-

Economie

Hartverscheurende beelden: Willeke Alberti neemt afscheid van haar dochter Daniëlle

Vorige week werd Nederland opgeschrikt door het trieste nieuws van het 0verlijden van Daniëlle van ’t Schip, de vrouw van John en dochter van Willeke Alberti.

Ze heeft de moedige strijd tegen k*nker helaas niet kunnen winnen. Vandaag vond de geplande begrafen!s plaats.

Op de stoep van het voormalige kerkgebouw De Duif aan de Prinsengracht in Amsterdam droeg Willeke Alberti een loodzwaar gemoed.

Gedurende het z!ekteproces heeft Willeke ervoor gekozen om weinig te zeggen.

Haar vader, Joop Oonk, deelde vorige week kort na het 0verlijden van zijn dochter met Privé: “Het moeilijkste is dat ze, ondanks alle pijn die ze heeft doorstaan, nog steeds hoopte op herstel. Helaas bleek dit tevergeefs.”

Bij de begrafen!s waren de complete familie Van ’t Schip en andere dierbaren aanwezig, waaronder John, Linda, en haar halfbroer Johnny de Mol.

Ook Noa Vahle, Louis van Gaal, Dinand Woesthoff, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Wim Kieft, Sjaak Swart en vele andere voormalige voetballers kwamen om Daniëlle hun laatste eer te bewijzen.

Onder de aanwezigen uit de mediawereld bevonden zich onder andere Chantal Janzen, Royce de Vries en John Ewbank.

Tijdens de dienst speelden Daniëlles kinderen Estelle en Davey en haar broers Johnny, Kay, en Joshua een prominente rol.

Davey, die momenteel in Australië woont, staat volgend jaar op het punt om te trouwen. Daniëlle had er enorm naar uitgekeken om daarbij te zijn, maar het lot heeft helaas anders beslist.

Daniëlle van ’t Schip zal door velen zeer gemist worden, en we wensen alle betrokkenen veel kracht en steun in deze moeilijke tijd.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder