-

Nieuwste

Belgische vrouw wordt op eerste dag ontslagen: ‘Bedrijfsleider vindt mijn tanden te lelijk’

In België heeft een schokkende gebeurtenis veel aandacht gekregen, waarbij een 35-jarige vrouw op haar allereerste werkdag ontslagen werd zonder de kans om terug te keren naar haar nieuwe baan.

De vrouw werd geconfronteerd met een verbijsterende reden voor haar ontslag: haar werkgever vond haar tanden lelijk en niet acceptabel.

Dit onthulde de werkgever tijdens een gesprek met de vrouw, wat haar ongetwijfeld een enorme klap in het gezicht moet zijn geweest.

Vastbesloten om hier niet bij neer te leggen, besloot de vrouw om juridische stappen te ondernemen en naar de rechtbank te stappen. Ze wilde gerechtigheid en haar verhaal laten horen.

Volgens een artikel in Het Laatste Nieuws solliciteerde de vrouw zo’n twee maanden geleden bij een verzekeringsmaatschappij.

Tijdens het sollicitatiegesprek droeg ze een mondkapje om haar gebit te verbergen. Dit was nodig vanwege een erfelijke tandafwijking die ervoor zorgde dat haar tanden gemakkelijk konden afbreken.

Op de eerste werkdag merkte een bedrijfsleider op dat de vrouw meerdere afgebroken tanden had en nam hierop direct actie. Hij bracht de kwestie ter sprake bij de directie van het bedrijf.

Later op de dag werd de vrouw geconfronteerd met een gesprek met de directie, waarin haar werd medegedeeld dat ze niet meer terug hoefde te komen en wellicht beter kon uitkijken naar een baan achter de schermen.

Dit was een verwoestende ervaring voor de vrouw, die zich volledig onrechtvaardig behandeld voelde vanwege haar uiterlijk.

Na deze traumatische gebeurtenis zocht de vrouw hulp bij Unia, een Belgisch centrum voor gelijkheid van kansen. Helaas leverde deze stap geen positieve uitkomst op voor haar zaak.

Vastberaden om gerechtigheid te krijgen, besloot de vrouw om haar werkgever voor de rechter te dagen. En tot haar opluchting oordeelde de rechtbank in haar voordeel.

De werkgever werd verplicht om de vrouw zes maanden brutoloon te betalen als compensatie voor zowel de materiële als morele schade die ze had geleden.

Deze uitspraak benadrukt het belang van gelijke behandeling en non-discriminatie op de werkvloer. Het is essentieel dat werknemers beoordeeld worden op basis van hun vaardigheden en prestaties, niet op uiterlijke kenmerken waar ze geen controle over hebben.

De zaak van deze Belgische vrouw werpt een licht op de noodzaak van bewustwording en educatie over gelijke behandeling en respect in de werkomgeving.

Het is een herinnering aan de voortdurende strijd tegen discriminatie en het belang van het beschermen van de rechten van werknemers.

Hopelijk zal deze zaak dienen als een wake-up call voor werkgevers om hun verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat ze een inclusieve en respectvolle werkcultuur creëren, waarin alle werknemers met waardigheid en gelijkheid worden behandeld, ongeacht hun uiterlijk of andere persoonlijke kenmerken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder