-

Economie

D00dsoorzaak Daniëlle van ‘t Schip (55), dochter van Willeke Alberti bekendgemaakt

Daniëlle van ’t Schip, de dochter van Willeke Alberti, heeft na een langdurige z!ekte het leven verlaten, zo wordt op dit moment aangekondigd op het Instagram-account van Daniëlle. Ze laat haar echtgenoot John van ’t Schip en hun twee kinderen, Davey en Estelle, achter.

Daniëlle was al geruime tijd ziek. In april 2022 werd bij haar de diagnose endeldarmkanker gesteld nadat er twee kwa*daardige tum0ren waren ontdekt. Zonder behandeling werd haar nog slechts een half jaar te leven gegeven.

Ondanks haar ziekte raadpleegde Daniëlle zowel alternatieve genezers als reguliere artsen. Ze deelde haar spirituele aard al in haar boek “In het licht van de liefde” en maakte ook een documentaire over haar z!ekte.

Ondanks dat de tum0ren nooit volledig verdwenen, waren ze wel afgenomen na talrijke behandelingen.

In april vertelde Daniëlle aan Libelle: “Of dat een teleurstelling is? Nou ja, ik moet ook realistisch zijn.

De diagnose uitgezaaide darmkanker is heftig. Aan de andere kant bestaan wonderen, dus wie weet ook voor mij. Daar wil ik in blijven geloven, dat is de manier om dit vol te houden.”

Daniëlle was niet bang voor de d00d, zoals ze zelf zei: “Op een dag gaan we allemaal. Maar dat ik misschien binnenkort mijn lichaam moet verlaten, vind ik echt een heel slecht plan…”

Ze worstelde al sinds oktober 2021 met pijnkl*chten. Op dat moment woonde ze nog in Griekenland met haar echtgenoot John van ’t Schip, die bondscoach was.

Nadat ze haar spirituele autobiografie “In het licht van de liefde” had voltooid, had ze behoefte aan beweging en begon ze fanatiek te zwemmen.

Toen ze pijn in haar onderlijf voelde, dacht ze dat ze zichzelf had overbelast.

Vorig jaar april onderging Daniëlle een MRI-scan, waaruit de verw0estende diagnose van endeldarmk*nker naar voren kwam.

De pijn bleek veroorzaakt te worden door een gebr0ken schaambeen. Het nieuws dat haar nog maar een half jaar restte, was onvoorstelbaar.

Willeke Alberti sprak in Nouveau eind 2022 over een ‘rampjaar’ wat betreft haar kinderen. Ze prees de kracht van haar dochter Daniëlle, maar benadrukte ook hoe moeilijk het voor haar als moeder was.

Ze zei: “Voor mij als moeder blijft het ontzettend moeilijk. Er kan me niks ergers overkomen dan dat het niet goed gaat met mijn kinderen. Ze zijn mijn alles.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder