-

Nieuwste

Om deze reden is Hemelvaartsdag de gevaarlijkste dag van het jaar

Uit ongevallenanalyse blijkt dat Hemelvaartsdag in België en Nederland de gevaarlijkste dag van het jaar is.

De reden is dat er veel gefeest en gedronken wordt, en vervolgens pakken mensen de auto om naar huis te rijden.

De veertigste dag na Pasen en een donderdag, Hemelvaartsdag, is in het Belgische verkeer de gevaarlijkste dag van het jaar.

Volgens Het Laatste Nieuws hebben in vijf jaar tijd wel 699 ongevallen plaatsgevonden met gewonden of d0den op deze feestdag.

Op vijf jaar tijd vielen er op Hemelvaartsdag in totaal vijftien d0den. In België wordt op donderdag vaak gedronken tijdens barbecues op terrasjes.

De Belgische Verkeersveiligheidsorganisatie VIAS meldt dat drankmisbruik de voornaamste oorzaak is van de extra 0ngevallen op Hemelvaartsdag.

terrasjesweer

In 20 procent van de incidenten zou er sprake zijn van drank. Gemiddeld vallen er met Nieuwjaar en Kerstmis minder slachtoffers.

Hetzelfde verhaal geldt in Duitsland. In Duitsland is Hemelvaartsdag immers tegelijk Vaderdag. Daar is het niet zozeer de traditie om een cadeau te geven of ontbijt op bed, maar om samen iets te gaan drinken. Liever zonder de dames erbij. Vaak worden er ook heuse kroegentochten gehouden.

terrassen

Volgens Veilig Verkeer Nederland valt het bij ons allemaal wel mee. “In Nederland valt Hemelvaartsdag niet in negatieve zin op qua verkeersongevallen.”

Een woordvoerder laat weten: “Bij ons zijn eigenlijk alleen kerst en oud en nieuw dagen waarop veel extra ongevallen plaatsvinden, omdat mensen dan vaker dan gemiddeld met drank op achter het stuur stappen. Hemelvaart heeft hier niet die traditie.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder