-

Algemeen

Entreeprijzen voor de Efteling vanaf juni naar ongekende hoogte: ‘Dit is echt ziek!’

De Efteling wordt steeds prijziger, dat zal je vast niet ontgaan zijn.

Niet alleen de dagkaartjes zijn flink in prijs gestegen, ook de kosten voor eten en drinken in het park zijn fors omhoog gegaan.

Een opvallend feit: een flesje fris in de Nederlandse Efteling is inmiddels duurder dan in Disneyland Parijs.

Deze stijgingen in prijzen zijn het gevolg van toenemende productiekosten, personeelskosten en onderhoudskosten voor het park.

Om het hoofd boven water te houden, worden deze kosten natuurlijk doorberekend aan de bezoekers.

De toegangsprijs van de Efteling is in 2024 voor het eerst de grens van 50 euro gepasseerd, zo meldt Looopings.

De flexibele entreetickets stijgen met maar liefst 6 procent, van 48 euro naar 51 euro. Maar dat is niet alles.

Ook de prijzen van eten en drinken in het park zijn fors gestegen. Zo kost een flesje Lipton Ice Tea nu geen 3,90 euro meer, maar 4,30 euro.

En voor een broodje Unox betaal je nu 5,50 euro, terwijl dat eerst 4,50 euro was.

Abonnementen voor de Efteling zijn ook flink duurder geworden, terwijl de voordelen ervan zijn verminderd.

Voor mensen die regelmatig het park bezoeken, kan het aanschaffen van een abonnement voordelig zijn.

Vanaf 11 juni zijn er drie verschillende abonnementen verkrijgbaar.

Het Classic-abonnement kost 225 euro per jaar, het Plus-abonnement 275 euro (was 215 euro) en het Premium-abonnement maar liefst 390 euro per jaar.

Het goedkoopste abonnement biedt echter slechts toegang tot het park gedurende 290 dagen. Voor de overige 75 dagen heb je een duurder abonnement nodig.

Bovendien zijn veel voordelen, zoals korting op eten, met een abonnement komen te vervallen.

Algemeen

Vrouw erft krot van haar vader en renoveert het tot een droomhuis

‘Toen ik het appartement liet zien dat ik van mijn vader had geërfd, werd ik uitgelachen door iedereen. Mensen raadden me aan om het te verkopen, maar ik had andere plannen! Niemand geloofde dat ik deze “doorn in het oog” er beter uit kon laten zien, maar het eindresultaat is werkelijk verbluffend geworden, zoals je in dit artikel kunt zien! 

De heldin van dit verhaal is een jonge en ambitieuze vrouw die haar beroep maakt als meubelontwerpster. Ze erfde dit appartement van haar vader, een architect die zijn leven lang gewerkt had.

Hoewel haar vader begonnen was met renoveren, besloot de vrouw om de bestaande ruimte volledig te herinrichten en het appartement een tweede kans te geven. Daarom schakelde ze de hulp in van een binnenhuisarchitect.

Het renovatieproces begon met een totale herindeling. Een lange gang werd toegevoegd aan de woonkamer en de ingang naar de keuken werd verplaatst.

De vloer werd bedekt met tegels die hout nabootsen. Ondanks de beperkte ruimte, koos de ontwerper ervoor om de muren te schilderen in een rijke groene kleur, in plaats van de typische lichte tinten.

Bij de ingang zie je een bank met een schoenenrek en een open kapstok. Er werd een ingebouwde opbergkast geplaatst met een dienblad voor de kat.

In het woongedeelte werd gekozen voor een visgraatparketvloer en lichte muren en plafonds. Sneeuwwitte rekken staan in het midden van de kamer, met een zachte zithoek en een tv-hoek. Bij het raam staat een eethoek met antieke stoelen.

Om de keuken af te scheiden van de woonkamer werd een scheidingswand met deur geïnstalleerd. Hier werd een hoekbank geplaatst, op maat gemaakt om de ruimte optimaal te benutten.

De gevels kregen een rustige grijze tint, terwijl voor de tegels op de achterwand een prachtige mintkleur werd gekozen. Op de plaats van de voormalige doorgang staat nu een koelkast.

De slaapkamer kreeg groen behang en een bloemenornament op de accentmuur. Een bed met roze bekleding en een ladekast werden bij het raam geplaatst.

Omdat de eigenaresse vaak vanuit huis werkt, werd een apart kantoor ingericht. Dit werd verdeeld in een ontspanningsruimte bij de ingang en een werkruimte bij het raam. Het recreatiegedeelte kreeg groene muren, terwijl het werkgedeelte wit werd geschilderd.

De badkamer en het toilet werden niet gecombineerd, vanwege praktische overwegingen. Door de herinrichting werd de gang nu verbonden met de badkamer, waar een wasmachine werd geplaatst. De badkamer werd afgewerkt met witte tegels en roze vochtbestendige verf voor de muren.

Lees verder