, dankbaar voor de hulp die ze van Allah heeft ontvangen. Zonder Hem wist ze niet eens wat voor moeder ze zou zijn geweest.

Helaas heeft Hendrikx nu negatieve aandacht getrokken. Ze is betrapt op winkeldiefstal bij de Kruidvat.

Ze ging de winkel binnen met een kinderwagen, pakte een bijtring uit de verpakking en verliet de winkel zonder te betalen. Het incident werd vastgelegd op camerabeelden.

Omdat Jørney Hendrikx bekendheid geniet, ontving ze al snel een bericht op Instagram waarin haar werd gevraagd om het bedrag van €2,99 te betalen voor de gestolen goederen. Het is immers niet gepast om spullen te stelen.

In haar reactie schreef ze: “Oh sorry, ja ik wilde het snel aan mijn dochter geven, ze huilde. Maar dat was geen excuus om niet te betalen.” Ze beloofde het bedrag deze week nog te komen voldoen en bedankte de persoon voor het bericht.

Echter, kort daarna verwijderde Jørney haar reactie. De medewerker van Kruidvat onthulde dat ze betrapt was en dat ze hoopte dat het niet aan het licht zou komen.

Helaas voor haar waren er screenshots gemaakt. Als je mevrouw Jørney Hendrikx in je winkel ziet, is het wellicht verstandig om een beveiliger een oogje in het zeil te laten houden.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder