-

Algemeen

Linda de Mol reageert op haar dochter als Miljoenenjacht-opvolger: ´Ze heeft dit zelf verdiend!´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het iconische tv-programma Miljoenenjacht viert dit jaar haar 25-jarig jubileum, maar de vraag die steeds vaker opduikt is: wie volgt Linda de Mol ooit op? Tijdens een uitzending van De Oranjezomer stelde Hélène Hendriks deze vraag direct aan Noa Vahle, de dochter van Linda. Hoewel Noa de opmerking met een lach afwimpelde, komt Linda nu zelf met een reactie die alle speculaties voorlopig de kop indrukt.

Geen opvolging in zicht

Volgens Linda de Mol hoeven we er voorlopig niet op te rekenen dat haar dochter in haar voetsporen zal treden als presentatrice van het populaire spelprogramma. “Ze voelt zich toch het lekkerst met een bodywarmer en sneakers op een veld,” aldus Linda in een interview met De Telegraaf. Daarmee verwijst ze naar Noa’s carrière als sportverslaggever, waarin ze inmiddels een vaste waarde is geworden.

Ander pad, andere passie

Noa lijkt zich helemaal thuis te voelen in de sportwereld. “Maar of ze ooit zo’n showtrap af gaat lopen, dat betwijfel ik,” voegt Linda eraan toe. Toch laat ze een kleine opening voor de toekomst. “Ik kan me voorstellen dat als ze ooit een gezin heeft, ze misschien denkt: ik wil niet meer de hele tijd reizen. Maar zelfs dan denk ik niet dat een studioprogramma als Miljoenenjacht haar roeping is.”

Zelf ook onzeker op de trap

Opvallend is dat Linda de Mol zelf ook niet meer onbezorgd de showtrap afloopt. Ze vertelt openhartig dat ze twee jaar geleden haar voet brak na een ongelukkige misstap van een trap. “Sindsdien ben ik iedere keer dolblij als ik beneden ben,” zegt ze met een glimlach. “Er komt een tijd dat ik met een lift van de zijkant van die trap kom.”

Jubileum vol nostalgie

Zondagavond wordt het 25-jarig jubileum van Miljoenenjacht gevierd. In de uitzending wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van de afgelopen kwart eeuw, waarin Linda uitgroeide tot hét gezicht van het programma. Met miljoenen kijkers en talloze iconische momenten is Miljoenenjacht een vaste waarde in de Nederlandse televisiecultuur geworden.

De kracht van het format

Hoewel Linda voorlopig nog niet van plan is te stoppen, is duidelijk dat ze nadenkt over de toekomst van het programma. Toch lijkt de opvolging nog geen prioriteit. Noa volgt haar eigen koers en Linda heeft haar draai als presentatrice nog niet verloren. Maar zoals ze zelf zegt: “Ooit komt het moment dat ik het stokje overdraag. Alleen niet aan Noa, denk ik.”

Voorlopig blijft Linda nog even de koningin van de gouden koffers, maar met een knipoog naar de toekomst en een gezonde dosis realisme over haar eigen grenzen.

Algemeen

Miljoenenjacht-kijkers reageren op thuiswinnaar en wijzen allemaal op hetzelfde

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Jubileum-aflevering Miljoenenjacht eindigt in domper: Lies verlaat spel met ‘slechts’ 61.000 euro

De jubileum-aflevering van Miljoenenjacht, waar wekenlang reikhalzend naar werd uitgekeken, eindigde zondagavond in een onverwachte teleurstelling. Wat een historisch moment in de Nederlandse tv-geschiedenis had kunnen worden – de uitkering van de hoofdprijs van maar liefst 10 miljoen euro – veranderde door een reeks spannende, maar uiteindelijk fatale keuzes van finaliste Lies in een pijnlijk verlies. Hoewel het spel haar kansen volop bood, liep ze uiteindelijk weg met ‘slechts’ 61.000 euro. En dat terwijl ze op meerdere momenten tonnen rijker had kunnen worden.

Grootste prijzenpot ooit

Het was niet zomaar een aflevering. Ter ere van het jubileumseizoen had de bank in deze uitzending de prijzenpot opgeschroefd tot een duizelingwekkende 10 miljoen euro. Nooit eerder in de geschiedenis van Miljoenenjacht stond er zoveel op het spel. Kijkers waren dan ook massaal afgestemd en hoopten dat dit eindelijk de avond zou worden waarop iemand de hoofdprijs zou winnen – of op z’n minst een smak geld zou meenemen.

Lies speelt een gedurfd spel

Finaliste Lies kreeg al snel het publiek op het puntje van hun stoel. Vanaf het begin maakte ze duidelijk dat ze met een duidelijke strategie aan tafel zat. De eerste biedingen sloeg ze resoluut af: 89.000 euro en later 189.000 euro legde ze moeiteloos naast zich neer. De spanning begon te stijgen toen ze geconfronteerd werd met een bod van 333.000 euro. Even leek het alsof ze zou bezwijken onder de druk, maar een snelle blik naar haar man Jan was voldoende: Lies ging door.

De magische grens van 750.000 euro

Niet veel later kwam het bod waar het publiek collectief van opveerde: 750.000 euro. Het was de kans van haar leven. Social media ontplofte. “Pak het geld, Lies!” en “Druk op die knop!” waren veelgelezen reacties op X. Maar Lies liet zich niet van de wijs brengen. Vol vertrouwen, met Jan aan haar zijde, weigerde ze wederom het aanbod. Ze koos ervoor om nóg een koffer te openen. En dat bleek haar grootste vergissing.

Koffer 17: het kantelpunt

In een dramatisch moment werd koffer 17 geopend – en daar zat de felbegeerde 10 miljoen euro in. Het publiek slaakte een collectieve zucht van teleurstelling. De spanning was in één klap anders. Van euforie naar verslagenheid. En het werd er niet beter op. Na het verlies van de hoofdprijs zakte ook het nieuwe bod van de bank: 484.000 euro. Opnieuw een enorm bedrag, maar de klap van de verloren miljoenen leek Lies nog niet helemaal te hebben bereikt. Ze besloot wéér door te spelen.

De val: van miljoenen naar tienduizenden

Wat daarna volgde, was een pijnlijke val. Lies opende de koffer met 2,5 miljoen euro – haar laatste grote hoop. Het aanbod van de bank daalde snel naar 250.000 euro. Toch weigerde ze opnieuw. De spanning was inmiddels ondraaglijk voor de kijkers thuis, die met stijgende verbazing toekeken hoe Lies zich vastbeet in haar oorspronkelijke strategie.

Maar het spel is genadeloos. De volgende koffer die ze opende, bleek de 500.000 euro te bevatten. En ineens was er nog maar weinig over. De bank deed haar een bod van 61.000 euro. Pas toen besloot Lies toe te happen. Haar oorspronkelijke koffer bevatte uiteindelijk… slechts 1 euro.

Gemengde reacties in de studio

Presentator Winston Gerschtanowitz probeerde het positieve te benadrukken. 61.000 euro is immers nog steeds een aanzienlijk bedrag. Toch hing er een sfeer van ongeloof in de studio. Wat als ze eerder was gestopt? Wat als ze naar haar gevoel had geluisterd in plaats van te gokken op nog meer?

Toen Winston de thuiswinnaars toesprak – die hetzelfde bedrag als de finaliste ontvangen – was hun teleurstelling voelbaar. In theorie hadden zij ook 750.000 euro, 484.000 euro of zelfs 250.000 euro kunnen winnen, als Lies op die momenten gestopt was. Toch hielden ze zich sportief. “We vinden het alsnog een prachtig bedrag,” zeiden ze. En terecht.

‘Ze had moeten stoppen’

Op social media regende het reacties. “Ze had gewoon bij dat halve miljoen moeten stoppen!” en “De thuiswinnaar moet gek worden!” waren slechts enkele van de vele berichten. De kritiek richtte zich vooral op de besluiteloosheid van Lies. “Iedereen in Nederland wist wat ze moest doen, behalve zij,” schreef iemand treffend.

Toch waren er ook bewonderaars van haar lef. “Ze heeft haar eigen koers gevaren, en dat moet je durven,” schreef een andere kijker. “Uiteindelijk heeft ze wel een mooi bedrag mee naar huis genomen.”

Belastingdruk: wat blijft er over?

Hoewel 61.000 euro veel geld lijkt, blijft er na aftrek van kansspelbelasting (circa 31,5%) netto nog zo’n 38.500 euro over. Genoeg voor een mooie auto of een flinke verbouwing, maar natuurlijk niet te vergelijken met het bedrag dat ze eerder op tafel kreeg. De 750.000 euro zou haar ruim een half miljoen euro netto hebben opgeleverd.

Een les in psychologie en risico

De aflevering laat vooral zien hoe lastig het is om rationeel te blijven in een spel vol spanning en verleiding. Lies speelde met vuur – en brandde zich uiteindelijk aan haar eigen ambitie. Toch is haar verhaal ook fascinerend. Ze had een plan, bleef trouw aan zichzelf, en ging voor de hoofdprijs. Dat dat misging, maakt haar geen slechte speler – het maakt haar juist een voorbeeld van hoe lastig dit spel kan zijn.

De kracht van Miljoenenjacht

Dat juist deze aflevering zoveel losmaakt, zegt alles over de kracht van Miljoenenjacht. Het is niet alleen een spel, het is ook emotie, psychologie en spektakel in één. En deze jubileumuitzending – hoe tragisch ook – zal nog lang in het geheugen van kijkers blijven hangen.

Tot slot

Lies zal waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan deze avond. Net als de thuiswinnaars en de miljoenen kijkers thuis. Had ze beter moeten luisteren naar haar gevoel? Naar Jan? Naar het publiek? Wie zal het zeggen. Wat vaststaat: ze is met lef gekomen en met een verhaal vertrokken. En dat is, zelfs zonder miljoenen, onbetaalbaar.

Bekijk op social media hoe kijkers reageren op de uitzending van Miljoenenjacht – en laat vooral jouw mening ook horen.

Lees verder