-

Economie

Triest nieuws Tineke Schouten | ‘Vandaag 0verleden’

Gister is Hans Brunyanszki, op 79-jarige leeftijd, 0verleden in het bijzijn van zijn vrouw, Tineke Schouten. Dit droevige nieuws is bekendgemaakt door de woordvoerder van Schouten, zoals gemeld in De Telegraaf.

Hans kampte al geruime tijd met gezondheidspr0blemen. Naast hartproblemen leed hij ook aan suikerz!ekte. Eind 2021 belandde hij in het z!ekenhuis, waar een paar dagen later zijn been moest worden geamp*teerd.

“Het kon niet langer meer,” vertelde hij destijds aan Privé. “Een amp*tatie was onvermijdelijk. Mijn aderen waren verstopt geraakt, waardoor de w0nden aan mijn voet niet meer genazen.” Hij kreeg toen een kunstbeen.

Enkele maanden geleden gaf Tineke in een interview met Vrouw aan dat ze haar toekomstplannen met haar man moest herzien vanwege zijn gezondheid.

“Ik had ooit gedacht: ik ga het een paar jaar rustig aan doen en leuke reisjes maken met mijn man.

Maar dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht.

Dat is heel jammer, maar wat ik nu ook wel heel leuk vind, is om met de oudste kleinkinderen een reisje te maken.”

In de jaren tachtig richtte Hans Brunyanszki het Jacobi Theater in Utrecht op, waar Tineke haar allereerste solovoorstellingen speelde.

Hans, die meer dan veertig jaar samen was met Tineke, laat vier kinderen en acht kleinkinderen achter. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

De d00d van Hans Brunyanszki betekent een groot verlies voor zijn familie en vrienden, evenals voor de Nederlandse entertainmentgemeenschap.

Gedurende zijn leven heeft Hans een blijvende impact gehad, niet alleen als de partner van de getalenteerde cabaretière Tineke Schouten, maar ook door zijn eigen inzet voor het Jacobi Theater in Utrecht.

Het Jacobi Theater was de plek waar Tineke Schouten haar eerste stappen zette als soloartieste, en het theater speelde een belangrijke rol in de Nederlandse cabaretscene. Hans’ toewijding aan kunst en cultuur heeft velen geïnspireerd en verrijkt.

Terwijl het verdriet om zijn heengaan groot is, zullen herinneringen aan Hans Brunyanszki voortleven in de harten van degenen die hem kenden en liefhadden.

Zijn nalatenschap zal blijven voortleven, zowel in de verhalen van zijn dierbaren als in de kunstwereld die hij zo passievol ondersteunde.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder