-

Algemeen

Weg met al die rimpels! Dermatoloog geeft truc weg hoe je snel op natuurlijke wijze huidrimpels kunt verwijderen

Rimpels, een onvermijdelijk deel van het ouder worden, kunnen voor velen een bron van ongemak zijn. Ze verraden niet alleen onze leeftijd, maar ook onze levensstijl en blootstelling aan omgevingsfactoren.

Gelukkig zijn er verschillende methoden en aanpassingen in levensstijl beschikbaar die de vorming van rimpels kunnen vertragen en onze huid jeugdig kunnen houden.

Rimpels, ook wel bekend als rhytides, zijn de vouwen en lijnen die zich in de huid vormen.

Ze ontstaan hoofdzakelijk als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces, waarbij de productie van essentiële eiwitten zoals collageen en elastine afneemt.

Deze eiwitten zijn cruciaal voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Een afname ervan leidt tot een dunner, minder veerkrachtig huidoppervlak dat meer vatbaar is voor beschadiging en rimpelvorming.

Externe factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, milieuvervuiling en levensstijlkeuzes zoals roken en voeding, spelen ook een belangrijke rol bij het bepalen van hoe snel en in welke mate onze huid veroudert.

Hier zijn enkele tips en aanpassingen in levensstijl die kunnen helpen bij het verminderen van rimpels en het behouden van een jeugdige uitstraling:

1. **Zonnebescherming**: Regelmatig gebruik van zonnebrandcrème met een hoge SPF (30 of hoger) kan de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, die bekend staan om hun vermogen om de huid te verouderen. Zelfs op bewolkte dagen kan UV-straling de huid bereiken, dus zonnebescherming is essentieel.

2. **Beperking van suikerinname**: Een hoge suikerinname kan het proces van glycatie versnellen, waarbij suikermoleculen zich binden aan eiwitten zoals collageen en deze beschadigen. Door de suikerinname te verminderen, kunnen de schadelijke effecten op de huid worden beperkt.

3. **Stoppen met roken**: Roken heeft een negatief effect op de huid en kan leiden tot vroegtijdige veroudering en de vorming van diepere rimpels. Stoppen met roken kan helpen om de huid gezonder en jeugdiger te houden.

4. **Hydratatie met kokosolie**: Kokosolie is een natuurlijk hydraterend middel dat de huid kan helpen hydrateren en verzachten. Regelmatig gebruik kan bijdragen aan het behoud van een gladde en volle huid.

5. **Antioxidantenrijk dieet**: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bosbessen, bonen, druiven en bladgroenten, kunnen helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en bijdragen aan een jeugdige uitstraling.

6. **Huidverzorging**: Een goede huidverzorgingsroutine, inclusief het reinigen van de huid voor het slapengaan en het gebruik van producten met antioxidanten en hydraterende ingrediënten, kan helpen om de huid gezond te houden en het ontstaan van rimpels te verminderen.

Het verminderen van rimpels en het behouden van een jeugdige uitstraling vereist een geïntegreerde aanpak, die zowel interne als externe factoren omvat.

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te handhaven, inclusief een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, naast het gebruik van geschikte huidverzorgingsproducten en bescherming tegen de zon.

Bij specifieke zorgen of voor persoonlijk advies is het altijd verstandig om een dermatoloog te raadplegen.

Algemeen

Blauwe vogel Appie zwijgt niet langer: dit is er echt gebeurd bij Eurovisie

Het Nederlandse team bereidt zich voor op een confrontatie met de European Broadcasting Union (EBU) na de uitsluiting van Joost Klein van het Eurovisie Songfestival.

Appie Mussa, beter bekend als de blauwe vogel, deelt via TikTok een vernietigende kritiek op de EBU en onthult wat er werkelijk is gebeurd. “Helemaal niks!”, roept hij uit.

In een video op het sociale mediaplatform doet Appie genadeloos een imitatie van het bestuur van de EBU en speculeert hij over hun besluitvorming.

“Deze artiest wordt echt veel te groot! Wat gaan we hier aan doen?”, zegt Appie in zijn video. Vervolgens voegt hij toe: “Wat heeft hij gedaan?

Eigenlijk helemaal niks? Laten we hem diskwalificeren!” Hiermee suggereert Appie dat Joost onterecht is weggestuurd.

Hoewel de video misschien humoristisch bedoeld was, heeft Appie ook de woede van velen op zich geladen door zijn opmerkingen over deelneemster Eden Golan.

Aan het einde van de video zegt hij: “Maar hoe zit het met Israël? Oh, je bedoelt al die onschuldige mensen? Ik vind het prima, ze kunnen gewoon meedoen!”

De verklaring van AVROTROS onthulde dat Joost Klein gisterochtend werd uitgesloten van deelname aan de finale van het songfestival omdat hij een ‘dreigende beweging’ zou hebben gemaakt naar een cameravrouw.

Joost had echter herhaaldelijk gevraagd om te stoppen met filmen. Volgens Appie is er dus helemaal niets gebeurd en speelt de cameravrouw nu het slacht0ffer.

De EBU heeft zichzelf de rol van aanklager toegeëigend en is vervolgens als rechter opgetreden. Dit is volgens journalist en historicus Joeri Albrecht ontoelaatbaar.

@apsonarmy

EBU be like #eurovision2024

♬ origineel geluid – Apson

Hij voegt eraan toe: “Het kan niet de bedoeling zijn dat de EBU zowel de aanklager als de rechter speelt.”

De video van Appie heeft zeker opschudding veroorzaakt en roept vragen op over de rechtvaardigheid van de besluitvorming rondom Joost Klein’s diskwalificatie.

Het Nederlandse team lijkt vastberaden om de zaak aan te vechten en rechtvaardigheid te eisen voor Joost.

De kwestie belooft nog lang niet afgesloten te zijn en zal ongetwijfeld voor verdere discussie en debat zorgen.

Lees verder