-

Nieuwste

Benzine en diesel worden belachelijk duur door deze waanzinnige stap van het kabinet

Automobilisten worden per 1 juli aanstaande geconfronteerd met een flinke verhoging van de brandstofprijzen. Het kabinet heeft besloten om de tijdelijke korting op brandstofaccijnzen niet meer te verlengen.

Hierdoor zal de prijs van een liter benzine met 13,8 cent stijgen, terwijl diesel 9,9 cent duurder zal worden en LPG met 6 cent zal stijgen. Dit betekent dat automobilisten flink meer zullen moeten betalen om de tank van hun auto te vullen.

De maatregel is een flinke tegenvaller voor automobilisten, die al te maken hebben met hoge brandstofprijzen en stijgende energierekeningen.

Het kabinet heeft de accijnskorting vorig jaar ingevoerd om de stijgende energieprijzen op te vangen, maar heeft nu besloten om de tijdelijke korting niet meer te verlengen.

Volgens bronnen in Den Haag gaat het niet goed met de staatskas. Er moeten miljarden worden uitgetrokken voor de opvang en integratie van asielzoekers, terwijl ook de compensatie voor Groningers die last hebben van bevingsschade veel geld kost.

Dit betekent dat het kabinet op zoek is naar manieren om extra geld in te zamelen, en automobilisten lijken daar de dupe van te worden.

De verhoging van de brandstofprijzen is niet de enige maatregel die automobilisten te wachten staat. Vanaf 1 januari 2024 worden de accijnzen op brandstof opnieuw verhoogd. Een liter benzine wordt dan met 8,7 cent duurder, terwijl diesel en LPG respectievelijk 5,6 en 2,1 cent duurder worden.

Maar daar houdt het niet op. Er zijn ook plannen om tankstations te verplichten om biobrandstoffen bij te mengen met benzine en diesel.

Dit zal leiden tot een verdere stijging van de brandstofprijzen, tussen de 5 en 10 cent per liter. Dit zal niet alleen een flinke impact hebben op de portemonnee van automobilisten, maar kan ook gevolgen hebben voor de economie en de werkgelegenheid.

Veel mensen zijn afhankelijk van hun auto om naar hun werk te gaan, boodschappen te doen of om familie en vrienden te bezoeken. Een stijging van de brandstofprijzen kan er dan ook voor zorgen dat mensen minder gaan rijden, waardoor de economie kan vertragen en de werkgelegenheid kan afnemen.

Bovendien kan het leiden tot een grotere kloof tussen arm en rijk, omdat mensen met een lager inkomen vaak meer afhankelijk zijn van hun auto en daardoor meer zullen worden getroffen door de stijgende brandstofprijzen.

Er zijn ook alternatieven voor brandstof, zoals elektrische auto’s en hybride auto’s. Deze voertuigen zijn echter vaak duurder in aanschaf en niet voor iedereen betaalbaar.

Bovendien is het elektriciteitsnetwerk in Nederland nog niet geschikt voor massaal gebruik van elektrische auto’s.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder