-

Algemeen

Zangeres krijgt erg felle kritiek omdat ze zegt dat ze ‘geen muziek maakt voor witte mensen’

In het hedendaagse culturele landschap, waar muziek niet alleen als kunstvorm, maar ook als een krachtig communicatiemiddel fungeert, speelt de discussie over ras, authenticiteit en de invloed van populariteit op artistieke expressie een cruciale rol.

In dit spectrum staat Melissa Viviane Jefferson, beter bekend als Lizzo, als een fascinerende figuur wiens carrière een diepgaande casestudy biedt over deze thema’s.

Recentelijk heeft Lizzo met Vanity Fair gedeeld hoe zij omgaat met kritiek, en haar diepgaande perspectieven bieden een unieke kijk op haar muzikale ethos en de bredere culturele dynamieken die zij belichaamt.

Lizzo, wiens werk een breed spectrum van muzikale genres omvat, is niet onbekend met kritiek.

Van commentaar op haar lichaamsbeeld tot haar stijlkeuzes, zij heeft het allemaal gehoord. Echter, de kritiek die volgens haar het meest misplaatst is, betreft de perceptie dat haar muziek specifiek gericht zou zijn op een wit publiek.

Lizzo weerlegt deze suggestie krachtig, benadrukkend dat haar muzikale creaties voortkomen uit haar persoonlijke en culturele ervaringen als zwarte vrouw.

Deze creaties, zo stelt zij, zijn bedoeld als een vorm van persoonlijke genezing, met thema’s die sterk resoneren binnen de zwarte gemeenschap, zoals zelfliefde en empowerment in het licht van systematische marginalisatie en discriminatie.

De discussie die Lizzo aansnijdt, belicht een complex vraagstuk over culturele authenticiteit tegen de achtergrond van raciale dynamiek en populariteit.

Het fenomeen waarbij zwarte artiesten, na het bereiken van mainstream succes, voornamelijk witte publieken aantrekken, is niet nieuw.

Historische en hedendaagse voorbeelden, van Rosetta Tharpe tot Beyoncé, illustreren dit patroon.

Lizzo’s reflecties dagen ons uit om na te denken over de relatie tussen artistieke intentie en publieke perceptie, en de manieren waarop culturele en raciale identiteiten zich manifesteren binnen het domein van populaire muziek.

Een specifiek voorval dat Lizzo’s betrokkenheid bij deze thema’s illustreert, betreft de controverse rond het gebruik van het woord “sp*z” in haar nummer “GRRRLS”.

Nadat zij zich bewust werd van de schadelijke aard van dit woord, nam zij de beslissing om de tekst te wijzigen.

Deze actie weerspiegelt een dieper bewustzijn en verantwoordelijkheid ten aanzien van haar platform en de impact van haar woorden.

Lizzo’s bereidheid om te luisteren, te leren, en actie te ondernemen in het licht van kritiek, toont haar toewijding aan een inclusieve en bewuste artistieke expressie.

Door haar muziek en publieke optredens, biedt Lizzo inzicht in de complexiteit van culturele identiteit, artistieke authenticiteit, en sociale verantwoordelijkheid.

Haar acties, zoals de donatie aan Planned Parenthood en het National Network of Abortion Funds, benadrukken hoe ze haar invloed benut om belangrijke maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

Lizzo’s verhaal is een getuigenis van de voortdurende strijd en kracht van zwarte vrouwen in Amerika, en de rol van kunstenaars in het bevorderen van sociale verandering.

Lizzo’s muzikale en publieke reis biedt een rijke lens om de interactie tussen ras, cultuur, en populariteit in de muziekindustrie te onderzoeken.

Haar persoonlijke verhaal en artistieke expressie nodigen uit tot een breder gesprek over inclusiviteit, zelfliefde, en de transformatieve kracht van muziek.

Lizzo’s artistieke reis is een baken van hoop en een krachtige herinnering aan de impact van authentieke zelfexpressie en het belang van culturele dialoog in onze voortdurend evoluerende wereld.

Algemeen

Foto gelekt: Kaalgeschoren Quincy Promes slaapt op de grond in gevangenis: ‘Héél zwaar!’

Quincy Promes, de 31-jarige Amsterdamse voetballer, staat momenteel niet alleen bekend om zijn sportieve prestaties, maar ook om zijn betrokkenheid bij cr!minele activiteiten.

Voorheen was Promes een bekende naam in het Nederlandse voetbal, waar hij onder andere uitkwam voor clubs als Ajax, FC Twente, Go Ahead Eagles, Spartak Moskou en Sevilla.

Hij maakte zijn debuut in het Nederlands elftal in 2014. Echter, sinds februari 2021 is zijn leven drastisch veranderd door zijn betrokkenheid bij verschillende m!sdaden.

Promes is tweemaal ver00rdeeld tot een c*lstraf. De eerste ver00rdeling was vanwege zijn betrokkenheid bij een ste*kpartij, gevolgd door een tweede ver00rdeling wegens deelname aan de smokkel van drugs.

Hij werd bij verstek ver00rdeeld tot een gev*ngenisstraf van zes jaar. Op 29 februari 2024 werd Promes aangeh0uden op het vliegveld van Dubai.

Ondanks aanvankelijke geruchten dat hij naar Rusland zou mogen terugkeren, werd hij op 13 maart door de autoriteiten van de Emiraten gearr*steerd op verzoek van het Nederlandse 0penbaar Min*sterie, dat zijn uitlevering zal aanvragen.

Hoe vergaat het Promes nu in detentie? Reality.FBI heeft informatie hierover: “Volgens de Telegraaf verblijft Promes momenteel in een zespersoonscel, waarin drie stapelbedden staan voor in totaal zes mannen.

Daarnaast zijn er nog tien tot twintig anderen die op de grond slapen. Promes zou kaalgeschoren zijn, conform de regels van de gev*ngenis.

Indien hij zijn haar laat groeien, riskeert hij samen met andere gedetineerden een straf. Hoewel Promes samen met medegevangenen televisie kan kijken op de gang, is hij niet in staat om te sporten of andere recreatieve activiteiten te ondernemen.

Het eten is eentonig en bevat geen fruit of groente. Bovendien mag Promes momenteel geen bezoek ontvangen.”

Het lijkt erop dat Promes zelfs op de grond moet slapen vanwege de beperkte ruimte in de cel.

Het leven in det*ntie is zwaar en beperkt voor Promes, met weinig mogelijkheden tot afleiding of comfort.

Het ontbreken van sport- en recreatieve activiteiten, gecombineerd met eenzijdige voeding en beperkte sociale contacten, maken zijn situatie uitermate uitdagend.

Bovendien kan de onzekerheid over zijn toekomst, met de dre!ging van uitlevering aan Nederland en het vooruitzicht op een lange gev*ngenisstraf, psychologisch belastend zijn voor Promes.

Het is een tragische wending in het leven van een voormalig succesvolle voetballer, die nu geconfronteerd wordt met de harde realiteit van de gev*ngenis.

Terwijl hij in afwachting is van verdere jur!dische procedures en beslissingen over zijn lot, blijft Promes gevangen in een wereld van beperkingen en onzekerheden.

Lees verder