-

Algemeen

De Bauers-kijkers in tranen: ”Dit ga je echt niet menen?”

Slecht nieuws voor trouwe kijkers van De Bauers. Het lijkt erop dat de geliefde realityserie voorlopig geen vervolg krijgt.

Dit nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van AVROTROS, de omroep die de productie van De Bauers dit jaar voor haar rekening had genomen.

De Bauers

Laten we eerlijk zijn: Nederland heeft in tijden niet zo’n leuke serie als De Bauers gehad. Elke aflevering werd massaal bekeken en wist de harten van miljoenen kijkers te veroveren.

Tijdens de laatste aflevering stemden maar liefst 2,5 miljoen mensen af op de avonturen van Frans Bauer en zijn familie.

Deze kijkcijfers zijn indrukwekkend en overtreffen zelfs de dromen van andere realitysterren zoals Peter Gillis.

Desondanks blijft John de Mol doorgaan met nieuwe seizoenen van Massa is Kassa, terwijl de toekomst van De Bauers onduidelijk is.

Geen concrete plannen

Volgens AVROTROS liggen er momenteel ‘geen concrete plannen’ op tafel voor een vervolg van De Bauers.

De omroep wil eerst het afgelopen seizoen evalueren voordat er beslissingen worden genomen over een mogelijk nieuw seizoen.

Ook de populaire familie zelf lijkt voorlopig nog niet bezig te zijn met een vervolg. Tijdens een barbecue in Fijnaart vorige week, lieten zij weten dat er nog geen concrete plannen zijn.

Frans Bauer zelf noemde het ‘niet vanzelfsprekend’ dat er direct een nieuw seizoen zal komen, gezien het feit dat er ook twintig jaar zat tussen de meest recente en de voorgaande reeksen.

Reacties van de familie

De kinderen van Frans en Mariska, Jan en Frans jr., hebben eveneens laten weten dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd over een vervolg.

Ondanks het ontbreken van plannen, wil de familie wel iedereen bedanken voor alle leuke reacties die ze hebben ontvangen.

Deze positieve feedback heeft de familie enorm gewaardeerd en benadrukt de sterke band tussen de Bauers en hun fans.

Fans in tranen

Het nieuws dat er voorlopig geen vervolg komt, heeft bij sommige fans tot teleurstelling en zelfs tranen geleid.

Velen hadden gehoopt dat het tweede seizoen al in de maak zou zijn, zodat ze snel weer zouden kunnen genieten van nieuwe afleveringen.

De reacties van de fans laten zien hoe geliefd De Bauers zijn en hoezeer de kijkers uitkijken naar meer avonturen van de familie.

Hoop op een vervolg

Hoewel er momenteel geen plannen zijn voor een nieuw seizoen, blijft de hoop bestaan dat er in de toekomst toch een vervolg komt.

Fans worden aangemoedigd om hun steun te tonen door Frans een hartje te geven op Facebook. Wie weet kan de aanhoudende steun van de kijkers de doorslag geven voor een nieuw seizoen van De Bauers.

De kracht van De Bauers

De aantrekkingskracht van De Bauers ligt in de authenticiteit en de warme familiedynamiek die ze laten zien. Frans, Mariska en hun kinderen weten de kijkers te boeien met hun oprechte en vaak humoristische kijk op het leven.

De serie biedt een kijkje achter de schermen bij een van de meest geliefde families van Nederland, en dit maakt het gemis van een vervolg des te groter.

Toekomstperspectief

Het is duidelijk dat zowel AVROTROS als de familie Bauer de tijd nemen om na te denken over een mogelijk vervolg.

De beslissing om een nieuw seizoen te maken zal afhangen van verschillende factoren, waaronder de evaluatie van het afgelopen seizoen en de beschikbaarheid van de familie. Intussen blijven de fans hopen en uitkijken naar positief nieuws.

Conclusie

Hoewel het nieuws dat er voorlopig geen vervolg komt op De Bauers teleurstellend is, blijft de hoop bestaan dat er in de toekomst toch een nieuw seizoen zal worden geproduceerd.

De populariteit van de serie en de sterke band tussen de Bauers en hun fans zijn krachtige factoren die een rol kunnen spelen in de uiteindelijke beslissing.

Voor nu blijft het afwachten en hopen op goed nieuws. Tot die tijd kunnen fans hun steun tonen door Frans en zijn familie hartverwarmende berichten te sturen op sociale media.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder