-

Algemeen

Verschrikkelijk nieuws over Patricia Paay: ´In revalidatiecentrum terwijl huwelijk instort´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het leven van Patricia Paay speelt zich de laatste weken voornamelijk af tussen vier muren. De ooit zo flamboyante diva ligt inmiddels al anderhalve maand in een revalidatiecentrum, waar ze herstelt van wat ze zelf omschrijft als “een bijzonder ongelukkige val”. Maar niet alleen haar lichaam moet herstellen: ook haar huwelijk met Robbert Hinfelaar lijkt aan de beademing te liggen.

Een pijnlijke val met grote gevolgen

Volgens Patricia begon het allemaal met een ongelukkige struikelpartij. “Het ziekenhuisonderzoek wees uit dat naar huis gaan met al die trappen nu even geen optie is,” vertelt ze aan weekblad Party. En dus verblijft ze voorlopig in een revalidatiehuis, ver verwijderd van haar vertrouwde omgeving. De muren komen op haar af, de dagen kruipen voorbij en de vooruitgang verloopt moeizaam. “Ik ben hier nog niet weg,” verzucht ze.

Eenzaamheid achter de schermen

Hoewel er af en toe vrienden langskomen om haar op te vrolijken, geeft Patricia toe dat de eenzaamheid toeslaat. “Het zijn die kleine momentjes van gezelschap die me op de been houden,” zegt ze. Maar achter haar glimlach schuilt een vrouw die zich langzaam maar zeker steeds kwetsbaarder voelt. Haar fysieke pijn wordt overstemd door iets dat nog dieper snijdt: het stille afbrokkelen van haar relatie.

Huwelijk onder druk

De geruchten over een op handen zijnde echtscheiding tussen Patricia en Robbert Hinfelaar doen al maanden de ronde. Volgens insiders ligt er zelfs al een document klaar dat de breuk moet formaliseren. Toch blijven officiële bevestigingen uit. De directe omgeving van Patricia spreekt alles tegen. Maar insiders fluisteren iets anders: het sprookje is al lang voorbij, het doek is alleen nog niet officieel gevallen.

Vreemde reactie van Robbert

Toen het tijdschrift Privé Robbert confronteerde met de geruchten, bleef zijn reactie opvallend vaag. Geen duidelijk ‘nee’, geen krachtig ‘we zijn nog samen’. In plaats daarvan: “Waar komt dit nou weer vandaan?” Zijn ontwijkende houding geeft vooral voeding aan de speculaties. Wie zijn woorden goed analyseert, ziet vooral onzekerheid en vermijding.

De afwezigheid van haar man

Ook Patricia’s manager draagt weinig bij aan het uit de wereld helpen van de verhalen. “Robbert werkt gewoon. Dat is alles.” Geen woorden van liefde, geen tekenen van betrokkenheid, enkel een droge constatering. Voor wie jarenlang het beeld heeft gecreëerd van een gelukkig stel, voelt deze stilte oorverdovend. Patricia’s eenzame herstel in het revalidatiecentrum lijkt meer symbolisch dan ze zelf toegeeft.

Een leven vol headlines

Toch is het typisch Paay: zelfs als haar leven op de klippen loopt, blijft ze onderwerp van gesprek. Van optredens tot schandalen, van revalidatie tot relatieproblemen – ze weet als geen ander hoe ze in de publiciteit moet blijven. Misschien onbedoeld, maar het is inmiddels onderdeel van haar merk geworden. Ze is meer dan een zangeres of televisiepersoonlijkheid; ze is een verhaal dat blijft doorgaan.

Blik op de toekomst

Hoe lang Patricia nog moet revalideren is onduidelijk, net als de status van haar huwelijk. Maar dat de situatie haar raakt, is zeker. “Ik wil gewoon weer naar huis, naar mijn eigen spullen, mijn eigen ritme,” zegt ze. De vraag is alleen: zal dat huis straks nog een gedeeld thuis zijn met Robbert? Of keert Patricia straks terug naar een leeg nest – fysiek hersteld, maar met een hart vol vragen? De tijd zal het leren.

Algemeen

Verbijstering om PostNL-bezorger die tijdens hitte waterfles niet mag bijvullen: ´Zijn mensen écht zo?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Op een dag waarop het kwik ruim boven de dertig graden uitstijgt, verwachten de meeste mensen wat extra medeleven voor degenen die buiten moeten werken. PostNL-bezorger Bran is zo iemand: hij fietst of rijdt van deur tot deur, met alleen zijn bezwete uniform en een lege waterfles als metgezel. Maar in plaats van een helpende hand of wat sympathie, kreeg hij iets heel anders toen hij één simpel verzoek deed: “Mag ik mijn fles even bijvullen?” Het antwoord? Een hard ‘nee’ en een dichtslaande deur.

Onbegrip in een tijd van extreem weer

Het voorval vond plaats tijdens een snikhete zomerdag, waarin de temperaturen het asfalt deden smelten en mensen massaal de schaduw opzochten. Bran, die als bezorger van PostNL meerdere uren per dag onderweg is, besloot tijdens zijn ronde aan te bellen bij een huis in de hoop even zijn waterfles te mogen bijvullen. Hij kreeg echter geen glimlach of vriendelijk gebaar, maar een ijzige afwijzing. “Geen water hier,” en klik, de deur ging dicht.

Sociale media reageren massaal op het incident

Toen het verhaal van Bran werd gedeeld op sociale media, barstte er een storm van reacties los. Velen spraken hun verontwaardiging uit. “Wat is er mis met mensen?” en “Je laat toch niemand uitdrogen in deze hitte?” waren veelgehoorde reacties. Vooral het feit dat het ging om een elementair verzoek – schoon drinkwater – stak veel mensen. Bran kreeg in elk geval online de steun die hij aan de deur had moeten krijgen.

Mensen delen eigen ervaringen en tips

Onder de reacties bevonden zich ook verhalen van andere Nederlanders die het wél goed voor hebben met bezorgers. “Ik zet standaard een koelbox buiten met flesjes water voor de bezorgers van PostNL, DHL en andere diensten,” schreef iemand. Een ander vertelde dat zij altijd even vraagt of de bezorger iets nodig heeft. “Een beetje vriendelijkheid kost niets, maar kan voor iemand anders een wereld van verschil maken.”

Een glas water als teken van menselijkheid

De discussie reikt verder dan alleen dit incident. Het roept bredere vragen op over hoe we omgaan met mensen die dagelijks hard werken voor onze diensten. Bezorgers, vuilnismannen, straatvegers en anderen die niet vanuit een gekoeld kantoor werken, verdienen extra aandacht tijdens extreme weersomstandigheden. Een flesje water aanbieden of een vriendelijk woord geven, kan hun dag maken.

Humor als copingmechanisme, maar soms ongepast

Hoewel het merendeel van de reacties ondersteunend was, doken er ook grapjes op. Eén persoon stelde voor om in plaats van water een ijsje aan te bieden. “Wil je me soms vergiftigen?” luidde de grap als reactie daarop. Het is humor met een knipoog, maar het illustreert ook hoe sommige mensen de ernst van de situatie bagatelliseren. In een tijd waarin hittegolven steeds frequenter voorkomen, is er weinig plaats voor ongepaste humor als het om basale hulp gaat.

PostNL reageert: ‘Medewerkers verdienen steun’

In een korte reactie liet PostNL weten dat het belangrijk is dat bezorgers zich ondersteund voelen. “Onze medewerkers werken hard, ook onder zware omstandigheden. Wij hopen dat klanten begrip tonen en waar mogelijk kleine hulp bieden,” aldus de woordvoerder. Hoewel het bedrijf zijn personeel voorziet van middelen, kan een beetje extra hulp van bewoners het verschil maken op een warme dag.

Kleine moeite, groot gebaar

Het verhaal van Bran is geen op zichzelf staand incident, maar een spiegel van hoe we omgaan met elkaar in een steeds hardere maatschappij. Terwijl we allemaal puffen onder de hitte, vergeten we soms dat de persoon aan de deur ook iemand is met dorst, vermoeidheid en menselijke behoeften. Een simpel gebaar zoals het bijvullen van een fles water kost niets, maar betekent alles. Laten we dat de volgende keer niet vergeten.

@brantijssen Rude…. #postnl #fyp #voorjou #rude ♬ Hit Me – Megan Hilty & Christopher Sieber & Jennifer Simard

Lees verder