-

Nieuwste

Reny verheugde zich op vakantie, mag van Transavia niet aan boord

Reny Kohinor, die lijdt aan de spierz!ekte ALS, keek enorm uit naar een fijne vakantie in Portugal, maar helaas liep het anders.

Toen hij aan boord wilde gaan van het vliegtuig, weigerde luchtvaartmaatschappij Transavia hem.

Reny bevindt zich inmiddels in een vergevorderd stadium van ALS en zit in een rolstoel.

Hij heeft voortdurend zorg nodig, daarom zou hij samen met vier zorgverleners vliegen.

Maar toen ging het helemaal mis. Bij het inchecken gaf Transavia aan dat de rolstoel van Reny (38) ’te groot’ is om te vervoeren.

De luchtvaartmaatschappij beweert dat de verstrekte med!sche gegevens niet kloppen en weigert Reny toe te laten aan boord. Weg vakantie…

Een van de vier zorgverleners van Reny, Antonie van de Vorstenbosch, verklaarde tegenover Hart van Nederland dat alle gegevens op tijd zijn gemaild.

“We kregen een bevestigingsmail dat alles was aangekomen. We weten hoe het werkt, vorig jaar zijn we naar Curaçao gevlogen, dus we weten wat erbij komt kijken.”

“We dachten dat alles in orde was, want we hebben nooit iets gehoord. En nu beweren ze dat ze hebben geprobeerd om contact met ons op te nemen via e-mail.

Ik zei: laat die e-mail dan maar zien, maar dat kunnen ze niet,” aldus de zorgverlener.

Voor Reny zijn de druiven ontzettend zuur. In Portugal zou hij namelijk zijn 39e verjaardag vieren.

Als verrassing zou zijn broer naar Portugal vliegen, samen met zijn vrouw en baby. Maar nu komen zij voor niets!

Het verhaal wordt nog erger, want Reny en zijn gezelschap krijgen geen vergoeding. Transavia wil de kosten van hun vliegtickets niet vergoeden.

Daarnaast weigert de verhuurder de kosten van de peperdure villa die speciaal is ingericht voor medische zorg terug te betalen.

“Transavia zegt dat het onze sch*ld is, dat we niets vergoed krijgen. We kunnen ook niet op een andere vlucht stappen. We weten het nu even niet meer, dit is heel erg.”

Hart van Nederland heeft inmiddels contact opgenomen met Transavia. Zij geven aan het ‘ontzettend vervelend’ te vinden voor Reny en zijn gezelschap.

“Maar de rolstoel is te groot om te vervoeren. Hij past niet door de deur van het bagageruim. Enkele weken geleden hebben we geprobeerd om contact op te nemen met meneer Kohinor.”

“We hebben laten weten dat de rolstoel niet in onze vliegtuigen past. Op de vraag of de rolstoel verkleind kon worden, hebben we geen reactie ontvangen.

We begrijpen de teleurstelling, maar konden gisterochtend helaas geen andere beslissing nemen. Overigens hebben we gistermiddag opnieuw contact opgenomen.”

“We hebben aangegeven dat als de rolstoel verkleind kan worden, we uiteraard graag alsnog de vlucht verzorgen.” Er wordt inmiddels een nieuwe vlucht gepland.

Helaas moeten Reny en zijn gezelschap dan wel alle kosten opnieuw betalen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder