-

Economie

Nabestaanden Daniëlle van ’t Schip zetten zeer hartverscheurend bericht online

De nabestaanden van de recent overleden Daniëlle van ’t Schip hebben op emotionele wijze van zich laten horen via het Instagramprofiel van Daniëlle.

In een bericht, geplaatst door haar echtgenoot John van ’t Schip, willen ze iedereen bedanken voor de overweldigende hoeveelheid lieve berichten en steunbetuigingen die ze hebben ontvangen.

In hun Instagram-story, die 24 uur zichtbaar blijft, schrijft haar gezin: “De liefde is zo voelbaar en het geeft ons kracht in de stilte en leegte om ons heen.”

Afgelopen dinsdag namen familie, vrienden en bekenden afscheid van de 55-jarige Daniëlle.

Op foto’s die in enkele media verschenen, was te zien hoe onder andere Johnny de Mol de kist droeg.

De uitvaart werd bijgewoond door veel bekende Nederlanders, waaronder John en Linda de Mol, Noa Vahle en Chantal Janzen.

De voetbalwereld toonde ook hun steun, met aanwezigheid van onder andere Frank Rijkaard, Marco van Basten, Wim Kieft, Rob en Richard Witschge, Danny Blind en Ronald de Boer.

Er waren ook BN’ers uit de media aanwezig.

Daniëlle kreeg in april 2022 te horen dat ze uitgezaaide endeldarmkanker had. Ze maakte dit nieuws in september van dat jaar bekend.

Daniëlle was ook bekend als schrijfster van spirituele boeken en was de dochter van Willeke Alberti en Joop Oonk.

Op 17-jarige leeftijd werd ze verliefd op John van ’t Schip, destijds sterspeler bij Ajax.

Het paar trouwde en kreeg twee kinderen, Estelle en Davey.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder