-

Tips

Deze kleur koffer mag je nooit meenemen als je met het vliegtuig op vakantie gaat

We kennen allemaal de stress van het wachten op je bagage op de luchthaven. Je staat ongeduldig te wachten tot de bagageband begint te draaien, hopend dat jouw koffer heel en ongeschonden aankomt, en klaar om in te grijpen als iemand anders hem per ongeluk meegrist.

Hoewel het ontvangen van je bagage na je reis een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn, wijst data van de BBC uit dat in 2022 maar liefst 26 miljoen stuks bagage verloren, vertraagd of beschadigd zijn geraakt.

De Fout Die Veel Vakantiegangers Maken

Luchtvaartmaatschappijen hebben onlangs hun advies gedeeld over het kiezen van de kleur van je bagage. Veel mensen maken dezelfde fout, wat kan leiden tot het verlies van hun spullen. Het blijkt dat de kleur van je koffers een grote rol speelt bij het voorkomen van dergelijke problemen.

Ryanair heeft gewaarschuwd dat er enkele kleuren zijn die je beter kunt vermijden bij het kiezen van je vakantiebagage. Als je deze kleuren kiest, loop je het risico dat je koffer gestolen wordt of per ongeluk door iemand anders wordt meegenomen bij de bagageband, wat kan zorgen voor een grote kopzorgen.

Welke Kleuren Je Moet Vermijden

Luchtvaartmaatschappijen raden aan om kleuren zoals zwart, marineblauw en grijs te vermijden. Deze kleuren zorgen ervoor dat je koffer opgaat in de massa en het risico vergroot dat je hem mist op de bagageband, vooral als je omringd bent door honderden andere reizigers.

Een handige tip is om een opvallende bagagelabel of lint aan de handgreep van je koffer toe te voegen. Dit maakt je bagage makkelijker herkenbaar en voorkomt verwarring bij aankomst.

Alternatieven en Extra Tips

Niet alleen luchtvaartmaatschappijen geven dit advies, maar ook Stefan Schulte, de directeur van Frankfurt Airport, raadt aan om zwarte koffers te vermijden. Net als op Heathrow, heeft Frankfurt Airport problemen met het onderscheiden van zwarte koffers, omdat ze moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Een woordvoerder van Frankfurt Airport voegde hieraan toe: “Veel mensen reizen met zwarte rolkoffers, wat het identificeren ervan zeer tijdrovend maakt.”

Naast de kleur van je koffer, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal. Hoewel harde koffers vaak als sterker worden beschouwd, kunnen ze minder duurzaam zijn dan zachte koffers. Het kan de moeite waard zijn om een extra investering te doen in een koffer die makkelijker te herkennen is, zodat je niet één van de 26 miljoen reizigers wordt die hun bagage kwijtraakt.

Door deze tips te volgen, kun je de kans verkleinen dat je bagage verloren gaat en zorg je ervoor dat je reis een stuk aangenamer verloopt.

Tips

Nieuwe studie onthult waarom je nooit alcohol zou mogen drinken op een vliegtuig

Voor veel vakantiegangers is het een vanzelfsprekendheid om de zomer te beginnen met een paar drankjes. Of je nu al in je stoel op het vliegtuig zit of net bent aangekomen op je bestemming, een drankje is vaak onderdeel van het ritueel. Na een paar glaasjes op hoogte in het vliegtuig, lekker achterover leunen en een beetje in een tipsy slaperigheid wegdromen, lijkt de vakantie al begonnen.

Echter, recent onderzoek heeft aangetoond dat dit gebruikelijke vakantiegedrag mogelijk een nadelige invloed kan hebben op je gezondheid. Experts raden nu aan om je drinkgewoonten tijdens je vlucht te heroverwegen.

Het Effect van Alcohol en Lage Cabinedruk

Onderzoekers in Duitsland hebben ontdekt dat de combinatie van alcohol en de lage cabinendruk op hoge hoogte een gevaarlijke mix kan zijn voor je hart. De studie, gepubliceerd op 3 juni in het tijdschrift Thorax, onthult dat wanneer passagiers na een paar drankjes in slaap vallen, hun zuurstofniveaus in het bloed dalen en hun hartslag stijgt.

De studie, uitgevoerd door het Institute of Aerospace Medicine, onderzocht 48 mensen tussen de 18 en 40 jaar over twee nachten om de impact van alcohol op een vlucht te begrijpen. De deelnemers werden in een slaaplaboratorium en een drukkamer getest, waarbij sommigen alcohol consumeerden voordat ze sliepen.

Gezondheidsrisico’s van Alcohol op Hoogte

De bevindingen tonen aan dat alcohol, gecombineerd met de lage cabinendruk, leidt tot een daling van de zuurstofniveaus en een verhoging van de hartslag. Dit wijst op een onderschat gezondheidsrisico dat eenvoudig kan worden vermeden door minder te drinken tijdens de vlucht.

De onderzoekers adviseren om de regels voor alcoholconsumptie aan boord te herzien. De combinatie van lage zuurstofconcentratie op hoge hoogte en alcohol kan de slaapkwaliteit verstoren. Het kan ook het cardiovasculaire systeem belasten en langdurige lage zuurstofniveaus veroorzaken.

Aanbevelingen voor Gezondheidsbewust Reizen

De auteurs van de studie benadrukken dat zelfs jonge en gezonde individuen door alcoholconsumptie onder hypobaire omstandigheden aanzienlijk worden belast. Dit kan vooral problematisch zijn voor mensen met bestaande hart- of longziekten.

Dr. Elmenhorst, een van de onderzoekers, geeft aan: “We waren verrast door de sterke effecten. Het is raadzaam om geen alcohol te drinken tijdens een vlucht. De zuurstofverzadiging daalt aanzienlijk tijdens de slaap, wat kan leiden tot verergering van medische aandoeningen.”

Ook al hebben jonge en gezonde vakantiegangers misschien geen ernstige schade aan hun hart, de verhoogde hartslag en verminderde zuurstofverzadiging kunnen bestaande medische aandoeningen verergeren. Het is dus verstandig om alcoholconsumptie tijdens je vlucht te beperken om onnodige risico’s te voorkomen.

Lees verder