-

Economie

Eindelijk is het zover: Marco Borsato maakt grote comeback

Marco Borsato, die bijna twee jaar in volledige stilte heeft geleefd, lijkt weer op de radar te verschijnen.

De eens zo populaire zanger viel in ongenade bij het Nederlandse publiek nadat de YouTube-serie BOOS vermeend s*ksueel grens0verschrijdend gedrag van Marco aan de kaak stelde. Maar nu lijkt Marco terug te zijn.

Voor degenen die niet op de hoogte zijn: Borsato werd aanvankelijk besch*ldigd van 0ngepast gedrag tijdens zijn betrokkenheid bij The Voice of Holland.

Hoewel de zanger deze beschuld!gingen ontkende, diende een 22-jarige vrouw enkele dagen later een aankl*cht tegen hem in.

Ze beweerde dat Marco haar tussen 2014 en 2019 s*ksueel had m!sbruikt.

De zaak werd aangezwengeld nadat de moeder van de vrouw aantekeningen in het dagboek van haar dochter had gevonden.

Het 0penbaar Min!sterie heeft besloten het onderzoek met betrekking tot The Voice te sep0neren, maar het onderzoek naar het z*dendelict loopt nog steeds.

De adv0caten van Marco beschouwen het als een complexe zaak.

In de afgelopen weken hebben steeds meer mensen hun mening gegeven over de situatie van Borsato.

Radio 538 begon met het draaien van zijn muziek, gevolgd door interviews met onder andere Connie Witteman, zijn ex-vrouw Leontine Ruiters, en eerder deze week zijn moeder Mary Borsato. Allen steunen Marco.

Gisteren plaatste Marco voor het eerst sinds maart 2021 een foto op Instagram waarop hij lacht, wat de speculaties voedde. Reality.FBI hint op een mogelijke glamoureuze comeback.

De geruchten nemen toe, en zelfs zijn fans laten nu van zich horen. Gaat de Nederlandse zanger zich eindelijk uitspreken en keert hij terug?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder