-

Algemeen

Droevig nieuws over Angela Groothuizen ondanks babyvreugde: ´Toekomst heel zwart´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Angela Groothuizen heeft een bijzonder nieuw hoofdstuk in haar leven bereikt. Haar ‘aanloopdochter’ Lisa is in verwachting, en dat betekent dat Angela binnenkort in de rol van pseudo-oma stapt. Een vreugdevolle gebeurtenis, maar voor de zangeres en presentatrice gaat deze mijlpaal hand in hand met diepe zorgen over de toekomst. In weekblad Weekend doet ze een openhartige en verontrustende oproep.

Prachtig babynieuws, maar met gemengde gevoelens

Hoewel Angela in haar nopjes is met het aanstaande gezinsuitbreiding, bekruipt haar tegelijkertijd een gevoel van onrust. Lisa, die ze zelf haar ‘aanloopdochter’ noemt, is een dierbare jonge vrouw die al jaren als familie wordt beschouwd. “Ze is een kind dat bij ons hoort en ze is in verwachting. Ik word dus pseudo-oma. Dat is heel leuk,” vertelt Angela enthousiast. Toch wordt die blijdschap overschaduwd door haar maatschappelijke bezorgdheid.

Donkere wolken boven de toekomst

Angela uit haar zorgen niet zomaar. Ze is al jarenlang verbonden aan het Aidsfonds en maakt zich grote zorgen over de gevolgen van internationale politieke besluiten. Vooral de acties van Donald Trump zitten haar hoog. “Op zijn eerste dag als president schrapte hij Pepfar, het belangrijkste hiv-programma wereldwijd. Daardoor werd de uitgifte van medicijnen per direct gestopt.” Dat besluit heeft desastreuze gevolgen: “Twintig miljoen mensen zijn afhankelijk van die medicijnen. Als je stopt, word je weer ziek. En daarna werken ze vaak niet meer. We verwachten de komende jaren zes miljoen extra doden. Dat is een oorlog.”

Vechten voor de democratie

De boodschap van Angela is duidelijk: stilzitten is geen optie. “De toekomst ziet er nu héél zwart uit, op alle fronten,” zegt ze stellig. “De democratie is aan het verliezen. We moeten met z’n allen wakker blijven en vechten voor onze vrijheid.” Dat haar zorgen worden aangewakkerd door het aanstaande kleinkind is geen verrassing. “Je denkt aan je kinderen en straks dus ook aan je kleinkind. Maar eigenlijk zijn we altijd bezig met de toekomst van iedereen.”

De balans tussen hoop en realiteit

Ondanks haar bezorgdheid blijft Angela ergens ook hoopvol. “Kijk, het is nog steeds een hele mooie wereld en de mensen deugen. Alleen vind ik wel dat we écht uit moeten gaan kijken.” De komst van een kind in de familie brengt licht, maar het contrast met de wereldproblematiek is volgens haar nog nooit zo scherp geweest. “Laat dat kind eerst maar geboren worden,” voegt ze nuchter toe. “Maar het raakt me wel. Meer dan ooit.”

Actief op televisie én als stem in het maatschappelijke debat

Angela was het afgelopen jaar prominent op televisie te zien als jurylid in het populaire programma The Tribute – Battle of the Bands. Samen met collega’s Cesar Zuiderwijk en Spike vormde ze een vast jurypanel in deze succesvolle talentenjacht. Het programma, waarin tributebands strijden om een plek in de Ziggo Dome, trok volle zalen en veel kijkers. Angela genoot zichtbaar van haar rol en van de muzikale passie die het programma uitstraalt.

Johnny de Mol als nieuwe presentator

Het vierde seizoen van het programma kende een nieuwe host: Johnny de Mol. Angela sprak in een eerder interview over hoezeer ze uitkeek naar de samenwerking. Ze noemde het werken aan The Tribute een verademing en een avontuur dat ze met open armen aanging. Juist het delen van liefde voor muziek gaf haar energie in een wereld die soms zo donker aanvoelt.

Angela blijft strijdbaar

Of het nu gaat over muziek, het maatschappelijk debat of haar nieuwe rol als pseudo-oma, Angela Groothuizen blijft zich uitspreken. Ze is een vrouw met een missie: bewustwording creëren, mensen wakker schudden en bijdragen aan een betere wereld. “We kunnen niet meer doen alsof alles goed gaat,” stelt ze. “We móéten opletten, voor onze kinderen, voor elkaar.” En misschien, juist nu haar familie uitbreidt, voelt ze die noodzaak sterker dan ooit.

Algemeen

Verbijstering om PostNL-bezorger die tijdens hitte waterfles niet mag bijvullen: ´Zijn mensen écht zo?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Op een dag waarop het kwik ruim boven de dertig graden uitstijgt, verwachten de meeste mensen wat extra medeleven voor degenen die buiten moeten werken. PostNL-bezorger Bran is zo iemand: hij fietst of rijdt van deur tot deur, met alleen zijn bezwete uniform en een lege waterfles als metgezel. Maar in plaats van een helpende hand of wat sympathie, kreeg hij iets heel anders toen hij één simpel verzoek deed: “Mag ik mijn fles even bijvullen?” Het antwoord? Een hard ‘nee’ en een dichtslaande deur.

Onbegrip in een tijd van extreem weer

Het voorval vond plaats tijdens een snikhete zomerdag, waarin de temperaturen het asfalt deden smelten en mensen massaal de schaduw opzochten. Bran, die als bezorger van PostNL meerdere uren per dag onderweg is, besloot tijdens zijn ronde aan te bellen bij een huis in de hoop even zijn waterfles te mogen bijvullen. Hij kreeg echter geen glimlach of vriendelijk gebaar, maar een ijzige afwijzing. “Geen water hier,” en klik, de deur ging dicht.

Sociale media reageren massaal op het incident

Toen het verhaal van Bran werd gedeeld op sociale media, barstte er een storm van reacties los. Velen spraken hun verontwaardiging uit. “Wat is er mis met mensen?” en “Je laat toch niemand uitdrogen in deze hitte?” waren veelgehoorde reacties. Vooral het feit dat het ging om een elementair verzoek – schoon drinkwater – stak veel mensen. Bran kreeg in elk geval online de steun die hij aan de deur had moeten krijgen.

Mensen delen eigen ervaringen en tips

Onder de reacties bevonden zich ook verhalen van andere Nederlanders die het wél goed voor hebben met bezorgers. “Ik zet standaard een koelbox buiten met flesjes water voor de bezorgers van PostNL, DHL en andere diensten,” schreef iemand. Een ander vertelde dat zij altijd even vraagt of de bezorger iets nodig heeft. “Een beetje vriendelijkheid kost niets, maar kan voor iemand anders een wereld van verschil maken.”

Een glas water als teken van menselijkheid

De discussie reikt verder dan alleen dit incident. Het roept bredere vragen op over hoe we omgaan met mensen die dagelijks hard werken voor onze diensten. Bezorgers, vuilnismannen, straatvegers en anderen die niet vanuit een gekoeld kantoor werken, verdienen extra aandacht tijdens extreme weersomstandigheden. Een flesje water aanbieden of een vriendelijk woord geven, kan hun dag maken.

Humor als copingmechanisme, maar soms ongepast

Hoewel het merendeel van de reacties ondersteunend was, doken er ook grapjes op. Eén persoon stelde voor om in plaats van water een ijsje aan te bieden. “Wil je me soms vergiftigen?” luidde de grap als reactie daarop. Het is humor met een knipoog, maar het illustreert ook hoe sommige mensen de ernst van de situatie bagatelliseren. In een tijd waarin hittegolven steeds frequenter voorkomen, is er weinig plaats voor ongepaste humor als het om basale hulp gaat.

PostNL reageert: ‘Medewerkers verdienen steun’

In een korte reactie liet PostNL weten dat het belangrijk is dat bezorgers zich ondersteund voelen. “Onze medewerkers werken hard, ook onder zware omstandigheden. Wij hopen dat klanten begrip tonen en waar mogelijk kleine hulp bieden,” aldus de woordvoerder. Hoewel het bedrijf zijn personeel voorziet van middelen, kan een beetje extra hulp van bewoners het verschil maken op een warme dag.

Kleine moeite, groot gebaar

Het verhaal van Bran is geen op zichzelf staand incident, maar een spiegel van hoe we omgaan met elkaar in een steeds hardere maatschappij. Terwijl we allemaal puffen onder de hitte, vergeten we soms dat de persoon aan de deur ook iemand is met dorst, vermoeidheid en menselijke behoeften. Een simpel gebaar zoals het bijvullen van een fles water kost niets, maar betekent alles. Laten we dat de volgende keer niet vergeten.

@brantijssen Rude…. #postnl #fyp #voorjou #rude ♬ Hit Me – Megan Hilty & Christopher Sieber & Jennifer Simard

Lees verder