-

Algemeen

Brief uitgelekt: ”Joost Klein mag niet naar Eurovisie Songfestival”

Als het aan ongeveer 250 mensen met hoofdzakelijk een moslimachtergrond ligt, zal Joost Klein niet afreizen naar het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Deze groep heeft een brief geschreven en voert campagne voor een boycot van het evenement vanwege de oorlog in Gaza en de deelname van Israël.

In de brief wordt gesteld: “Terwijl de voorbereidingen voor het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert Israël een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, die al 17 jaar opgesloten zijn in Gaza.

Ze worden moedwillig uitgehongerd en alle grenzen worden gesloten.” Onder de ondertekenaars bevinden zich Najib Amhali, Ramsey Nasr, Walid Benmbarek, Jerry Afriyie en Tofik Dibi.

Ze verwijzen naar het nummer “Europapa”, waarin Joost Klein’s vader wordt geciteerd met de zin: “Het is een wereld zonder grenzen”.

De briefschrijvers betogen dat de utopie van Joost’s vader niet geldt voor Palestijnen en vragen Joost “met klem” om zijn deelname te heroverwegen.

Het protest tegen de deelname van Joost Klein zal aanstaande zaterdag plaatsvinden.

De pro-Palestijnse organisaties BDS Nederland en de Rotterdam Palestina Coalitie zullen demonstreren bij Eurovision in Concert in AFAS Live, waar 30 van de 37 landen zullen optreden.

De demonstratie staat gepland van 16:30 tot 19:30 uur op het plein tussen AFAS Live en de ArenA van Ajax.

Ondanks het protest doet het nummer “Europapa” het goed bij de bookmakers. Op dit moment staat Joost op de vijfde plaats en wordt zijn winkans geschat op 8 procent.

De grootste concurrenten van Joost zijn Zwitserland, Kroatië en Italië, met respectievelijk 25, 16 en 13 procent kans volgens de bookmakers.

Paragnost Liesbeth van Dijk voorspelde eerder dat Joost derde zal worden en suggereerde dat hij zal optreden met blauwe wezens; de Smurfen.

Het protest tegen Joost Klein’s deelname aan het Eurovisiesongfestival is een uitdrukking van de groeiende bezorgdheid en verontwaardiging over de situatie in Gaza en de rol van Israël daarin.

Het is een onderwerp dat veel emoties losmaakt en waarover de meningen sterk verdeeld zijn.

Aan de ene kant zijn er mensen die vinden dat artiesten een platform moeten gebruiken om aandacht te vragen voor ernstige mensenrechtenschendingen en internationale conflicten.

Ze geloven dat deelname aan een evenement zoals het Eurovisiesongfestival legitimiteit geeft aan regimes die betrokken zijn bij onderdrukking en gew*ld.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die vinden dat muziek en entertainment los moeten staan van politiek.

Ze stellen dat artiesten het recht hebben om deel te nemen aan evenementen zonder daarvoor gestraft te worden of onder druk te worden gezet.

Joost Klein zelf heeft nog niet gereageerd op de oproep tot boycot. Het is mogelijk dat hij ervoor kiest om zijn deelname voort te zetten, ondanks het protest.

Wat zijn beslissing ook zal zijn, het zal ongetwijfeld blijven leiden tot discussie en debat over de rol van artiesten in politieke kwesties en de vraag of entertainment los kan staan van de realiteit van wereldwijde conflicten.

Algemeen

Jan Smit deelt prachtige foto van zijn vrouw Liza in mini bikini!

Jan Smit, de bekende Nederlandse zanger, heeft onlangs een prachtige foto gedeeld van zijn vrouw Liza, stralend in een bikini.

Het gelukkige paar geniet momenteel van een ontspannen tijd in het zonnige Marbella, samen met hun drie kinderen en hondje Rio.

Jan Smit, die al sinds zijn kinderjaren bekend is in de Nederlandse muziekindustrie, woont met zijn gezin in Volendam.

Hoewel hij vaak optreedt en voor zijn werk in het buitenland verblijft, en af en toe een presentatieklus heeft, brengt Jan het liefst zijn tijd door met zijn gezin.

Vorig jaar kondigde Jan aan dat hij en Liza een nieuwe woning hebben gekocht in Marbella.

De voortgang van de verbouwing is te volgen via het Instagram-account Casa Herrero Marbella, waar Jan en Liza meer dan 10.000 volgers meenemen in dit avontuur.

De villa begint nu echt vorm te krijgen en belooft prachtig te worden.

De recent gedeelde foto van Liza in bikini laat zien hoe het stel geniet van de warme zon, het verfrissende water en elkaars gezelschap te midden van de adembenemende omgeving van Marbella.

Het stralende beeld laat zien dat ze echt genieten van hun tijd samen en de mooie momenten die ze beleven in deze idyllische setting.

De foto straalt een gevoel van rust en geluk uit, waarbij Liza’s glimlach de warmte van de zon lijkt te weerspiegelen.

Het is duidelijk dat ze zich thuis voelen in hun nieuwe omgeving en genieten van de kleine geneugten van het leven, zoals samen ontspannen aan het zwembad.

De keuze voor Marbella als tweede thuis lijkt goed uit te pakken voor Jan en Liza, gezien de prachtige omgeving en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

De villa, die langzaam maar zeker vorm begint te krijgen, belooft een oase van rust en luxe te worden voor het gezin.

De foto van Liza in bikini, gedeeld door Jan, heeft veel positieve reacties ontvangen van fans en volgers op sociale media.
Jan Smit

Mensen prijzen het gelukkige paar om hun ontspannen levensstijl en wensen hen veel plezier en geluk in Marbella.

Het is duidelijk dat Jan Smit niet alleen bekend staat om zijn muzikale talent, maar ook om zijn toewijding aan zijn gezin en zijn vermogen om van het leven te genieten.

De foto van Liza in Marbella is slechts een glimp van de mooie momenten die ze samen delen en laat zien hoe belangrijk familie en geluk zijn voor Jan en Liza.

Lees verder