Algemeen
Peter Gillis deelt geen goed nieuws en hij is ontroostbaar

Peter Gillis heeft vandaag een bijzonder emotioneel bericht gedeeld op social media. In een persoonlijke post herdenkt hij zijn moeder Paula, die vijf jaar geleden is overleden. Vandaag zou ze 94 jaar oud zijn geworden.
Peter Gillis’ moeder “Lieve Ma, vandaag zou je 94 jaar zijn geworden, helaas ben je al vele jaren niet meer bij ons,” schrijft de vakantieparkenmagnaat in zijn ontroerende bericht. De foto die hij deelt toont de laatste rustplaats van zijn moeder, die eerder dit jaar werd vernield door vandalen. Op de grafsteen was onder meer de tekst ‘stop tv’ gekalkt. Tot op heden is de dader nog niet gepakt.
Emotionele periode
Peter heeft de afgelopen weken veel te verwerken gehad door de moeilijke omstandigheden rondom zijn jongste zoon, Mark. ”Ik heb de laatste weken extra veel over je nagedacht,” deelt hij. “Jij was altijd zo gek op onze jongste Mark. We zijn enorm blij dat Mark langzaam aan de beter wordt en weer de oude aan het worden is.” Peter vertelt verder: “Mark zei ook dat hij het gevoel had dat je af en toe bij hem was… gelukkig is hij weer helemaal in ons midden. Wendy, Ruud, Inge en ik hebben een mooi bloemstuk bij je graf gelegd en alles ziet er keurig uit. Ma, jij bent voor altijd in ons hart.”
Onrustige periode voor Mark
Vorige week maakte Peter schokkend nieuws bekend over Mark’s recente ziekenhuisopname. Het blijkt dat Mark naast zijn moeder op de intensive care lag. Mark had zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht toen artsen ontdekten dat hij zwaar ademde. Volgens Peter heeft deze tijdige medische ingreep mogelijk zijn leven gered.
”De volgende ochtend zei de arts tegen ons: ‘Als we hem niet hadden onderzocht en hij gewoon naar huis was gegaan, denk ik niet dat hij de volgende ochtend had gehaald. Dan hadden we hem waarschijnlijk dood in zijn chalet gevonden.’”
Peter Gillis’ post is een aangrijpend eerbetoon aan zijn moeder, gecombineerd met een persoonlijke update over de gezondheid van zijn zoon. De afgelopen tijd is zwaar geweest voor Peter en zijn gezin, maar de steun van familie en vrienden lijkt hen door deze moeilijke periode te helpen.

Algemeen
Bizar synchroon interview met tweelingzussen over fatale overval gaat viraal: ´Hoe is dit mogelijk?´

De Australische tweelingzussen Bridgette en Paula Powers hebben internationale aandacht getrokken met een opmerkelijk televisieoptreden. Tijdens een interview op de zender 7News Queensland vertelden ze over een gewelddadige overval op hun moeder. Opmerkelijk was niet alleen het dramatische verhaal, maar vooral de manier waarop ze het vertelden: volledig synchroon, alsof ze één persoon waren die met twee stemmen sprak.
Moeder bedreigd tijdens gewapende carjacking
De aanleiding voor het interview was een schokkende gebeurtenis in Queensland, waar hun moeder Helen slachtoffer werd van een gewapende carjacking. Een verwarde man, onder het bloed, bedreigde haar met een vuurwapen en riep: “Ik schiet je neer.” Ondanks de dreiging bleef hun moeder kalm en probeerde zelfs contact te maken met de dader. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen door zich te verstoppen in het struikgewas achter een hek.
Eén verhaal, twee stemmen
Hoewel het verhaal van de overval veel indruk maakte, was het de presentatie ervan die voor de meeste verbazing zorgde. Gedurende het drie minuten durende interview spraken de zussen letterlijk tegelijk. Zinnen als “We dachten alleen maar: ‘Ik hoop dat hij niet schiet’” werden simultaan uitgesproken, met identieke intonatie en handgebaren. Het leek alsof ze één gedeeld bewustzijn hadden.
Geen bewuste choreografie
In een vervolginterview in het programma The Project legden de zussen uit dat hun synchroon spreken niet is ingestudeerd. Ze beseffen zelf niet precies hoe of waarom het gebeurt. “Het is niet gepland, het gebeurt gewoon,” verklaarden ze. De opmerkelijke timing tussen hen lijkt voor hen net zo vanzelfsprekend als ademen.
Wetenschappelijke verklaring voor synchroniciteit
Ontwikkelingspsychologe Coks Feenstra biedt een mogelijke verklaring. Volgens haar tonen hersenstudies aan dat eeneiige tweelingen vaak vrijwel identieke hersenstructuren en gedachtepatronen hebben. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat ze automatisch elkaars zinnen aanvullen en synchroon reageren. “Ze zijn geen klonen, maar hun manier van denken is in veel opzichten gelijk,” aldus Feenstra.
Online verbazing en bewondering
Het optreden van Bridgette en Paula heeft wereldwijd tot discussies geleid. Op sociale media noemen sommigen het fascinerend, anderen vinden het ronduit angstaanjagend. De bijzondere eenheid tussen de zussen roept vragen op over hoe ver de connectie tussen tweelingen kan gaan. Sommige kijkers spraken zelfs van telepathie, hoewel daar wetenschappelijk gezien nog geen bewijs voor is.
Diepere band dan gewone zussen
Wat het interview vooral duidelijk maakt, is hoe uniek de band tussen sommige tweelingen kan zijn. De manier waarop Bridgette en Paula zich als één eenheid presenteerden, gaf kijkers het gevoel naar een stereo-verhaal te luisteren. Hun mimiek, stemgebruik en gebaren waren zo gelijk dat het haast onnatuurlijk overkwam.
Meer dan een incident
Hoewel de aanleiding voor het interview ernstig was, heeft het optreden van de Powers-zussen een ander licht geworpen op de bijzondere dynamiek tussen eeneiige tweelingen. Hun verhaal laat zien dat de verbinding tussen hen verder reikt dan alleen een gedeeld uiterlijk. Voor velen was het een zeldzaam inkijkje in een unieke familieband die zich moeilijk laat verklaren, maar des te intrigerender is.