-

Nieuwste

Steeds meer Nederlandse mannen dragen strings: Hoe denken we hierover?

Het dragen van herenstrings is een hot topic geworden in de afgelopen decennia.

Naast witte sportsokken en leggings is de herenstring waarschijnlijk het meest besproken kledingstuk. Bij het onderwerp ‘mannen in strings’ merk je al snel dat de meningen zeer verdeeld zijn.

De string bestaat al eeuwen en werd juist door mannen gedragen. Het was het eerste ondergoed voor zover bekend en ontstond waarschijnlijk uit de behoefte de edele delen te beschermen.

Later ontstond de lendendoek die uiteindelijk uitmondde in de slip. In de 20e eeuw maakte de string zijn rentree.

In eerste instantie werd het vooral door showdanseressen gedragen, maar in de jaren zeventig werd de string opgepikt door ontwerpers van badmode in Brazilië.

Vanaf dat moment waaierde het kledingstuk zich langzaam uit over de rest van de wereld en werd het later ook opgenomen in collecties voor heren.

Op het strand is de mannenstring al enigszins op zijn retour en heeft het tot de meeste discussie geleid.

Door sommigen werd het als “not done” gezien, lelijk of typisch iets voor gay mannen. Anderen vonden het wel aantrekkelijk, zo’n mooi zongebruind achterwerk.

Toch vindt men dat dit weinig verhullende kledingstuk niet voor iedereen is weggelegd en dat een atletisch gebouwde man er eerder mee wegkomt.

Op dit moment worden zwemstrings dus nog steeds gedragen door mannen die het mooi vinden en niet van plan zijn zich van de wijs te laten brengen door wat anderen ervan vinden.

Maar een hype zal het voorlopig niet worden. Als ondergoed raken strings voor mannen juist steeds populairder.

Men is het er wel zo’n beetje over eens dat het een mooier gezicht is onder een pantalon of (slim-fit) jeans. Bovendien is het natuurlijk ook een stukje exotischer dan de klassieke witte slip. Soms speelt draagcomfort een rol en worden de mannelijke delen over het algemeen beter ondersteund in een string.

Toch is het niet voor iedereen weggelegd en heeft het dragen van een string voor mannen zowel voor- als tegenstanders.

Sommigen kunnen wennen aan het gevoel dat er ‘iets in de bilnaad zit’, terwijl anderen er juist helemaal niet aan kunnen wennen.

Dat heeft vooral met de kwaliteit van het product te maken. Een iets duurdere herenstring wordt van mooier, soepeler materiaal gemaakt, waardoor dit onaangename gevoel meestal niet wordt ervaren.

Er zijn vele soorten herenstrings verkrijgbaar, van sportief tot s*xy, met brede en smalle tailleband en van meer bedekt tot minimalistisch.

Zo zijn er de mannenstrings van Ergowear, die stuk voor stuk een bijzonder goede pasvorm hebben, veel ondersteuning bieden en van zijdezacht materiaal zijn gemaakt.

Of die van Olaf Benz, dat ieder jaar een brede collectie levert met een comfortabele pasvorm

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder