-

Algemeen

Collega trekt beerput open over zangeres Maan: ´Is er iemand met wie ze nog niet in bed is gedoken?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het lijkt inmiddels een gegeven dat Vandaag Inside steeds meer een cabaretachtige show wordt, met een vleugje sarcasme en een compleet gebrek aan subtiliteit. En ja, de doelwit van de avond was zangeres Maan. Maar voordat de modderregen echt losbarstte, ging het eerst nog even over Anouk.

Anouk genegeerd door RTL

De heren van de talkshow merkten op dat Anouk, ondanks haar status en carrière, compleet genegeerd werd door RTL voor de nieuwe reeks van The Voice. Ilse de Lange kreeg daarentegen wel opnieuw een plekje in de jury. “Een beetje vreemd natuurlijk,” zo gaven ze aan, maar dat was natuurlijk een understatement. Want als je bedenkt dat Suzan & Freek nu ineens juryleden zijn, dan rijst de vraag of dit de juiste keuze is voor een serieus muziekprogramma. Dat akoestische stelletje, waarvan je zou denken dat ze hun koffers voor een lang weekend Center Parcs aan het inpakken zijn, zet een vreemde toon in zo’n programma.

Albert Verlinde’s cynische observaties

Albert Verlinde, nooit te beroerd om een cynische opmerking te maken, vatte het mooi samen met: “Dat is toch te saai voor woorden?” Waarmee hij de sfeer van de show goed neerzette. Maar dat was nog maar het begin. De discussies gingen al snel over open relaties, Maan die door Freek van Suzan & Freek ‘door de bezemkast werd getrokken’, en Albert die het niet naliet om zijn kritiek op de vrouwelijke artiesten niet onder stoelen of banken te steken. Volgens Albert zijn er weinig mannelijke artiesten die Maan niet in bed hebben gehad, waarbij hij natuurlijk doelt op haar ‘bijzondere’ reputatie. Het is bekend dat Maan relaties heeft gehad met diverse bekende artiesten, waaronder Marco Borsato, DJ Don Diablo, Ali B, de zoon van René Froger, Tijl Beckand en Jan Smit. Daarmee wordt ze de doelwit van vele suggestieve opmerkingen en discussies.

Johan Derksen’s stevige uitspraken

Johan Derksen, altijd goed voor een gedurfde uitspraak, gooide er nog een schepje bovenop. Hij noemde Suzan & Freek “een zijig gereformeerd stel dat ’s winters lange onderbroeken draagt.” Een opmerking die niet bepaald liefdevol werd ontvangen door het publiek, maar typisch is voor de toon van Vandaag Inside.

Maan en haar zangtalent

De finale van de show werd bereikt toen Maan het doelwit was van kritische opmerkingen over haar zangtalent. Johan Derksen, altijd recht voor zijn raap, omschreef Maan als het “middelbareschoolmeisje” dat “totaal niet kan zingen.” Dit zorgde voor enige verwarring, aangezien Wilfred Genee zich nog halfslachtig probeerde tegen te verzetten, maar de toon was al gezet. Albert Verlinde gooide er nog een opmerking bovenop: “Maan kan wel zingen, maar het is wel een beetje weggeleden.”

Roxy Dekker krijgt ook een tik

Het moddergooien was echter nog niet voorbij. Roxy Dekker, de TikTok-sensatie met haar dromerige blik en zachte stem, werd ook onder vuur genomen. Johan Derksen, niet bepaald een fan van haar, verklaarde: “Die kan ook niet zingen! Die hebben toch geen soul, man?” Het is duidelijk dat de kritieken in Vandaag Inside vaak niet subtiel of gematigd zijn, maar eerder bedoeld om te shockeren en de kijkers aan het denken te zetten over de keuzes van de muziekindustrie en de tv-programma’s.

Conclusie

Het lijkt erop dat Vandaag Inside zijn rol als talkshow met veel scherpe kritiek en weinig nuance steeds verder uitbouwt. Wat ooit een serieus platform was, is inmiddels een podium voor het gooien van modder naar beroemdheden, waarbij de inhoud soms ver te zoeken is. De opmerkingen over Maan, Anouk, Suzan & Freek en Roxy Dekker kunnen wel eens voor veel ophef zorgen, maar of het de juiste toon is voor een serieuze discussie over de muziekindustrie is de vraag.

Algemeen

Verbijstering om PostNL-bezorger die tijdens hitte waterfles niet mag bijvullen: ´Zijn mensen écht zo?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Op een dag waarop het kwik ruim boven de dertig graden uitstijgt, verwachten de meeste mensen wat extra medeleven voor degenen die buiten moeten werken. PostNL-bezorger Bran is zo iemand: hij fietst of rijdt van deur tot deur, met alleen zijn bezwete uniform en een lege waterfles als metgezel. Maar in plaats van een helpende hand of wat sympathie, kreeg hij iets heel anders toen hij één simpel verzoek deed: “Mag ik mijn fles even bijvullen?” Het antwoord? Een hard ‘nee’ en een dichtslaande deur.

Onbegrip in een tijd van extreem weer

Het voorval vond plaats tijdens een snikhete zomerdag, waarin de temperaturen het asfalt deden smelten en mensen massaal de schaduw opzochten. Bran, die als bezorger van PostNL meerdere uren per dag onderweg is, besloot tijdens zijn ronde aan te bellen bij een huis in de hoop even zijn waterfles te mogen bijvullen. Hij kreeg echter geen glimlach of vriendelijk gebaar, maar een ijzige afwijzing. “Geen water hier,” en klik, de deur ging dicht.

Sociale media reageren massaal op het incident

Toen het verhaal van Bran werd gedeeld op sociale media, barstte er een storm van reacties los. Velen spraken hun verontwaardiging uit. “Wat is er mis met mensen?” en “Je laat toch niemand uitdrogen in deze hitte?” waren veelgehoorde reacties. Vooral het feit dat het ging om een elementair verzoek – schoon drinkwater – stak veel mensen. Bran kreeg in elk geval online de steun die hij aan de deur had moeten krijgen.

Mensen delen eigen ervaringen en tips

Onder de reacties bevonden zich ook verhalen van andere Nederlanders die het wél goed voor hebben met bezorgers. “Ik zet standaard een koelbox buiten met flesjes water voor de bezorgers van PostNL, DHL en andere diensten,” schreef iemand. Een ander vertelde dat zij altijd even vraagt of de bezorger iets nodig heeft. “Een beetje vriendelijkheid kost niets, maar kan voor iemand anders een wereld van verschil maken.”

Een glas water als teken van menselijkheid

De discussie reikt verder dan alleen dit incident. Het roept bredere vragen op over hoe we omgaan met mensen die dagelijks hard werken voor onze diensten. Bezorgers, vuilnismannen, straatvegers en anderen die niet vanuit een gekoeld kantoor werken, verdienen extra aandacht tijdens extreme weersomstandigheden. Een flesje water aanbieden of een vriendelijk woord geven, kan hun dag maken.

Humor als copingmechanisme, maar soms ongepast

Hoewel het merendeel van de reacties ondersteunend was, doken er ook grapjes op. Eén persoon stelde voor om in plaats van water een ijsje aan te bieden. “Wil je me soms vergiftigen?” luidde de grap als reactie daarop. Het is humor met een knipoog, maar het illustreert ook hoe sommige mensen de ernst van de situatie bagatelliseren. In een tijd waarin hittegolven steeds frequenter voorkomen, is er weinig plaats voor ongepaste humor als het om basale hulp gaat.

PostNL reageert: ‘Medewerkers verdienen steun’

In een korte reactie liet PostNL weten dat het belangrijk is dat bezorgers zich ondersteund voelen. “Onze medewerkers werken hard, ook onder zware omstandigheden. Wij hopen dat klanten begrip tonen en waar mogelijk kleine hulp bieden,” aldus de woordvoerder. Hoewel het bedrijf zijn personeel voorziet van middelen, kan een beetje extra hulp van bewoners het verschil maken op een warme dag.

Kleine moeite, groot gebaar

Het verhaal van Bran is geen op zichzelf staand incident, maar een spiegel van hoe we omgaan met elkaar in een steeds hardere maatschappij. Terwijl we allemaal puffen onder de hitte, vergeten we soms dat de persoon aan de deur ook iemand is met dorst, vermoeidheid en menselijke behoeften. Een simpel gebaar zoals het bijvullen van een fles water kost niets, maar betekent alles. Laten we dat de volgende keer niet vergeten.

@brantijssen Rude…. #postnl #fyp #voorjou #rude ♬ Hit Me – Megan Hilty & Christopher Sieber & Jennifer Simard

Lees verder