-

Algemeen

Winter Vol Liefde-Mike op heterdaad betrapt: ”Smeerlap die vrouw op vrouw belazert”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Jan Dijkgraaf haalt snoeihard uit naar Mike Hansler: ‘Een man zonder ruggengraat’

Mike Hansler, bekend van het realityprogramma Winter Vol Liefde, ligt onder vuur. Schrijver en columnist Jan Dijkgraaf spaart hem niet in zijn recente column in het weekblad Weekend. In ongezouten bewoordingen beschuldigt Dijkgraaf de realityster van respectloos gedrag, vrouwenbedrog en een gebrek aan karakter. Zijn oordeel over Mike én diens familie is ronduit vernietigend.

Liefdesperikelen: van Antine naar Denise

Het begon allemaal met een opvallende wending in de liefdesgeschiedenis van Mike. Tijdens zijn deelname aan Winter Vol Liefde leek hij tot over zijn oren verliefd te zijn op Antine. De twee leken een klik te hebben, maar uiteindelijk liep het stuk. Niet veel later bleek Mike een relatie te hebben met Denise – een vrouw die hij eerder in het programma nog resoluut afwees.

Veel kijkers fronsten hun wenkbrauwen. Waarom koos Mike ineens voor Denise, nadat hij haar eerst had laten vallen? De timing werd nog twijfelachtiger toen bekend werd dat hij kort voor de officiële bekendmaking van hun relatie nog met een andere vrouw in een hotelkamer had vertoefd. Bovendien zou hij ook nog met haar zijn gaan dineren bij haar ouders.

De ontdekking dat Mike kort daarvoor nog intiem contact had met een andere vrouw, deed veel stof opwaaien. Zijn verklaring in de media werd als halfslachtig en ontwijkend ervaren. Veel fans van het programma raakten het vertrouwen in hem kwijt.

Denise zwijgt, maar verhuist tóch

Denise zelf koos ervoor om zich niet publiekelijk uit te spreken over de ontstane situatie. Een opmerkelijke keuze, aangezien ze naar verluidt haar baan heeft opgezegd om bij Mike in Seefeld te kunnen gaan wonen. Uiteindelijk werd bekend dat Denise niet bij Mike is ingetrokken, maar bij zijn moeder Monique. Een teken dat er mogelijk toch spanningen zijn binnen de relatie.

Volgens Dijkgraaf is het tekenend voor de chaos binnen de familie Hansler en de twijfelachtige keuzes van Mike. “Ze heeft alles opgegeven voor hem, en nu zit ze bij zijn moeder? Dat zegt genoeg,” aldus de columnist.

Dijkgraaf: “Mike is geen zielige jongen meer”

In de column windt Dijkgraaf er geen doekjes om. Waar hij Mike in eerste instantie nog zag als een verlegen, onschuldige jongen, is dat beeld nu volledig verdwenen. “Hij leek eerst een watje, een ventje dat bij wijze van spreken nog maagd was. Maar nu gaat hij los. Vrouw na vrouw belazert hij,” schrijft hij.

Dijkgraaf noemt Mike ronduit een smeerlap en zegt dat zijn gedrag niet past bij iemand die ooit op zoek was naar ware liefde. “Hij is geen slachtoffer van omstandigheden meer, maar een speler die zijn moment van roem gebruikt om zich te laten omringen door vrouwen.”

Felle kritiek op Mike’s ouders

De columnist neemt ook geen blad voor de mond als het gaat om Mike’s ouders. Over zijn vader is Dijkgraaf weinig positief: “Een slome duikelaar, als ik de montage mag geloven. Nog nooit zo iemand gezien.” En over moeder Monique is hij nóg scherper:

“Monique is vreselijk irritant. Je merkt aan alles dat ze niet eerlijk is. Of het nu gaat over de verdwenen zonnebril van Antine, of over geruchten die door Mikes oom zijn gedeeld – ze reageert nergens op.”

Dijkgraaf is van mening dat de familie Hansler zich steeds verder ingraaft in een netwerk van leugens en misverstanden. Hij stelt dat Monique niet begrijpt hoe ze overkomt op het publiek. “Ze heeft geen idee dat mensen haar binnen drie maanden massaal gaan haten.”

Zonnebril-gate: symbool voor onopgeloste kwesties

Een bijzonder detail dat Dijkgraaf aanhaalt is de zogenoemde ‘zonnebril-gate’. Tijdens het programma raakte een zonnebril van Antine zoek, en die zou zijn achtergebleven bij de familie Hansler. Antine meldde dat de bril nooit was teruggestuurd. Dijkgraaf vindt het ongelooflijk dat dit überhaupt is gebeurd:

“Als publiek figuur moet je er alles aan doen om niet als een dief te worden weggezet. Dat Monique die bril niet terugstuurt, is of domheid of desinteresse – beide even kwalijk.”

Volgens hem had een simpele handeling – het retourneren van de zonnebril – veel drama kunnen voorkomen. Nu is het slechts een voorbeeld in een reeks van kleine incidenten die samen een schaduw werpen over de familie.

Een familie onder een vergrootglas

Realityprogramma’s brengen kandidaten vaak plotseling in de spotlights, maar daarmee komt ook verantwoordelijkheid. Volgens Dijkgraaf zijn de Hanslers daar niet mee omgegaan zoals het hoort. Hij stelt dat ze de kijker onderschatten en de impact van hun woorden en daden niet begrijpen.

De plotselinge mediabelangstelling lijkt de familie meer kwaad dan goed te hebben gedaan. Wat begon als een zoektocht naar liefde is veranderd in een soap vol drama, geruchten en beschuldigingen.

Wat vinden kijkers?

Op sociale media wordt heftig gereageerd op de ontwikkelingen rondom Mike Hansler. Sommige kijkers geven Dijkgraaf gelijk en vinden dat Mike zichzelf in diskrediet heeft gebracht. Anderen vinden dat de columnist te hard oordeelt, en dat reality-tv nu eenmaal een vertekend beeld kan geven.

Toch overheerst de kritiek. Velen voelen zich als kijker bedrogen. Ze hadden hoop dat Winter Vol Liefde oprechte relaties zou opleveren. In plaats daarvan krijgen ze te maken met schandalen, vermeend bedrog en familieconflicten.

Heeft Mike nog een toekomst in de media?

Of Mike zich kan herstellen van deze reputatieschade, valt te bezien. Zijn gedrag wordt inmiddels breed uitgemeten in de pers, en ook zijn sociale media staan onder druk. Voor iemand die kort geleden nog als ‘de ideale schoonzoon’ werd gezien, is dat een flinke val.

Mogelijk kiest Mike ervoor om de media te mijden en zich terug te trekken uit de publieke belangstelling. Of hij probeert zich te herpakken met een verklaring, een interview of een publieke verontschuldiging. De tijd zal het leren.

Tot slot

De felle woorden van Jan Dijkgraaf laten weinig aan de verbeelding over. Mike Hansler wordt neergezet als een man zonder ruggengraat, die vrouwenbedrog niet schuwt en zich laat leiden door ego en gemak. Ook zijn ouders worden niet gespaard: volgens Dijkgraaf dragen zij bij aan het negatieve imago van de familie.

Voor Mike is dit een moment van bezinning. De keuzes die hij nu maakt – in zijn relatie, zijn mediavoorkomen en zijn communicatie met het publiek – zullen bepalen of hij deze storm kan doorstaan. Eén ding is zeker: in de wereld van reality-tv is niets zo veranderlijk als imago. Maar herstel begint altijd met eerlijkheid.

Wat denk jij? Heeft Mike Hansler nog recht op een tweede kans, of heeft hij zijn krediet verspeeld? Deel je mening op onze social kanalen.

Algemeen

Danny Froger in rouw om verlies in familie van ex: “Je was als een broer voor me”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Danny Froger heeft via sociale media op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het onverwachte verlies van Boris van den Eijnde. Boris was de broer van Danny’s ex-partner Michelle van den Eijnde, met wie hij jarenlang een relatie had. Hoewel die relatie al geruime tijd geleden werd beëindigd, blijkt uit Danny’s openhartige woorden dat de band met Boris altijd bijzonder is gebleven. Zijn eerlijke en emotionele boodschap raakte veel mensen diep en werd breed gedeeld en besproken.

Het bericht dat Boris op 27 juni is weggevallen na een noodlottig ongeval, kwam bij velen hard binnen. Hij was pas 31 jaar oud en stond nog midden in het leven. Op Instagram plaatste Danny een emotioneel eerbetoon aan zijn vroegere vriend. “Vandaag maak jij je laatste reis. Een reis die veel te vroeg is gekomen. We gaan je allemaal missen, vriend!” schreef hij, vergezeld van enkele persoonlijke foto’s die hun hechte band weerspiegelen.

Hoewel Danny en Michelle in 2016 na een relatie van zes jaar uit elkaar gingen, bleef Boris een dierbaar figuur in Danny’s leven. In de jaren dat hij met Michelle samen was, groeide de band tussen hem en Boris uit tot een oprechte vriendschap, gebouwd op wederzijds respect, gezelligheid en vertrouwen. Die verbondenheid bleef, ook nadat de relatie met Michelle eindigde. De keuze van Danny om publiekelijk bij het verlies stil te staan, toont aan dat ware vriendschap tijd en afstand overstijgt.

Bij zijn bericht op sociale media plaatste Danny enkele foto’s die een inkijkje geven in hun vriendschap. De beelden tonen ontspannen, warme momenten samen: op vakanties, tijdens uitjes of simpelweg genietend van elkaars gezelschap. De combinatie van beeld en tekst vormde een krachtig eerbetoon. Geen grootse woorden, geen overdreven uitingen, maar pure oprechtheid en emotie. Precies dat raakte mensen.

De reacties op Danny’s bericht waren overweldigend. Volgers reageerden massaal met steunbetuigingen, hartjes en herinneringen aan Boris. Sommigen kenden Boris nog uit de tijd dat Danny en Michelle samen waren. Anderen herkenden zichzelf in de situatie: het verlies van een dierbare vriend, of het verdriet dat blijft, zelfs als relaties veranderen. “Wat een lieve jongen was het,” schreef iemand. “Sterkte, Danny.”

Wie was Boris van den Eijnde? Volgens mensen die hem goed kenden, was hij een betrokken, energieke en sociale jongeman. Hij was actief in het verenigingsleven en stond bekend om zijn vriendelijkheid en enthousiasme. Boris was lid van golfbaan Het Woold, waar ook met verslagenheid werd gereageerd op het nieuws. Op hun website stond een kort maar krachtig bericht: “Op donderdag 27 juni bereikte ons het verdrietige nieuws dat Boris is weggevallen na een noodlottig ongeval. Hij was lid van onze vereniging en een gewaardeerd gezicht op de baan. We herinneren hem als energiek, vrolijk en oprecht.”

De golfclub onderstreepte hoe groot de leegte is die Boris achterlaat. Op zaterdag 5 juli vond er een besloten afscheidsdienst plaats. Familie, vrienden en bekenden kwamen samen om stil te staan bij zijn leven, om herinneringen te delen en om elkaar tot steun te zijn. Een moment van verbondenheid in het verdriet.

Michelle van den Eijnde, de zus van Boris en ex-partner van Danny, heeft zelf nog geen publieke verklaring gedeeld over het verlies van haar broer. Op sociale media houdt ze zich op de achtergrond en kiest ze voor rust en reflectie. Mensen die haar kennen, omschrijven haar als sterk, loyaal en gevoelig. Voor haar moet dit verlies onvoorstelbaar zwaar zijn. In de reacties onder Danny’s bericht spreekt veel medeleven voor haar en haar familie. Danny’s warme woorden worden door velen gezien als een gebaar dat ook haar kan sterken in deze moeilijke tijd.

Danny Froger, zoon van volkszanger Rene Froger, is zelf bekend als artiest en zanger. Hoewel hij is opgegroeid in de publieke belangstelling, slaagt hij erin om zijn persoonlijke leven grotendeels buiten de spotlights te houden. Zijn uiting van verdriet rondom Boris toont een andere kant van hem: gevoelig, oprecht en menselijk. In eerdere interviews gaf Danny al aan dat hij veel waarde hecht aan familie, vriendschap en verbinding. Zijn woorden over Boris bevestigen dit. Het is duidelijk dat zijn bericht niet voortkomt uit sociale verplichting, maar uit een diep gevoeld gemis.

In de afgelopen jaren is er een verandering merkbaar in hoe bekende Nederlanders r0uw delen. Waar verdriet vroeger vooral in stilte werd beleefd, is er nu ruimte voor openheid en gedeeld verlies via sociale media. Danny’s bericht past in die trend. Het nodigt uit tot medeleven, tot herinneren, tot samen r0uwen, zelfs op afstand. Het maakt verdriet bespreekbaar en toont dat ook publieke figuren worstelen met verlies.

Wat het verlies extra schrijnend maakt, is de jonge leeftijd van Boris. Slechts 31 jaar. Het leven had nog alle kanten op kunnen gaan. Die plotsheid, dat gebrek aan voorbereiding, maakt het verdriet nog intenser. In Danny’s woorden klinkt dat mee: “Een reis die veel te vroeg is gekomen.” Het zijn zinnen die resoneren met iedereen die ooit iemand te vroeg heeft moeten missen.

Wat opvalt in de hele situatie is de waardigheid en warmte waarmee het verlies wordt omringd. Geen sensatie, geen opgeklopte verhalen, maar stille eerbied en respect. Zowel vanuit Danny, als vanuit de sportvereniging, als vanuit de mensen die reageren. Dat draagt bij aan een gevoel van verbondenheid: met Boris, met zijn familie, en met iedereen die hem kende.

Het moment herinnert ons aan iets fundamenteels: hoe belangrijk menselijke verbinding is. Hoe een vriendschap, zelfs na het einde van een relatie, stand kan houden. Hoe herinneringen waardevol blijven, hoe pijnlijk ook. De band tussen Danny en Boris bewijst dat sommige relaties de tand des tijds doorstaan.

In tijden van verlies worden we teruggeworpen op wat er werkelijk toe doet. Liefde, vriendschap, herinnering. En de moed om dat te delen. Danny Froger deed dat, oprecht en zonder opsmuk. Hij gaf een stem aan zijn verdriet, en bood daarmee ook anderen de ruimte om stil te staan bij wie zij verloren hebben.

De afscheidsdienst van Boris vond plaats in besloten kring, maar de impact van zijn leven reikt verder dan die ene dag. Mensen herinneren zich zijn energie, zijn vriendelijkheid, zijn aanwezigheid. In de woorden van Danny Froger klinkt die herinnering nog lang na: “We gaan je missen, vriend.”

Wat overblijft is dankbaarheid voor de momenten die er waren, voor de band die is geweest, en voor de sporen die iemand nalaat in het leven van een ander. Boris van den Eijnde zal gemist worden, maar nooit vergeten. Zoals Danny het zegt: sommige mensen leven voort in herinneringen, in vriendschap en in liefde. En dat is misschien wel het mooiste afscheid dat er is.

Lees verder