-

Economie

Daniëlle van ’t Schip, dochter van Willeke Alberti, op 55-jarige leeftijd overleden

Daniëlle van ’t Schip, dochter van Willeke Alberti en partner van John van ’t Schip, is op 55-jarige leeftijd 0verleden. Ze kreeg in 2022 de diagn0se uitgezaaide endeldarmkanker. Het ging al lange tijd slecht met haar. Op Instagram wordt het 0verlijden bekend gemaakt met de tekst: ‘Verspreid de liefde’.

Bij Van ’t Schip, die ook de halfzus is van Johnny de Mol, werd in april 2022 endeldarmkanker geconstateerd. Ze bleef positief, ondanks de zware mededeling die ze kreeg. ,,Ik heb een doodvonnis gekregen, maar door mijn vertrouwen in het leven heb ik dat kunnen omkeren. God maakt geen fouten, daar geloof ik heilig in”, vertelde ze in gesprek met De Telegraaf.

Een felle steek
In Griekenland, waar ze in oktober 2021 woonden vanwege het bondscoachschap van haar man John, voelde Van ’t Schip opeens een pijn. Ze had toen net drie jaar veel gezeten om een boek te schrijven en was volop actief geworden. Toen ze de scherpe pijn voelde, dacht ze in eerste instantie dat ze te veel van zichzelf had gevraagd”, vertelde ze in maart in Libelle. ,,Tijdens een wandeling een paar weken later, voelde ik het weer. Maar dan erger, een felle steek. Ik ging naar een arts, maar die dacht: een fitte en gezonde vrouw, niets aan de hand. Ik zocht er zelf verder ook niets achter en ging ervan uit dat ik me te veel had uitgesloofd.”

Eenmaal terug in Nederland, liet ze zich nog eens onderzoeken. Om te kijken waar die pijn nou vandaan kwam. ,,Na een MRI-scan volgde in april vorig jaar de heftige diagnose: endeldarmkanker, uitgezaaid in het bot. Die pijn kwam van mijn schaambeen, dat bleek gebroken. Van de arts kreeg ik nog zes maanden.” De klap was enorm. ,,John, de kinderen en de mensen om ons heen, we waren er allemaal volledig van in shock. Toen ik na drie dagen weer een beetje bij mijn positieven kwam, voelde ik geen boosheid, geen: waarom ik? Nee, als dit het was, moest ik het daarmee doen.”

Daniëlle van ’t Schip was de eerste dochter van Willeke Alberti uit het huwelijk met basgitarist Joop Oonk. Ze trouwde met oud-voetballer John van ’t Schip en had met hem twee kinderen: Estelle en Davey.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder