-

Algemeen

Beelden gelekt mogelijke aanranding Ali B.: ‘Te heftig voor woorden’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De bekende Nederlandse rapper en televisiepersoonlijkheid Ali B staat twee dagen lang terecht voor de r*chtbank in Haarlem.

De 42-jarige artiest, wiens echte naam Ali Bouali is, wordt beschuldigd van vier zedenfeiten met drie vrouwen, waaronder een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme. Het 0penbaar Min!sterie (OM) vervolgt hem voor twee verkr*chtingen en twee aanr*ndingen.

Aankomst bij de R*chtbank

Ali B arriveerde onder grote belangstelling bij de r*chtbank. In de parkeergarage verklaarde hij gemengde gevoelens te hebben over de zaak.

Hij beweerde dat hij nooit het signaal had ontvangen dat hij over de schreef ging: “We hebben een totaal andere beleving.”

Ali B gaf aan emotioneel te zijn en sprak over een “moment van ontlading” toen de 0fficier van just!tie (OvJ) de zaak voordroeg.

Hij vroeg zich af waarom het niet eerder duidelijk was geworden wat nu al vanaf dag één duidelijk leek: “En ik ben al volop gestraft door de suggestie.”

Tim Hofman en de Impact van BOOS

Ali B uitte zijn ongenoegen over de rol van Tim Hofman, de presentator van het onlineprogramma BOOS. Volgens Ali B hebben Hofman’s “leugens” geleid tot zijn maatschappelijke veroordeling.

“Op basis van zijn leugens werd ik uitgemaakt voor een beest en een s*ksueel roofdier. Collega’s en vrienden gingen er ook blind in geloven en willen niet meer met mij geassocieerd worden.

Alsof ik een besmettelijke z!ekte was.” De rapper gaf aan dat de afgelopen twee jaar zwaar voor hem waren, met angstaanv*llen en zelfm00rdgedachten: “De d00d leek warmer dan het leven. Ik dacht: misschien is het beter voor mijn familie dat ik niet meer besta.”

Afgeluisterd door de P0litie

Tijdens het onderzoek naar de zedenfeiten is Ali B afgeluisterd door de p0litie. De p0litie luisterde mee met gesprekken die de rapper voerde met zijn vrouw, waarin hij uitleg moest geven over buitenechtelijke affaires.

De r*chter citeerde uit deze afgeluisterde gesprekken tijdens de bespreking van de aang!fte van een anonieme vrouw. Deze vrouw beweert dat Ali B haar tijdens een schrijverskamp in een huis in Heiloo heeft verkr*cht en aangerand.

Volgens de aanklacht zou Ali B in augustus 2018 zijn hand in de legging van de vrouw hebben gestoken en over haar onderbroek hebben gewreven, wat als aanr*nding wordt beschouwd.

In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht terwijl ze orale s*ks had met een andere artiest, Ronnie Flex. Dit incident staat in de aanklacht vermeld als verkr*chting.

Ontkenning en Verdediging

Ali B ontkent beide beschuldigingen van aanr*nding en verkr*chting in Heiloo. Hij erkent wel dat hij zich herinnert dat hij ruzie kreeg met de vrouw in zijn eigen slaapkamer, waar ze bezig was met Ronnie Flex, omdat ze hem toesnauwde met woorden als ‘opdonderen’. “Dit vond ik erg disrespectvol,” aldus Ali B.

Verklaring van Ronnie Flex

Ronnie Flex, een collega-artiest, verklaarde zich niet veel te herinneren van het moment dat Ali B de vrouw zou hebben verkr*cht tijdens het schrijverskamp.

Hij herinnerde zich wel een “akkefietje” tussen Ali B en de vrouw, maar kon zich verder weinig details herinneren. Flex gaf aan dat hij daarna in slaap was gevallen. Andere aanwezigen op het schrijverskamp, waaronder rapper Bokoesam, zijn ook gehoord in deze zaak.

Incident in de Rechtbank

Kort na de aanvang van de strafzaak werd de zitting kort onderbroken door een incident. De parketp0litie verwijderde een man van de publieke tribune omdat hij zich verstorend gedroeg.

De bezoeker sloeg tegen het raam en begon te schreeuwen, waarna hij werd aangehouden en afgevoerd. Ali B, die vanaf het verdachtenbankje toekeek, zei dat de man hem dreigend aankeek.

Aang!ftes en Beschuldigingen

De zaak draait om twee aang!ftes en een melding. Jill Helena, een voormalige kandidaat van The Voice of Holland, deed aang!fte van aanr*nding in mei 2018.

Ze beweert dat ze door Ali B in een auto is meegenomen naar een afgelegen bospad bij Amsterdam of Amstelveen, waar ze ontuchtige handelingen moest ondergaan. De zangeres zal een slacht0fferverklaring voorlezen tijdens de zitting.

De tweede aang!fte komt van een vrouw die zegt in augustus 2018 door Ali B te zijn verkr*cht en aangerand tijdens het schrijverskamp in Heiloo. Ellen ten Damme heeft verklaard dat Ali B haar in april 2014 in de Marokkaanse stad Meknes heeft verkr*cht, tijdens tv-opnames voor het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan.

Voortgang van de Zaak

De zedenzaak tegen Ali B trekt veel media-aandacht, omdat het de eerste en enige strafzaak is over de vermeende misstanden bij The Voice of Holland. Het OM startte het str*frechtelijk onderzoek na een aflevering van BOOS over s*ksueel overschrijdend gedrag bij de talentenjacht.

Eind vorige maand maakte het OM bekend de zaak tegen bandleider Jeroen Rietbergen wegens gebrek aan bewijs te seponeren. Het onderzoek naar zanger Marco Borsato leidde in maart vorig jaar al tot een sepot. Borsato wordt wel vervolgd voor ontucht in een ander zedenonderzoek.

Ali B’s Laatste Woord

Aan het einde van de eerste zittingsdag geven de officieren van just!tie hun visie op de zaak en formuleren ze een strafeis.

Donderdag houdt de advocaat van Ali B zijn pleidooi, waarna Ali Bouali het laatste woord krijgt. Ali B benadrukte dat hij nooit het signaal heeft gekregen dat zijn gedrag ongepast was en dat hij vindt dat hij al genoeg gestraft is door de publieke opinie en de media.

Conclusie

De zaak tegen Ali B is complex en beladen, met beschuldigingen van ernstige zedenfeiten en een breed scala aan emoties en reacties van betrokkenen.

De uitspraak van de rechtbank zal ongetwijfeld grote gevolgen hebben, niet alleen voor Ali B, maar ook voor de betrokken vrouwen en de bredere discussie over s*ksueel wangedrag in de entertainmentindustrie. De komende dagen zullen cruciaal zijn in het bepalen van de toekomst van de rapper en de uitkomst van deze veelbesproken rechtszaak.

Algemeen

Trieste update over gezondheid prinses Amalia

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Prinses Amalia hervat koninklijke taken na val van paard: eerste publieke optreden op komst

Na een korte periode van herstel verschijnt prinses Amalia op woensdag 18 juni weer in het openbaar. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend. Het is haar eerste publieke activiteit sinds haar val van een paard, waarbij ze haar arm brak. Dat de kroonprinses nu alweer voorzichtig terugkeert naar haar werkzaamheden, wordt gezien als een krachtig signaal van betrokkenheid en plichtsbesef.

De jonge prinses zal samen met haar vader, koning Willem-Alexander, aanwezig zijn bij een militaire ceremonie op de Prins Bernhardkazerne in Amersfoort. Tijdens dit bijzondere moment wordt een nieuwe standaard uitgereikt aan het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia — een eenheid die speciaal naar haar is vernoemd. Haar aanwezigheid bij deze ceremonie onderstreept niet alleen haar herstel, maar ook haar symbolische band met de Nederlandse krijgsmacht.

Blessure na val van paard

De valpartij vond eerder deze maand plaats, tijdens een privéactiviteit waarbij de prinses te paard reed. Bij het incident liep Amalia een armbreuk op, waarna zij werd behandeld in het UMC Utrecht. Daar onderging ze ook een medische ingreep om de breuk te stabiliseren. Twee dagen na de operatie mocht ze alweer naar huis om verder te herstellen.

Hoewel het herstelproces nog niet volledig is afgerond, laat haar geplande aanwezigheid bij de ceremonie zien dat ze haar verantwoordelijkheden alweer voorzichtig oppakt. Voor een jonge vrouw die in de spotlights opgroeit, is dat geen geringe prestatie.

Militaire ceremonie op 18 juni

De ceremonie op de Prins Bernhardkazerne staat volledig in het teken van de uitreiking van een nieuwe standaard aan het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia. Deze eenheid draagt niet alleen haar naam, maar vertegenwoordigt ook de historische en symbolische band tussen het Nederlandse koningshuis en de strijdkrachten.

De dag begint met een formeel onderdeel waarin koning Willem-Alexander een inspectie uitvoert van de troepen. Vervolgens neemt hij drie bestaande standaarden in ontvangst: die van het Regiment Huzaren Prins van Oranje, het Regiment Huzaren Prins Alexander en het Regiment Huzaren van Sytzama. Deze ceremoniële overdracht is een gebruikelijke traditie binnen het leger, waarmee eer wordt betoond aan het verleden én de toekomst.

De nieuwe standaard voor het regiment van Amalia wordt daarna officieel uitgereikt, een moment met diep symbolisch gewicht. Het markeert niet alleen de formele erkenning van de eenheid, maar benadrukt ook de toekomstige rol van Amalia als koningin en hoofd van de strijdkrachten.

Eerste publieke optreden sinds blessure

Voor prinses Amalia is dit het eerste publieke optreden sinds haar ongeval. De afgelopen weken bleef zij uit het openbare leven om te kunnen rusten. Vanwege haar blessure werd ook de geplande jaarlijkse zomerfotosessie van het koninklijk gezin uitgesteld. Deze populaire ontmoeting met de media stond oorspronkelijk gepland voor donderdag, maar is verschoven naar 30 juni.

Haar terugkeer op 18 juni wordt breed gezien als een teken dat de prinses zich weer sterk genoeg voelt om haar koninklijke rol verder op te pakken. Dat ze daarbij juist aanwezig is bij een ceremonie die nauw met haar naam verbonden is, onderstreept haar betrokkenheid bij haar toekomstige taken.

Symbool van plichtsgevoel en volwassenheid

Binnen én buiten de paleismuren wordt Amalia’s beslissing om weer in het openbaar te verschijnen met waardering ontvangen. Het toont volgens veel waarnemers aan dat ze zich bewust is van haar rol als toekomstige vorstin. Juist door haar herstelperiode te onderbreken voor een activiteit met zoveel symboliek, laat ze zien dat ze verantwoordelijkheid durft te dragen – ook onder minder ideale omstandigheden.

Het feit dat ze zich laat zien bij een militair evenement dat haar naam draagt, is meer dan een beleefdheidsoptreden. Het is een teken van betrokkenheid bij de krijgsmacht en bij het publieke leven dat haar toekomst als koningin met zich meebrengt.

Een belangrijke band tussen monarchie en defensie

De militaire ceremonie op de Prins Bernhardkazerne is niet zomaar een bijeenkomst. In de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis is de band met defensie altijd hecht geweest. Van koning Willem-Alexander tot prins Bernhard: vrijwel alle leden van het Koninklijk Huis hebben zich in meerdere vormen verbonden aan de strijdkrachten.

Amalia’s aanwezigheid bij de ceremonie markeert haar eerste stappen op datzelfde pad. Door zich te laten zien in uniform gezelschap en aanwezig te zijn bij een formele uitreiking, positioneert zij zich zichtbaar als toekomstig staatshoofd met een hart voor de krijgsmacht.

De keuze om dit moment niet te missen, ondanks haar blessure, versterkt dat beeld nog eens extra. Het lijkt een bewuste beslissing: juist nu zichtbaar zijn, om te laten zien dat ze de verbondenheid met haar regiment serieus neemt.

Publieke aandacht en voorzichtig herstel

Hoewel het herstel van haar armbreuk nog in volle gang is, laat deze stap zien dat Amalia voorzichtig terugkeert naar haar publieke agenda. Of zij de komende weken meer activiteiten op zich zal nemen, is nog niet bekend. De zomerperiode staat traditioneel in het teken van enkele publieke optredens, gevolgd door een rustiger programma in juli en augustus.

Voor nu is duidelijk dat de prinses in ieder geval weer in functie verschijnt – iets wat koningshuisvolgers met warme belangstelling zullen volgen. De zomerfotosessie van 30 juni zal naar verwachting ook het eerste moment zijn waarop de media opnieuw gelegenheid krijgen om vragen te stellen en foto’s te maken van het koninklijk gezin.

Een jong lid van het koningshuis in ontwikkeling

De afgelopen jaren heeft prinses Amalia zich steeds meer in de publieke belangstelling begeven. Sinds haar achttiende verjaardag en de officiële inhuldiging als Prinses van Oranje, wordt ze stap voor stap voorbereid op haar toekomstige rol als koningin.

Haar studie, buitenlandse bezoeken en betrokkenheid bij koninklijke aangelegenheden laten zien dat ze deze verantwoordelijkheid met ernst benadert. Haar optreden op 18 juni is opnieuw een mijlpaal in dat proces. Niet alleen vanwege het ceremoniële karakter, maar ook omdat het laat zien dat ze haar persoonlijke gezondheid en haar publieke rol in evenwicht probeert te brengen.


Amalia’s terugkeer als teken van vastberadenheid

Hoewel haar herstel nog gaande is, spreekt het boekdelen dat prinses Amalia ervoor kiest om aanwezig te zijn bij een belangrijke ceremonie. Haar optreden bij het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia staat niet alleen symbool voor haar verbondenheid met de krijgsmacht, maar ook voor haar bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen, zelfs in kwetsbare momenten.

Voor het publiek is het een krachtig signaal: de jonge troonopvolgster is vastbesloten haar rol stap voor stap op te pakken – met respect voor traditie én oog voor haar eigen gezondheid. Haar aanwezigheid op 18 juni belooft een gedenkwaardig moment te worden in haar groeiende publieke rol.

Lees verder