-

Economie

Joran van der Sloot heeft grote plannen voor als hij vrijkomt: ”Dat past bij mij”

Joran heeft onthuld dat hij verantwoordelijk is voor de verdw!jning van Natalee Holloway. In 2005 heeft hij haar in Aruba in zee gegooid.

Volgens zijn bekentenis wilde hij niet alleen met haar zoenen, maar verlangde hij naar meer. Toen Natalee zijn avances afwees, gaf hij haar een tr*p in het gezicht.

Daarna pakte hij een betonblok dat op het strand lag en gebruikte het om haar gezicht te verw0nden voordat hij haar in zee gooide.

De FB! en de r*chter geloven zijn verhaal op basis van een dagboek dat in 2016 werd ontdekt en een leugendetect0rtest die hij onlangs onderging.

De testresultaten waren positief, wat leidde tot een overeenkomst voor een str*fvermindering. Hierdoor moet Joran van der Sloot slechts 20 jaar in de gev*ngenis doorbrengen.

Deze str*f wordt gelijktijdig uitgevoerd met zijn str*f in Peru, dus hij zal geen extra tijd in de gev*ngenis doorbrengen en zal in 2042 worden vrijgelaten, op 57-jarige leeftijd.

Joran beweert dat hij nu een beter persoon is en van plan is om mensen te helpen die worstelen met gokversl*vingen of geestelijke st00rnissen. Hij wil zijn leven wijden aan het helpen van anderen.

Hoewel hij terugkijkt op zijn daden met spijt, heeft hij zich afgevraagd of er iets mis is met hem, mogelijk genetisch.

Hij is gediagnosticeerd met een bip0laire stoornis en krijgt daarvoor dagelijkse medicatie.

Op de vraag of hij bang is om na zijn vrijlating terug te vallen in cr!mineel gedrag, met name tegenover zijn vrouw, reageert Joran met humor en zegt hij dat hij eerder denkt dat zijn vrouw hem een pak sla*g geeft.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder