-

Economie

Verdriet overspoelt Karen Damen na het 0verlijden kindje

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In het afgelopen jaar heeft Karen Damen niet alleen hoogtepunten gekend, maar ook dieptepunten. Naast het feit dat ze de Lotto Arena wist te vullen en deelnam aan ‘Dancing With The Stars’, heeft de zangeres ook veel verdriet gekend.

In een interview met Dag Allemaal vertelt ze over de dramatische gebeurtenis die haar afgelopen jaar heeft getr0ffen.

Het gaat om het 0verlijden van Esten, het zoontje van een vriendin van Karen. Esten leed aan de zeldzame stofwisselingsz!ekte XALD, wat Karen ontzettend veel verdriet heeft gedaan en nog steeds doet.

De zangeres heeft veel steun gegeven aan haar vriendin en haar gezin in deze moeilijke tijd.

Karen is dan ook blij dat ze deze kerstvakantie kan genieten van haar eigen gezin. Ze is getrouwd met Antony Van der Wee en samen hebben ze een dochter, Sky.

Voor haar is het extra belangrijk om tijd door te brengen met haar geliefden na het verdrietige nieuws van Esten’s 0verlijden.

De zangeres deelt regelmatig foto’s van haar gezin op social media en is openhartig over haar leven als moeder.

Zo vertelde ze eerder al in een interview met Het Nieuwsblad dat het moederschap voor haar een hele nieuwe ervaring was en dat ze het soms best lastig vond.

Karen is dan ook blij dat ze het afgelopen jaar veel tijd heeft kunnen doorbrengen met haar dochter en man, en dat ze deze kerstvakantie samen kunnen zijn.

Het is niet de eerste keer dat Karen te maken heeft gekregen met verdriet. In 2018 0verleed haar vader op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

De zangeres heeft destijds veel steun gekregen van haar familie en vrienden en heeft haar vader op mooie wijze kunnen herdenken tijdens haar theatertour.

Naast haar werk als zangeres is Karen ook regelmatig op televisie te zien. Zo was ze te zien als jurylid in ‘Belgium’s Got Talent’ en presenteerde ze samen met James Cooke het programma ‘Dancing With The Stars’.

Karen staat bekend om haar spontane en vrolijke persoonlijkheid en weet vaak de harten van het publiek te veroveren.

Ook op social media is Karen erg actief. Ze deelt regelmatig updates over haar leven en werk met haar volgers.

Zo is te zien dat ze hard aan het werk is in de studio en dat ze ook tijd maakt voor ontspanning met haar gezin en vrienden.

Ondanks de verdrietige gebeurtenissen van het afgelopen jaar blijft Karen positief en geniet ze van de mooie momenten met haar gezin en succesvolle carrière als zangeres en televisiepersoonlijkheid.

Haar openhartigheid en spontaniteit maken haar een geliefde persoonlijkheid in België en ver daarbuiten.

Economie

Broer van S10 zwaargewond na val van flat: ‘Moeder smeekte in 2019 al om hulp’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een val van een flatgebouw in Amsterdam Nieuw-West heeft recent het leven van een jonge man volledig op zijn kop gezet. De zwaargewonde man blijkt de broer te zijn van de bekende Nederlandse artiest S10. Het tragische incident heeft niet alleen de familie diep geraakt, maar ook opnieuw de aandacht gevestigd op een wanhoopskreet die zijn moeder al in 2019 uitte: “Pak mijn zoon op, alsjeblieft.” Deze uitspraak, gedaan in een interview met het Noordhollands Dagblad, krijgt door de recente gebeurtenissen een aangrijpende actualiteitswaarde.

Zware val in Amsterdam Nieuw-West

Op vrijdagavond 19 april 2025 viel een jonge man van de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Notweg in Amsterdam Nieuw-West. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, en het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert volgens diverse bronnen in kritieke toestand. De politie onderzoekt nog of er sprake is van een ongeluk, een misdrijf of iets anders.

Wat deze zaak bijzonder maakt, is de identiteit van het slachtoffer: het gaat om de tweelingbroer van de populaire Nederlandse zangeres S10, die bekendstaat om haar openhartige muziek en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022. De familie heeft tot nu toe geen officiële verklaring gegeven over het incident.

Een moeder luidde al jaren geleden de noodklok

Vier jaar eerder, in 2019, trok de moeder van de jongeman al aan de bel bij het Noordhollands Dagblad. In een indringend interview deed zij een emotionele oproep: “Pak mijn zoon op, alsjeblieft. Ik wil hem niet verliezen aan de straat.” Haar zoon was toen zestien jaar oud en belandde steeds dieper in de criminaliteit. Ze kon niet langer toekijken hoe haar kind afgleed.

In het interview vertelde de moeder over haar machteloosheid. Ondanks verwoede pogingen om hem op het rechte pad te houden – met hulp van hulpinstanties, jeugdzorg en zelfs gesloten instellingen – gleed hij steeds verder af. “Hij steelt, hij bedreigt, hij liegt,” zei ze destijds. “Hij zegt dat hij wil veranderen, maar zodra hij buiten komt, gaat het weer mis.”

Van jeugdzorg naar straatcultuur

Volgens de moeder begon het gedrag van haar zoon al op jonge leeftijd te veranderen. Schoolgang werd steeds moeilijker, het contact met de familie verslechterde, en hij raakte verwikkeld in straatcultuur en kleine criminaliteit. De systemen die hem moesten helpen – zoals jeugdzorg en de jeugdreclassering – konden hem niet tegenhouden. Hij ontsnapte regelmatig uit instellingen en dook onder in de straten van Hoorn en later Amsterdam.

De moeder voelde zich vaak alleen staan. “Ik hou van mijn zoon, maar ik ben bang dat ik hem verlies,” zei ze. Haar oproep aan de autoriteiten was dan ook wanhopig: ze wilde dat haar zoon werd opgepakt en vastgehouden, in de hoop dat hij daardoor kon ontsnappen aan zijn gevaarlijke levensstijl.

S10 en haar familie

De zangeres S10, pseudoniem van Stien den Hollander, heeft in het verleden openlijk gesproken over haar mentale gezondheid en haar moeilijke jeugd. Hoewel ze in haar muziek vaak persoonlijke thema’s aanraakt, heeft ze haar familie grotendeels buiten de schijnwerpers gehouden. Dat maakt het des te schrijnender dat haar broer nu in het nieuws komt door zo’n tragische gebeurtenis.

De situatie laat zien hoe complex het leven achter gesloten deuren kan zijn. Terwijl S10 nationaal en internationaal succes boekte, speelde zich in de schaduw een totaal ander verhaal af: dat van een jonge man die worstelde met zichzelf, zijn omgeving en de verleidingen van de straat.

Reacties uit de omgeving

De buurt waarin de val plaatsvond – de Notweg in Amsterdam Nieuw-West – staat bekend als een gebied met sociale uitdagingen. Buurtbewoners reageren geschokt op het incident. Sommigen spreken over een jongen die “duidelijk hulp nodig had”, anderen zeggen dat ze hem vaker zagen rondhangen en dat hij “op het verkeerde pad zat.”

Er klinken geluiden dat de situatie wellicht voorkomen had kunnen worden als de hulpverlening destijds adequater had ingegrepen. Maar net zo goed wordt erkend dat het systeem worstelt met jongeren die tussen wal en schip vallen – te jong voor het strafrecht, te complex voor standaard zorgtrajecten.

Hoop op herstel en aandacht voor preventie

De familie van het slachtoffer leeft momenteel in onzekerheid. Of hij volledig zal herstellen, is nog niet duidelijk. Wat wel vaststaat, is dat dit incident het pijnlijke verhaal van een moeder opnieuw onder de aandacht brengt – een moeder die haar zoon niet heeft opgegeven, maar ook niet wist hoe ze hem moest redden.

Haar oproep uit 2019 klinkt nu nog indringender: “Als hij dan maar leeft.” Een uitspraak die getuigt van liefde, wanhoop en een diep besef dat sommige jongeren simpelweg niet bereikbaar zijn via de reguliere wegen.

Een bredere boodschap

Deze tragedie is meer dan een incident; het is een spiegel voor de maatschappij. Het roept vragen op over hoe we omgaan met jongeren die ontsporen, over de grenzen van ouderlijke macht, en over de rol van instanties die in theorie moeten beschermen, maar in praktijk soms machteloos staan.

Misschien is dit het moment om te heroverwegen hoe Nederland omgaat met jonge mensen in risicovolle situaties. En om ouders zoals deze moeder beter te ondersteunen – voordat wanhoop verandert in verdriet.

Lees verder