-

Economie

Peter Gillis eist 1,7 miljoen euro van Nicol: ”Jij gaat binnen 3 dagen betalen of anders…”

Peter Gillis, de welvarende eigenaar van vakantieparken, eist nu 1,7 miljoen euro van zijn voormalige partner Nicol Kremers.

Hij beweert dat zij hem op een negatieve manier heeft afgeschilderd in interviews en acht dit onrechtmatig.

Daarbij is het niet de enige eis, want Peter wil dat Nicol dit bedrag binnen drie dagen overmaakt.

Het management van Kremers heeft onlangs een brief ontvangen waarin wordt vermeld dat ze een bedrag van 1,68 miljoen euro moet betalen, gebaseerd op een overeenkomst die beide partijen zouden hebben ondertekend toen ze in februari van dit jaar uit elkaar gingen.

In deze overeenkomst zou zijn vastgelegd dat Nicol niets negatiefs over de relatie met Gillis zou mogen uiten.

In de brief worden 14 voorbeelden genoemd waaruit blijkt dat Nicol zich niet aan deze overeenkomst zou hebben gehouden.

Peter legt een b0ete van 10.000 euro op voor elke 0vertreding en berekent ook boetes op basis van het aantal dagen dat de 0vertreding voortduurde.

In totaal wil Peter dat Nicol binnen 72 uur 1,68 miljoen euro overmaakt, uiterlijk aanstaande zondag.

Als Nicol niet aan deze eis voldoet, dre!gt hij haar aan te klagen om de betaling af te dwingen.

Het management van Nicol Kremers heeft gereageerd door te verklaren dat betaling ‘niet op de planning staat’.

Ze erkennen het bestaan van een vaststellingsovereenkomst, maar beweren deze pas recentelijk te hebben ontvangen, ondanks ‘herhaalde verzoeken’.

Ze suggereren dat deze eis een p0ging is om Nicol het zwijgen op te leggen met betrekking tot de beschuldigingen van m!shandeling waarvoor Peter Gillis wordt vervolgd door het 0penbaar Min!sterie, evenals andere str*fbare feiten waarover zij aang!fte heeft gedaan.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder