-

Nieuwste

Peter Gillis staat op dodenlijst van criminele motorbende

Peter Gillis

Peter Gillis (59) kan niet meer normaal over straat. Een jaar terug vertelde de politie hem dat hij op een dodenlijst staat. Sindsdien krijgt hij soms beveiliging en heeft hij een alarmknop.

Een jaar geleden kreeg Gillis een uitnodiging om zich te melden op het politiekantoor in Eindhoven. De reden? Hij staat op een dodenlijst. Het is niet duidelijk wie hem op die lijst zette. De Nederlandse politie weigert iedere commentaar.

De Belgische collega’s waren iets loslippiger. “Het had zeker niets met de tv-serie te maken. Via een Belgische rechercheur hoorde ik iets over een motorbende en iemand die eind dat jaar vrij zou komen. Ik weet nog steeds niet wie erachter zit.”

Zwaar aangeslagen

De bedreiging was niet zonder gevolgen voor Peter Gillis en zijn vriendin Nicol. Om de beurt bleven ze ’s nachts wakker. Ondertussen proberen ze de draad weer op te pikken. De multimiljonair legt uit: “Ik blijf niet in een hoekje bibberen. Maar ik kijk wel altijd over mijn schouder, dat doe ik al mijn hele leven. En ik stop niet als ik het niet vertrouw. Sinds april heb ik er niets meer over gehoord en is het doodgebloed.”

Beveiliging

Toch heeft Gillis de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Hij liet een state of the art alarmsysteem installeren. Ook heeft hij een veiligheidsknop. Dat leidde eens tot een hilarische toestand, zo vertelt hij in zijn boek. “Op kerstavond 2020 stonden er ineens een paar gewapende mannen in zijn woning. Die waren gealarmeerd omdat zanger Rob van Daal bij het afscheid nemen per ongeluk Peters alarmknop indrukte. De politie was binnen een paar minuten ter plaatse.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder