-

Economie

Bekende Nederlandse actrice plotseling 0verleden

Met diepe droefheid melden we vandaag tragisch nieuws. Het 0verlijden van Wimie Wilhelm is zojuist bekendgemaakt, en ze is veel te jong van ons heengegaan.

Haar agentschap Montecatine heeft aangekondigd dat de Nederlandse actrice op slechts 62-jarige leeftijd is 0verleden na een kort z!ekbed.

Bekendheid als wachtcommandant Els Peeters in Baantjer
Bij het grote publiek staat Wilhelm vooral bekend om haar rol als wachtcommandant Els Peeters in de succesvolle televisieserie Baantjer.

Ze vertolkte deze rol van 1998 tot 2006. Echter, Wilhelm’s veelzijdigheid reikte verder, aangezien ze tevens te zien was in andere populaire producties, waaronder Flodder, Flikken Maastricht, en speelde ze in de films Kruimeltje en Pietje Bell.

Recentelijk was ze te bewonderen als literair agente in de serie Bestsellerboy en gaf ze gestalte aan de trol Nanette in de fantasy-serie Panduloria.

Ook in het theater heeft ze haar sporen nagelaten met optredens, zoals met haar collega’s argôt Ros en Bodil de la Parra, waarmee ze de voorstellingen van “Onder Vrouwen” creëerde.

Met haar 0verlijden verliest Nederland een uiterst gerespecteerde persoonlijkheid.

Diepbedroefd
Op Instagram deelde Richard Groenendijk, die de afgelopen 14 jaar nauw met haar heeft samengewerkt, zijn diepe verdriet over haar 0verlijden.

“Het is niet te bevatten, maar onze allerliefste Wimie is na een kort z!ekbed 0verleden.” Groenendijk noemde het een ‘voorrecht’ om haar te hebben gekend.

“Een positief, eigenzinnig mens met een hart van goud, waarin voor veel mensen plek was. Marko en ik hielden ontzettend veel van je en dat zullen we ook altijd blijven doen.

Daar komt de d00d niet tussen. Maar we zijn nu kapot van verdriet. En niet te weinig. Dag lieverd, je was een feest van een vrouw.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder