-

Nieuwste

Kans op extreem weer: “Wees voorbereid op het ergste”

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft een verontrustend weerbericht afgegeven voor vanavond.

Het belooft namelijk een stormachtige avond te worden en om die reden geldt code geel voor het hele land. Het KNMI raadt mensen aan om zich goed voor te bereiden als ze van plan zijn om vanavond op pad te gaan.

Vanmiddag is er nog niets aan de hand en schijnt in delen van Friesland, Groningen en Drenthe een heerlijk lentezonnetje. De temperaturen kunnen lokaal oplopen tot 20 graden. In het zuiden en zuidwesten is het ook vrij zonnig, met een maximale temperatuur van 17 graden.

In het midden van ons land blijft het echter overwegend bewolkt. De temperatuur zal daar rond de 14 graden zijn, gepaard met een aanhoudende stevige wind met een kracht van 3 tot 6.

Vanavond zal het weer omslaan en heeft het KNMI code geel afgekondigd voor heel Nederland. Het zal overal namelijk keihard onweren, wat begint in het noorden en zich later uitbreidt naar het zuiden en het midden van het land.

Dit gaat gepaard met windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur en massale regenbuien, waarbij er in korte tijd zeer veel water uit de hemel valt. Zelfs hagel wordt niet uitgesloten.

Het KNMI waarschuwt dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van het weer. Mensen worden opgeroepen om zeer voorzichtig te zijn. Zo rond middernacht neemt het noodweer af en worden de buien minder actief.

Ook in België wordt er slecht weer verwacht. Het KMI, de Belgische variant van het KNMI, heeft eveneens code geel afgekondigd en verwacht felle rukwinden, korrelhagel, regen en onweer aan het eind van de middag.

De FOD Binnenlandse Zaken heeft daarom het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-levensbedreigende situaties. Aan het einde van de avond trekken de buien naar Nederland.

Dit soort heftige weersomstandigheden benadrukken het belang van veiligheidsmaatregelen en het naleven van de aanbevelingen van meteorologische diensten.

In tijden van nood is het ook belangrijk om verantwoordelijk te handelen en rekening te houden met de mogelijke risico’s die gepaard gaan met het onvoorspelbare weer.

Het is daarom van groot belang om het nieuws en waarschuwingen van lokale autoriteiten nauwlettend in de gaten te houden, en indien mogelijk de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo kan men veilig door de onstuimige weersomstandigheden heen komen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder