-

Algemeen

Moeder op zoek naar hulp omdat dochter zich identificeert als vos

Een vrouw vroeg onlangs advies over hoe ze moest omgaan met haar 13-jarige stiefdochter die zichzelf identificeerde als vos.

De stiefmoeder, Jill, wist niet goed hoe ze moest reageren nadat ze had ontdekt dat de tiener zichzelf beschouwde als een ’therian’ – iemand die zich identificeert met een dier.

“Ze draagt een masker en een staart en heeft een YouTube-kanaal waarop ze rondspringt als een vos in een heel korte short,” legde Jill uit op de podcast over geestelijke gezondheid The Dr. John Delony Show. Ze voegt eraan toe dat de biologische moeder van het meisje dit gedrag blijkbaar aanmoedigt wanneer ze bij haar is.

Twilight zone

Dr. John wees erop dat hij probeert “meelevend” te zijn en zei: “Ik heb mijn hele carrière met jonge mensen gewerkt, zoals tieners en jonge volwassenen, dus niets verbaast me.”

Hij gaf echter toe: “Maar het feit dat hier een naam voor is… Ik heb het gevoel dat we in de Twilight zone zitten.”

Jill ging verder: “Daarom contacteer ik je: omdat ik het helemaal niet meer weet. Ik ben geschokt. Het is een heel ding op zich, er is een naam voor, er is terminologie voor en er zijn dingen die kwetsend voor hen zijn.”

Invloed van stiefdochter op haar jongere zusje

Jill onthulde ook dat haar stiefdochter haar negenjarige biologische dochter heeft beïnvloed om zich als therian te identificeren. Ze identificeert zich nu als giraf. Jill vertelde dat de stiefdochter met kerst een video had geplaatst van haar jongere kinderen… zij en haar man waren hier pas later achtergekomen.

“Als je kind zich als giraf wil verkleden om in de achtertuin te rennen, heb ik daar geen inherent probleem mee. Maar niet dat ze zich als giraf gaat verkleden als je uit eten gaat. Ze gaat zich niet kleden als een giraf als er vrienden langskomen,” legde Dr. John Delony uit over het stellen van grenzen aan de voorkeuren van het kind.

De gevaren van livestreamen

Verder sprak Dr. John over de gevaren van het toestaan dat een jong meisje livestreamt. “De meerderheid van de kijkers zijn waarschijnlijk volwassen mannen. Als je een kind een smartphone geeft, geef je ze geen toegang tot de wereld – je geeft de wereld toegang tot hen.” Hij versterkte hiermee het feit dat het online gedrag van het jonge meisje haar zou kunnen blootstellen aan seksuele kinderlokkers.

Dr. John benadrukte de behoefte aan “sterke” ouders die standvastig zijn in hun regels: “Je wilt dat ze zich op haar 26e omdraait en zegt: ‘Die twee mensen hebben altijd voor me gevochten en ze gaven echt om me.” Voor de negenjarige stelde hij voor om haar fantasie de vrije loop te laten en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze begreep dat ze geen giraf is.

Jill was het daarmee eens en zei dat ze het giraffenspel van haar dochter prima vond zolang het een creatieve uitlaatklep bleef en ze niet op zoek ging naar online bevestiging. Dr. John bevestigde dat online aandacht een “goedkope versie is van wat bevestiging is” en voegde eraan toe: “Maar voor vele miljoenen kinderen die een smartphone vasthouden, is het alles wat ze hebben.”

Verder sprak Dr. John over de noodzaak van open communicatie binnen gezinnen en het belang van het stellen van grenzen die zowel veiligheid als zelfexpressie mogelijk maken. Hij benadrukte dat het cruciaal is om kinderen te helpen navigeren in de digitale wereld zonder hun welzijn in gevaar te brengen.

Hij raadde ouders aan om betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen en om hen te leren over de risico’s van internetgebruik. “Het gaat erom dat je er bent voor je kinderen en ze de ondersteuning geeft die ze nodig hebben,” zei hij. “We moeten hen helpen begrijpen wat gezond gedrag is, zowel online als offline.”

Jill bedankte Dr. John voor zijn inzichten en gaf aan dat ze de adviezen zou opvolgen om haar dochters te helpen een evenwicht te vinden tussen hun fantasiewereld en de realiteit.

Algemeen

Prinses Alexia is klaar met het Koninklijk Huis: ‘Afstand doen van deze Koninklijke verplichtingen!’

Prinses Alexia lijkt genoeg te hebben van de gevolgen die ze ondervindt als lid van de Koninklijke familie. Volgens verschillende media zou de prinses worstelen met de constante media-aandacht en het verlies van haar anonimiteit. Steeds vaker duiken er foto’s en video’s op waarin Alexia te zien is tijdens privé-aangelegenheden, zoals feesten met vrienden. Hoewel dit gedrag normaal is voor een tiener, wordt het voor haar een probleem vanwege haar publieke status.

In een recent interview geeft Alexia aan: “Het is typerend voor deze tijd dat iedereen een camera bij zich heeft. Ik begrijp dat mensen foto’s en video’s van mij willen maken en geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Maar ik voel me daardoor enorm beperkt.” Deze uitspraak suggereert dat de prinses worstelt met de constante druk die haar koninklijke status met zich meebrengt.

Prinses Alexia en haar Koninklijke Verplichtingen

Prinses Alexia heeft sinds haar geboorte te maken met de aandacht die hoort bij het zijn van een lid van de Koninklijke familie. De middelste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heeft door de jaren heen geleerd om met deze aandacht om te gaan, maar het lijkt erop dat het haar nu teveel wordt. Verschillende media speculeren dat Alexia overweegt om afstand te doen van haar koninklijke verplichtingen om een normaler leven te kunnen leiden.

Leven onder de Microscoop

De prinses heeft te maken met voortdurende mediabewaking, wat haar vrijheid aanzienlijk beperkt. De gelekte foto’s en video’s, zoals die van feestjes met vrienden, illustreren hoe moeilijk het voor haar is om een privéleven te hebben. In het interview benadrukt Alexia dat ze begrijpt waarom mensen geïnteresseerd zijn in haar leven, maar dat dit haar persoonlijke vrijheid sterk beïnvloedt.

Kritiek en Privacy

Naast de druk van constante media-aandacht, krijgt Alexia ook te maken met publieke kritiek. Sommige mensen vinden dat ze meer details moet delen over haar persoonlijke leven, zoals haar plannen voor haar tussenjaar. Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven uitte zijn onvrede over het gebrek aan transparantie: “Ja, hallo, wij hebben die vakantie van haar betaald hoor!” Deze kritiek illustreert de spanningen tussen publieke verwachtingen en de behoefte van de prinses aan privacy.

De Toekomst van de Nederlandse Monarchie

Mocht prinses Alexia besluiten om afstand te doen van haar koninklijke verplichtingen, zou dit aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de Nederlandse monarchie. Haar besluit zou een precedent kunnen scheppen voor toekomstige generaties van de Oranje-familie. Het zou hen dwingen na te denken over hoe ze hun koninklijke rol willen invullen en hoe ze de balans willen vinden tussen persoonlijke vrijheid en publieke verplichtingen.

Vrijheid en Verantwoordelijkheid

Het dilemma waar prinses Alexia mee te maken heeft, is typerend voor veel jonge royals over de hele wereld. De moderne samenleving, waarin iedereen met een smartphone een potentiële paparazzo is, maakt het moeilijker dan ooit voor koninklijke families om hun persoonlijke levens privé te houden. Voor Alexia betekent dit dat elke stap die ze zet, elke beslissing die ze neemt, onder een vergrootglas ligt.

Impact op het Persoonlijke Leven

Voor Alexia zou het afstand doen van haar koninklijke titel meer vrijheid kunnen betekenen, maar anonimiteit blijft een uitdaging. Haar huidige status biedt haar enige bescherming, omdat ze achter gesloten deuren een zekere mate van privacy kan behouden. Als ze deze bescherming opgeeft, zal ze nog steeds te maken krijgen met de belangstelling van het publiek, maar zonder de structurele ondersteuning die haar koninklijke titel biedt.

Toekomstige Generaties

De situatie van prinses Alexia roept vragen op over hoe toekomstige generaties van de Koninklijke familie zullen omgaan met hun rol en verantwoordelijkheden. Zal de druk van de moderne media ervoor zorgen dat meer jonge royals kiezen voor een leven buiten de schijnwerpers? Of zullen ze manieren vinden om hun publieke taken te combineren met een privéleven dat hen de vrijheid geeft die ze zoeken?

Conclusie

Prinses Alexia staat op een kruispunt in haar leven. Ze moet beslissen hoe ze haar toekomst wil vormgeven, rekening houdend met zowel haar persoonlijke wensen als de verwachtingen die aan haar koninklijke status zijn verbonden. Haar beslissing zal niet alleen haar eigen leven beïnvloeden, maar ook de toekomst van de Nederlandse monarchie. Het is een complexe situatie zonder gemakkelijke antwoorden, maar één ding is duidelijk: de keuze die Alexia maakt, zal een blijvende impact hebben op hoe koninklijke families zich aanpassen aan de eisen van de moderne tijd.

Lees verder