-

Nieuwste

Honden Chateau Meiland plassen en poepen pension onder: ‘Stuur dierenbescherming!’

De kijkers zijn het geschreeuw en het geklus in Chateau Meiland inmiddels wel beu. De Meilandjes zijn niet de enigen die er stress van krijgen. Ook de hondjes lijden eronder.

Omdat de familie Meiland het te druk heeft met verbouwen, hebben ze geen tijd om de honden uit te laten. De kijkers vinden dat er een luchtje zit aan het feit dat de honden gewoon in het pension hun behoefte doen.

De verbouwingen in Code Rosé verlopen niet zonder slag of stoot. De honden van de familie moeten weliswaar niet sjouwen, maar toch hebben ze stress. Zo heeft de familie absoluut geen tijd om de honden uit te laten, wat wel noodzakelijk is.

Hond Bijoux pl*aste gisteravond nog het hele huis onder. “Jij kan hier toch niet pl*ssen”, zei Maxime tegen de viervoeter.

Je kunt de hond moeilijk ongelijk geven, want als de nood het hoogste is, is de redding nabij. De verbouwen hebben prioriteit voor de Meilandjes. Begin mei moet het pension namelijk geopend worden. Het is nog maar de vraag of dat gelukt is.

Ook de andere hond van de familie laat zich gaan. Babs liet even weten dat hij ook nog bestaat. De nieuwe woning ligt immers vol met vers gedraaide hondendr*llen.

Het is niet precies geweten wie hiervoor verantwoordelijk is, maar wellicht wilden beide honden wel even duidelijk maken dat ze naar buiten moeten.

De kijkers zitten ontzettend in met het wel en wee van de honden. “Waarom hebben ze eigenlijk honden? Om geen aandacht te even en niet uit te laten blijkbaar. Echt zielig.”

Mensen vinden dat een bouwval ook niet de beste plek is om een hond uit te laten. Kijkers gaan dan ook volledig los op de social media.

De bouwwerf ligt vol met kapotte stukken van het pension en scherp gereedschap. “Kunnen we de dierenbescherming niet op de familie Meiland afsturen?”, vraagt iemand zich af.

Martien Meiland liet onlangs al verstaan dat hij nog twee of drie jaar door wil gaan en dan wil stoppen.

Martien Meiland

Maxime Meiland, die een stuk jonger is, zou nog wel wat langer willen doorgaan. Zij kan het geld immers goed gebruiken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder