-

Economie

‘Amerika wilt doodstraf voor Joran van der Sloot na moordbekentenis Natalee Holloway’

Joran van der Sloot heeft in de afpersingszaak die tegen hem loopt in de VS bekend dat hij Natalee Holloway heeft verm00rd. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens de krant heeft de FBI de bekentenis van Van der Sloot de afgelopen maanden onderzocht en deze inmiddels als “geloofwaardig” bestempeld. De 36-jarige Nederlander zou vorige maand een leugendetectortest hebben ondergaan. Dat was voor de FB! een belangrijke indicatie dat Van der Sloot de waarheid sprak.

Joran van der Sloot stond vrijdag voor de r*chtbank in de Amerikaanse staat Alabama, waar hij volgens Amerikaanse media verklaarde 0nschuldig te zijn aan de misd*den waarvan hij wordt beschuld!gd.

Zijn eerste verschijning in de rechtbank duurde volgens CNN minder dan vijf minuten.

De Nederlandse verdachte is in de Verenigde Staten vanwege beschuld!gingen van afp*rsing van de moeder van Natalee Holloway.

Hij zou Beth Holloway hebben beloofd om tegen betaling te vertellen waar het lichaam van haar vermiste dochter zich bevond.

Van der Sloot wordt al langere tijd in verband gebracht met de verdwijning van de destijds 18-jarige Holloway, aangezien hij een van de laatste personen was die haar gezien heeft in mei 2005.

Er is echter nooit bewijs gevonden dat Van der Sloot iets te maken heeft met de verdwijning van Holloway.

De Amerikaanse rechter vroeg Van der Sloot om een formele reactie op de beschuld!gingen, waaronder afp*rsing.

Er werden ook andere juridische procedures doorlopen, waaronder het toewijzen van een adv0caat.

Volgens CNN was er een tolk aanwezig, maar Van der Sloot verklaarde deze niet nodig te hebben. “Mijn Engels is eigenlijk perfect.

Ik denk dat het niet nodig is. Echt waar, ik denk dat het niet nodig is”, aldus Van der Sloot volgens het verslag. Hij blijft in hechten!s.

Van der Sloot werd tijdelijk uitgeleverd door Peru aan de Verenigde Staten voor dit proces. In Peru moet hij nog een deel van zijn gevangen!sstraf van 28 jaar uitzitten voor de m00rd op Stephany Flores, precies vijf jaar na de verdwijning van Holloway.

Donderdag werd Joran van der Sloot onder p0litiebegeleiding overgebracht naar de luchthaven van de Peruaanse stad Cajamarca.

Na zijn overbrenging naar de luchthaven van Cajamarca, werd Joran van der Sloot onder zware politiebewaking naar de Verenigde Staten gebracht voor het proces tegen hem.

Zijn aanwezigheid in de rechtbank heeft veel aandacht getrokken, gezien de bekendheid van de zaak en de ernstige beschuld!gingen waar hij mee gec0nfronteerd wordt.

De zaak van Joran van der Sloot is een ingewikkelde en tragische kwestie die al vele jaren de media domineert.

De verdwijning van Natalee Holloway in 2005 op Aruba zorgde destijds voor internationale ophef en sindsdien is Van der Sloot in verband gebracht met deze zaak.

Ondanks uitgebreide onderzoeken en verhoren is het nooit gelukt om het lichaam van Natalee te vinden of definitief bewijs te leveren tegen Van der Sloot.

De beschuld!gingen van afpers!ng tegen Joran van der Sloot hebben geleid tot zijn arrestat!e en uitlevering aan de Verenigde Staten.

Het proces in Alabama is een belangrijke stap in het streven naar gerechtigheid voor de familie van Natalee Holloway. Het is een gelegenheid waarbij Van der Sloot de kans krijgt om zijn 0nschuld te bewijzen en zijn zaak te verdedigen.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder