Algemeen
Storing bij ING: ‘Niemand kan meer bij zijn geld’

Grote Storing bij ING Bank: Klanten Gedupeerd
Vandaag hebben ING-klanten te maken gekregen met een aanzienlijke storing bij de bank. Vanaf de middag was het niet mogelijk om geld over te boeken via de ING App en Mijn ING, en tot overmaat van ramp was ook de klantenservice onbereikbaar. Dit heeft geleid tot veel frustratie onder de klanten, die massaal hun klachten hebben geuit.
Technische Problemen bij ING
Volgens de website allestoringen.nl werden er rond 11.00 uur meer dan 4.000 klachten geregistreerd. Van deze klachten ging ongeveer 8 procent over problemen met inloggen in de app. Meer dan 25 procent van de mensen meldde dat zij geen geld konden opnemen van hun spaarrekening, terwijl het overgrote deel van de klachten (67 procent) betrekking had op het niet kunnen overboeken van geld. Deze situatie heeft voor veel ongemak gezorgd en leidde tot talrijke boze reacties op sociale media.
Klachten op Sociale Media
Veel klanten uitten hun frustraties op Twitter, waarbij de meeste klachten gericht waren op het herhaaldelijk voorkomen van storingen en het gebrek aan communicatie vanuit ING.
Eén van de klanten, Baudine de Wachter, schreef: “@ingnl ik haaaaat dit!! Ten eerste alweeeer eeen storing?! Ten tweede waarom staan jullie niemand te woord en krijgen we geen tijdsindicatie over hoelang we kunnen verwachten dat de storing gaat duren?! Jammer weer dit!!!!!!!!”
Een andere klant, met de gebruikersnaam Naanbanaan, deelde zijn ongenoegen: “@ingnl ik kan niet bij mn geld not kan ik jullie bellen NOR kan ik jullie chatten😭 hoe moet ik boodschappen doen nu? Ik heb HONGEERRRR”
Remco Borger voegde eraan toe: “@ING kunnen jullie er even heel rap voor zorgen dat mensen weer bij hun eigen geld kunnen. De storing van drie dagen gaat de spuigaten uitlopen😡😡😡”
Reactie van ING
ING heeft via sociale media gereageerd op de klachten en liet weten dat de storing veroorzaakt werd door technische problemen. Hierdoor was de klantenservice zowel telefonisch als via de chat onbereikbaar. Ook bij servicepunten en in kantoren konden medewerkers niets voor klanten betekenen. Inmiddels lijkt de storing bij de klantenservice grotendeels verholpen, maar de bank waarschuwt dat medewerkers mogelijk nog niet met alle zaken kunnen helpen.
Oplossingen en Vooruitzichten
Hoewel ING inmiddels weer bereikbaar is, blijft de vraag hoe lang het nog zal duren voordat alle systemen weer volledig operationeel zijn. De bank heeft beloofd hard te werken aan een oplossing en klanten te informeren over de voortgang. Voor veel klanten is het echter onacceptabel dat ze zo lang geen toegang hebben tot hun geld, en de bank zal moeten werken aan maatregelen om dergelijke storingen in de toekomst te voorkomen.
Impact op Klanten
De storing heeft geleid tot veel ongemak voor klanten, vooral voor degenen die afhankelijk zijn van online bankieren voor hun dagelijkse transacties. Klanten konden hun boodschappen niet betalen, rekeningen niet voldoen en waren niet in staat om belangrijke financiële transacties uit te voeren. Dit heeft niet alleen geleid tot frustratie, maar in sommige gevallen ook tot financiële problemen.
Lessons Learned
De situatie bij ING onderstreept het belang van betrouwbare en robuuste IT-systemen in de financiële sector. Storingen kunnen een enorme impact hebben op het vertrouwen van klanten en kunnen leiden tot reputatieschade voor de bank. Het is cruciaal dat banken investeren in de nodige technologie en infrastructuur om dergelijke problemen te voorkomen en snel op te lossen als ze zich voordoen.
Daarnaast is transparante communicatie van groot belang. Klanten willen weten wat er aan de hand is, hoe lang het probleem waarschijnlijk zal duren en wat er wordt gedaan om het op te lossen. Het gebrek aan informatie tijdens deze storing heeft de frustratie van klanten alleen maar vergroot.
Conclusie
De grote storing bij ING heeft duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar de afhankelijkheid van digitale bankdiensten kan zijn. Hoewel de bank stappen onderneemt om de problemen op te lossen, blijft er een belangrijke les te leren over het belang van betrouwbare systemen en transparante communicatie. ING zal moeten werken aan het herstellen van het vertrouwen van haar klanten en ervoor zorgen dat dergelijke storingen in de toekomst voorkomen worden.
Wij zullen de situatie blijven volgen en klanten op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. In de tussentijd kunnen we alleen maar hopen dat ING snel een volledige oplossing vindt voor de huidige problemen en dat klanten spoedig weer gebruik kunnen maken van alle bankdiensten zonder onderbrekingen.

Algemeen
Lijkresten gevonden op set Nederlands tv-programma: ´Dit is echt wel luguber!´

In het Net5-programma Het Blok draaide een ogenschijnlijk onschuldige verbouwing in een oud ziekenhuisgebouw uit op een scène die zo uit een horrorfilm lijkt te komen. Wat begon als een eenvoudige klus, het doortrekken van een kabeltje in een verouderd gebouw, resulteerde in een macabere ontdekking: menselijke resten die tussen het stof en puin in een eeuwenoude kelder lagen verborgen.
Een macabere ontdekking
Schedeldelen, dijbenen en zelfs losse vingerkootjes werden gevonden onder de vloer van het voormalige Sint Catharina’s Gasthuis in Grave. Johan van Kampen, de gemeentelijk archeoloog, bevestigde dat het niet geheel onverwacht was. “Er stond daar sinds de 13de eeuw een oud ziekenhuis,” zei hij, alsof het niets was. Van Kampen voegde toe dat het gebouw ook een kapel en begraafplaats had, waardoor het niet vreemd was dat er menselijke resten gevonden werden. Maar voor de deelnemers van Het Blok die gewoon aan het klussen waren, was dit een schok van een andere orde dan een scheve draagbalk.
De reactie van de archeoloog
De archeoloog probeerde de situatie te kalmeren door te zeggen dat de botten waarschijnlijk dateren van tussen 1500 en 1750. Een vage uitspraak die de kijker zeker niet geruststelde. Toch werd er één set botten geïdentificeerd als ‘waarschijnlijk van een man’, maar dat bracht weinig geruststelling voor de mensen die, zonder waarschuwing, deze ontdekking meemaakten.
Damage control en verder onderzoek
De gevonden resten zijn inmiddels herbegraven op de gemeentelijke begraafplaats, maar de vraag blijft wat er nog meer onder de vloer ligt te rusten. Van Kampen vermoedt dat er nog meer skeletten te vinden zijn, mogelijk wel tot vier meter diep. Maar het lijkt erop dat verder onderzoek niet nodig wordt geacht. “Alles onder controle,” wordt er gezegd, maar de kijker kan zich afvragen of dat echt het geval is.
Het Blok blijft doorgaan
Ondanks de macabere ontdekking, gaat het programma gewoon verder. Vanaf 28 april kunnen kijkers nog steeds gezellig meedoen met de verbouwing, terwijl het huis waar ze aan klussen blijkbaar vol zit met geschiedenis die nog niet helemaal met rust is gelaten. Het lijkt erop dat Het Blok een stuk grimmiger is dan we ooit hadden kunnen vermoeden.